Site Logo

Kongrenİn İptalİ İçİn Dİlekçeler Verİldİ, Gözler Valİlİkte.!

Arif Ağyar ile kendisini destekleyenlerin imzaladığı ve ‘kongrenin iptalinin yanı sıra üye listesinde usulsüzlük yaptığı’ iddia edilenler hakkında gereken yasal işlemlerin yapılmasını içeren şikâyet dilekçesi Valilik Makamı’na verildi.

KMS için şimdi gözler Valilik’te!...

Türkiye İkinci Ligi 4. Grup’ta mücadele verecek Kahramanmaraşspor’un 25 Temmuz Cumartesi günü yapılan ve üye listelerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarının damgasını vurduğu kongrenin yankıları sürerken şimdi gözler Valilik Makamı’na çevrildi.

Çoğunluğun sağlanamadığı olağanüstü kongrenin ilk toplantısındaki hazirun (üye) listesi ile 25 Temmuz’da yapılan ikinci toplantıdaki listenin aynı olmadığı gerekçesi ile Başkan adayı Arif Ağyar ve arkadaşları duruma tepki göstererek salona girmemişti. Yaklaşık 80 kadar üyenin silinip yerine yeni isimlerin üye yapıldığını öne süren Ağyar ve kendisini destekleyen ekip, haklarını hukuki yoldan arayacaklarını söyledi.

1969 yılında kurulan Kırmızı-Beyazlı Kulüp tarihinde ilk kez böylesine bir usulsüzlük iddiası yaşanırken, kent kamuoyu gelişmeleri büyük bir şaşkınlık ve kızgınlık ile takip ediyor. Bugün sabah Kahramanmaraş Valiliği’ne giden 10 kişilik bir heyet, usulsüzlük iddiaları ile ilgili olarak şikâyet dilekçesi verip hem kongrenin iptal edilmesini hem de sorumluların cezalandırılması için şikâyet dilekçesi verdi.

Valilik makamında Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile görüştükten sonra Ajans 46’nın sorularını cevaplandıran Kahramanmaraşspor sevdalısı işadamı Muzaffer Çaylı, şunları söyledi:

“Kahramanmaraşspor’un 18 Temmuz’daki olağanüstü kongresinin ilk toplantısında çoğunluk sağlanamadı. Bunun üzerine kongre bir hafta sonraya yani 25 Temmuz’a ertelendi. Bizler de takımın ortada kalmaması için Arif Ağyar’ın başkanlığında bir liste hazırlığına giriştik. Bu nedenle Kulüp’ten 24 Temmuz’da üye listesini aldık. Ancak 25 Temmuz cumartesi günü kongrenin yapılacağı salona gittiğimizde bizde de olan hazirun yani üye listesi ile salonun girişinde imza atılan üye listesinin aynı olmadığını gördük. Birçok kişi listede ismini bulamayınca dışarıya çıktık. Bunun üzerine tesis bahçesinde basına gerekli açıklamalarda bulunarak usulsüzlük yapıldığını ve haklarımızı yasal yoldan arayacağımızı bildirdik. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz ve 20 kişinin imzasının bulunduğu şikâyet dilekçemizi 27 Temmuz Pazartesi sabahı Valiliğe verdik. Kongrenin iptali ile üye kayıtlarındaki usulsüzlüğü yapanlar hakkında gereken yasal işlemlerin yapılmasını talep ettik. Şimdi ise çıkacak kararı bekliyoruz.”

 Kaynak: kanal46.com