Site Logo

Günkut:Gereken Neyse YapIlacak

Bugün-yarın derken, ertelendi, yok şu başkan oldu, yok öteki başkan seçilecek denilirken, uzun süredir kamuoyunun ve spor camiasının beklediği sorunun cevabı nihayet alındı, eski sporcu, yönetici Muhammed Günkut, Kahramanmaraşspor patronu seçildi.

25 Temmuz cumartesi günü, Hanefi Mahçiçek Stadı tesislerinde  yapılan kongrede iki ibaşkan adayı ile çıkıldı. Belediye başkanı Mustafa Poyraz ve işadamı  Haluk Şerbetçi’nin desteklediği Arif Ağyar ile, senelerin sporcusu, yöneticisi Muhamed  Günkut listeleri kıyasıya çekişirken, kongrenin ortalarına doğru Arif Ağyar listesi geri çekilince, hayli gergin geçen kongre neticesinde Günkut 65 geçerli oy ile kırmızı beyazlı takımın başkanı oldu.

İlk demecini  veren Kahramanmaraşaspor Kulüp başkanı Muhammed Günkut, öncelikle kendisine destek veren yönetim kurulu üyelerine, taraftarlara ve basın camiasına teşekkür ederek, inandığı, birlikte yola çıktığı yönetim kurulu arkadaşları ile, ekip ruhu içerisinde başarıya hedeflendiklerini söyledi.

İlkin takımın içinde bulunduğu borç yükünden kurtulmak için çareler arayacaklarını, bunun için valimiz sayın M.Niyazi Tanılır himaye ve desteğinde, bürokrasiden, sanayi ve iş dünyasından,  sivil toplum kuruluşlarından, sendika ve spor camiasından destek beklediklerini, bu desteğe de ihtiyaçları olduğunu belirten Günkut, “Gerçekçi projelerle, önce Kahramanmaraşsporun içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması lazım. Sonrada hedefe varırken, kırmızı beyazlı takımımızı yeni sıkıntılara sokmamayı hedefliyoruz.” dedi.

  SEZON BAŞLADI, BAŞLAYACAK  

2009-2010 futbol sezonunun başlamasına yaklaşık bir ay kala, sezon içini hangi hazırlıklar içinde oldukları sorusu üzerine de Günkut, öncelikle iç transferde sözleşmesi devam eden sporcularla anlaşma zemini hazırlayacaklarını, sonra da bu anlaşmalar çerçevesinde ihtiyaca göre, en seri şekilde Kahramanmaraşspor’a futbolcu transfer edeceklerini de belirterek; “Tabi ki iyi bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. Zaman yok, vakit dar. Bu bir aylık zamanı çok iyi değerlendirerek, bu kentin tek profesyonel takımını hak ettiği yere taşımak için ellerimizi taşın altına koyduk. Yönetimdeki arkadaşlarıma güveniyorum, inanıyorum. Çünkü hepsi de birbirinden değerli, kariyer sahibi, kendini ispatlamış kişiler. Ciddi projelerle, büyük düşüncelerle bu takımı başkalarından para dilenmeyen biri kurum  haline getirmek için kolları sıvadık.” diye konuştu.

  TEKNİK DİREKTÖR MESELESİ    kolları sıvadıklarını sözlerine ekledi