Site Logo

Sular Durulmuyor,Belİrsİzlİk Sürüyor

Türkiye 2. Ligi 4. grupta mücadele verecek olan ancak son kongrede kamuoyunun ‘pek’ diyebileceği bir başkan ve yönetim çıkmaması üzerine amigolar tarafından sahiplenilen Kahramanmaraş spor’da belirsizlik sürüyor.

1969 yılında kurulan ve aradan geçen 40 yıllık zaman zarfından en karanlık ve en sahipsiz kaldığız dönemleri yaşamakta olan Kırmızı-Beyazlı kulübün içerisinde bulunduğu durum dün akşam Kahramanmaraş merkezli olarak uydu yayını yapan yerel Aksu TV’de ele alındı.

Turgay Terzibaş’ın hazırlayıp sunduğu ve Hanefi Mahçiçek Stadı’ndan canlı olarak gerçekleştirilen B Planı’na; AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal, KMS Kulüp eski Başkanı Ali Sercan Saraylı, CHP İl Başkanı Galip Yılışın, Önsen Belediye Başkanı Alaeddin Devlet Ülger, KMS Kulüp Başkanı Turan Tatlıyer, Amigo Yahya Vursavuş ve arkadaşları ile gazeteciler Akif Arslan, Mehmet Fiskeci ve Serdar Bursalı konuk olarak katıldı.

PROGRAM İKİ SAAT SÜRDÜ

Saat 21.00’da başlayan ve 23.00’da biten iki saatlik programda Kahramanmaraşspor için bundan sonra neler yapılabileceği ele alınırken, Tatlıbal’ın başkanlığında oluşturulması istenen kriz masasının yönetim sorununu gidermesi ortak fikrine varıldı.

27 Haziran’da Kulüp tesislerinde yapılan kongrede görevi bırakan Ali Sercan Saraylı döneminin toplam borcu 4 milyon 700 bin lira yani eski deyimle 4 trilyon 700 milyar lira olarak ibra (kabul) edildi. Kongreden birkaç gün önce yapılan basın toplantısında ise borç 2 milyon 500 bin lira civarında görünürken, 4.7 milyon lira olarak kongrede ibra edilmesi ise haklı olarak akılları karıştırdı.

Bu farkın nereden geldiğini sorduğumuz eski başkan Saraylı; “Kongrede hesapları okuyan arkadaş bir toplama hatası yapmış. Bir milyon küsür fazla okumuş rakamı. Borç 4.7 milyon lira değil, 3 milyon 300-400 civarındadır” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bu sözlerini dün akşam ekran karşısında da tekrarlayan Başkan Saraylı, kulüpten alacağının ise 1 milyon 40 bin lira olduğunu da ifade etti.

Saraylı şöyle konuştu: “Takımı nasıl düşürdü isem öyle de çıkardım ve başkanlığı bırakmaz diyenlere karşı da kongrede yeniden aday olmadım. Kulübü alacak insanlar benim alacağımdan korkmasın. Ligin ilerleyen haftalarında takımın durumuna bakarak gerekli kolaylığı sağlarım. Kulüp Başkanlığı için adı geçen Haluk Şerbetçi’ye dedim ki; kulübü bir üst lige çıkar alacağımı tamamen sileyim. Kahramanmaraşspor için fedakârlıktan kaçınmam.”

DEĞİRMENCİOĞLU’NUN SÖZLERİ GÜNDEMİ KARIŞTIRDI!

Öte yandan; geçen günlerde Kulübün eski genel kaptanlarından Suat Değirmencioğlu’nun Kahramanmaraşspor’la ilgili sözlerini spor ve kent gündemine adeta bomba gibi düştü.

Genç ve başarılı gazeteci aynı zamanda Kulüp eski basın sözcülerinden Yavuz Nalbantbaşı tarafından hazırlanan ve Maraş Medya Merkezi’nde yayımlanan haber, birçok basın-yayın organında da yer aldı.

Ancak haber sonrasında görüştüğümüz ve dün akşam da bu sözlerini ekrandan tekrarlayan eski başkan Saraylı, telefonla görüştüğü Değirmencioğlu’nun kendisine böyle bir açıklamada bulunmadığını ve yazılan haberle ilgisinin olmadığını söylediğini ifade etti.

Kahramanmaraşspor eski yönetim kurulu üyelerinden Suat Değirmencioğlu, Kahramanmaraşspor’un düştüğü durumun Ali Sercan Saraylı’dan kaynaklandığını ve seçilen yönetimin de futbolcuları satıp kaçacaklarını iddia etmişti.

Suat Değirmencioğlu, Maraş Medya Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada şunları söylemişti:

“Kahramanmaraşspor tarihinde düşmediği zor bir duruma düşmüştür. Bunun tek nedeni eski Başkan Ali Sercan Saraylı’dır. Kongre günü hesapları ibra ettirmek için taraftarlardan oluşan bir yönetim kurulu listesi hazırlattırmıştır. Taraftarların çıkardığı listeye Saraylı’da destek vermiş olup seçimi kazanmasını sağlamıştır. Bunu sadece kendi alacakları kongrede ibra edilsin diye yapmıştır. Kahramanmaraşspor’un borcunun bir hafta içerisinde yaklaşık 2 milyon lira arttığını görüyoruz. Bunu neye dayanarak yaptılar, ya da nerelere borçlandırdılar anlamak mümkün değil. Kahramanmaraşspor’da bir çok dolap dönüyor. Bunun sorumluları hesabını da vermelidirler. Herkes kaçak güreş yapmaya çalışıyor. Nasıl oluyor da kulübün borcu 4.7 milyon lira oluyor, bunu bir türlü içime sindiremiyorum."

4.7 MİLYON’UN HESABI VERİLMELİDİR

Değirmencioğlu, “Yapılan kongrede borçlar tam net olarak açıklanmadı. Nasıl oluyor da yaklaşık 5 milyon borç bırakılıyor. Kahramanmaraşspor’un durumu artık içler acısı oldu. Daha önceden çalıştığım teknik adamlar ve futbolcular telefon açıp dalga geçiyorlar. Eski başkan Saraylı, taraftarlardan oluşan yönetime acaba kaç para teklif etmiştir. Kulağımıza çeşitli dedikodular geliyor. Kahramanmarasşpor kulübü Türkiye’ ye rezil oldu. Takımlar transferleri bitirmek aşamasına geldi, ama bizim takımımızın daha durumu bile belirli değil” dedi.

FUTBOLCULAR SATILACAK

Taraftarlardan oluşan Kahramanmaraşspor yönetim kurulunun birçok takımın izleyip beğendiği iki futbolcuyu satacağını söyleyerek, “Kendini takımın genel müdürüyüm diye tanıtıp, kulüplere şu futbolcularımız saltıktır. Bunlarla ilgilenin diyen malum arkadaş takımın da geleceği ile oynuyor.

Buradan açık konuşuyorum, acaba Gençlerbirliği kulübü ve Ankaragücü takımları aranmadı mı, futbolcuların bilgileri fakslanmadı mı? Bu arada Boluspor ile anlaşılıp iki futbolcuyu bu kulübe verileceği duyumunu da almış olduk. Futbolcuları satıp kaçacaklar. Kahramanmaraşspor’un acilen 1 milyon TL ye ihtiyacı var. Bu para olmadan ne transfer yapılır ne de sahaya çıkılır.

Birileri bu takıma acilen sahip çıkması lazım. Kimse kalkıp ta taraftar takıma sahip çıktı demesin. Çünkü taraftarlar, Ali Sercan Saraylı ile anlaşmışlardır” dedi.”

NALBANTBAŞI İSE SONUNA KADAR HABERİNİN ARKASINDA!

Haber aynen böyleydi….Bunun üzerine haberi yapan gazeteci Yavuz Nalbantbaşı ile görüştük.

Nalbantbaşı ise haberinin arkasında sonuna kadar durduğunu ve Değirmencioğlu’nun kendisine yaptığı açıklamaları içerdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Suat Değirmencioğlu bu açıklamaları bana yaptı. O sırada yani açıklamanın yapıldığı ortamda kulübün eski yöneticilerinden Mustafa Gök, Sinan Ünsal ve Doğan Tehçi de bulunuyordu. Kahramanmaraşspor’la ilgili olarak konuşuluyordu. Onlar da bu sözlere şahittir. Hatta açıklamalarının bir bölümünü de çok ağır eleştiri içerdiği için haberde kullanmadım. Haberin gerçekleri yansıtmadığı iddiaları üzerine Suat Değirmencioğlu’nu telefonla aradım.

Eski Başkan Saraylı’ya telefonda (Bu haberde geçen ifadeler bana ait değildir. Haberim yok, ben şehir dışındayım) şeklindeki sözleri söyleyip-söylemediğini sordum. Kendisi de bana, gülümsemeli bir ifade ile (Ortalık karışmış. Herkes bu haberi konuşuyor. Ali Sercan Saraylı da beni aradı: (Suat, haberde geçen açıklamaları sen mi yaptın?) diye sordu. Ben de o anda yüzüne (Evet ben yaptım) diyemedim.) dedi. (Peki, neden söylediğinin benimle ilgisi yok diyorsun) şeklindeki sözlerim üzerine de; (Ortalık fena halde karışacaktı. O anda kendisine nedense söyleyemedim. Benim haberim yok dedim. Ama haberin böyle çıkması iyi oldu.) cevabını verdi. Tekrar ediyorum; ben haberimin sonuna kadar arkasındayım ve oradaki ifadeler gerçektir. Suat Değirmencioğlu ise ona başka buna başka konuşmak yerine söylediği sözlerin arkasında sonuna kadar durmalıdır.”

Dün akşamki TV programında bu konunun geçmesi üzerine kendisinin de konudan haberi olduğunu ifade eden Nalbantbaşı; “Ben o anda TV izlemiyordum. Çevremden insanlar bana telefon açarak haberimle ilgili bu konunun geçtiğini söylediler. Ben de bunun üzerine haberin gerçek olduğunu söylemek için televizyonu arayıp canlı bağlantı yapmak istediğimi söyledim.