Site Logo

KMS'ye son darbe Beledİye'den geldİ!

Merhaba Kahramanmaraş’lı sporseverler,

Bildiğiniz gibi Kahramanmaraşspor kongresinde kulüp yönetimine talip çıkmadığı için, geçen hafta yapılan 2. Kongrede, taraftarlar yönetime talip olmuş, yapılan seçimi de kazanarak yönetimi devralmışlardı…

Kongrede açıklanan 4.7 milyon küsür (eski parayla 4.7 trilyon) borca rağmen kulübü sahiplenen taraftarlara, ilk kötü haber;  belki az çok faydası olur umuduyla listeye eklenip, kongrenin ertesi günü, “yönetime adım habersiz yazılmış, ben yokum” diye açıklama yapan birtakım kişilerden gelmişti…

Buraya kadar tamam, zaten yeni yönetimde bir revizyon olacağı da biliniyordu, yönetime liste doldurmak için yazılanların ayrılması da, hiç mi hiç sorun değildi, ama gündeme son olarak düşen haberi duyunca, “bu kadar da olmaz!” dememek elde değil.

Gündeme uzak kalanlar için, bu küçük hatırlatmadan sonra, uzatmadan asıl konumuza girelim.
Bugün yerel basında yer alan bir habere göre Belediye, Kahramanmaraş Spor Kulübüne bir yazı göndererek belediyeye ait olup, KMS kulübü tarafından kiralık olarak kullanılan spor tesisinin boşaltılması istenmiş.  Bir başka deyişle “Kahramanmaraş Belediyesi, Kahramanmaraş Spor Kulübünü sokağa atmış!”

“Buyur buradan yak!”

“Peki şimdi ne olacak” dediğinizi duyar gibiyim…

Ne olacağı mı var?

“Kahramanmaraş Belediyesi gidin nerde oynarsanız oynayın!” diyor işte açık açık.

Şehrimiz insanının rekor oranda oyuyla seçilen belediyemiz, en sonunda halkın sahiplendiği bu takımı sokağa atmakla, düşene bir tekme daha vurarak, kulübü “vur abalıya” durumuna  düşürmüştür.

Bu vahim karar, önceki dönemlerde yapılan borçların faturasını kulübe sahip çıkan halka kesmek demektir. İyi de, bu kararı alanlar, vatandaşımızın sırtına sapladıkları bu bıçağın hesabını nasıl verecekler? Hiç düşünmüyorlar mı? Orasını varsın onlar düşüne dursun, gelin biz kulüp nereye taşınacak sorusuna cevap arayalım.

Malumunuz şehrimizde çamlık ve zeytinlik bol! Artık taşlarını temizlediğimiz bir zeytinlikte mi oynatırız bu takımı, yoksa Pınarbaşı’nda çam ağaçlarının ikişer tanesini kale yapıp mı oynatırız bilemiyorum. Şöyle kenara da birkaç çadır kurdun mu, tadından yenmez ha! Maç izlerken mangal bile yaparız artık!

Hatta belki de çadırı bile çok görüyorlardır!  Belki de ”Çam ağaçları yeter de artar bile, çadıra bile gerek yok! Sonuçta başlarında bir amigo bulunan amele takımı var! Kocaman fabrikaları olan, asaletli, para babası bir iş adamı(!) yok nasıl olsa, nerde olsa oynar bunlar!”  diyorlardır.

Takımın başında iş adamı yok diye oturup ağlasın mı sporseverler? İşadamları sahip çıkmadıysa o onların ayıbıdır, bize ne bundan?

Belediyemiz, bu şehri profesyonel liglerde temsil eden tek takıma karşı, “bu kulüp şehrimizi temsil ediyor” diyerek bağrına basması gerekirken, herkesten çok imkan sağlaması, herkesten çok yardımcı olması gerekirken, bunu yapacak gücü de fazlasıyla varken, neden herkesten çok zorluk çıkarıyor, neden kendi kendini rezil ediyor, aklım almıyor.

Ümit ediyorum ki, tüm bunlar basının abartması olsun, bir yetkili bu yazıyı okusun da, çıksın “yok öyle bir şey, bu takım düşman takımı mı ki, sokağa atalım, itibar etmeyin bu tip söylentilere” desin.

Ama eğer bu olay gerçekse de, bu belediyemizin büyük bir ayıbıdır, bir an önce düzeltilmesi gerekir. Belediye Başkan’ı Sayın Poyraz’ı bu konuda açıklama yapmaya, takıma sahip çıkan taraftarları da bu olayın üstüne gitmeye davet ediyorum. Olayın sorumlu ya da sorumluları her kimse sert şekilde uyarılmalı hatta cezalandırılmalılardır. Eğer başkan Poyraz vermişse bu emri, bu şehre böyle bir yanlış yaptığı için, gerekirse “sizin bakanınız benim” diyen Sayın Başbakan’a kadar ulaştırılmalıdır bu vahim yanlış.

Tüm Kahramanmaraş’lı hemşerilerime ve sporseverlere sağlıklı, mutlu, huzurlu, sinirden stresten uzak, sporda ve hayatta fair-play ruhuna yakışır faaliyetlerle dolu günler diliyorum.

Halil BEKERECİ