Site Logo

DeĞİrmencİoĞlu: "Bu camİa kenelerden temİzlenmelİdİr"

Sezon başında Genel Kaptan olarak görev yapan ve Futbol Şube Sorumlusu olan Suat Değirmencioğlu, bildiğiniz üzere daha sonra “bazı futbolcuların yönetim kuruluna ve kulüp başkanına karşı lakayt ve şımarık tavırlar yaptığını” açıklayarak bu görevinden istifa ederek yönetim kurulu üyesi olarak sezon sonuna kadar yönetimde kaldı. Değirmencioğlu, Kahramanmaraşspor’un üzüntüsünde göz yaşı döken, sevincinde ise yerinde duramayan, nadir insanlardan biridir. Kendisiyle bugün röportaj yaptık ve sizlerle paylaşıyoruz.

Bir Kahramanmaraşspor fanatiği olarak tanınıyorsunuz. Bir çok kez kulüp yönetiminde görev aldınız. Neden önümüzdeki kongrede yer almak istemiyorsunuz?

Bu camia artık laçkalaştı. Herşeyiyle bozuldu. Artık yapılan ve yapılacak hizmetlerin hiç bir önemi kalmadı. Çünkü çoğu insanın Kahramanmaraşspor sevdasından çok, şahsi çıkar hesapları var.

Geçen hafta yapılması gereken kongreye gitmiştiniz. Kongrenin ertelenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evet, Cumartesi günü ordaydım. İçinde bulunduğumuz bu kongre süreci, Kahramanmaraşspor tarihinin en sulandırılmış kongresidir. Herkes birşeyler diyor. Ortalıkta çeşitli altı astarı olmayan listeler dolaşıyor ve gayri-ciddi beyanatlar veriliyor.

Liste hazırladığınız söyleniyor. Doğru mudur?

Benim liste hazırladığım doğru değildir. Fakat bu takım eğer kayyuma kalırsa taraftarlar olarak talip oluruz kimseye de beş kuruş ödemeyiz. Kim kulüpten yasal olmayan para talebinde bulunursa da onu resmen rezil ederiz.

Yasal olmadan nasıl para talebinde bulunuyorlar?
Karşılığı olmayan, ne zaman ve nasıl tanzim edildiği belli olmayan, kulüp senetleri dolaşıyor. Bunu kastediyorum.

Saraylı’dan başka aday çıkacak mı?
Çıkacak olsaydı şimdiye kadar çıkardı. Tabii son anda acele ile hazırlanmış ve vizyonu olmayan bir liste çıkmazsa..

Şerbetçi’nin olası bir adaylığı söz konusu olduğunda, herhangi bir adayı destekleyecekmisiniz?

Kahramanmaraşspor için her kim gönülden çalışmak için aday olursa, sonuna kadar destek olurum. Fakat reyting için kim aday olursa, şov yapmalarına da elimden geldiğince engel olurum.

Şerbetçi de reklam peşinde olanlardan mı?
Sayın Şerbetçi reyting ihtiyacı olan bir isim değildir. Şehrimizde tanınan bir iş adamıdır. Reklam peşinde olacağını zannetmiyorum.

Gelecek sezon hakkında ne düşünüyorsunuz?
Zor bir sezon olacaktır. Yapılması gereken bu kulübün gelirlerinden borçlarını temizlemektir. Herhangi bir vaad vermeden, takımı bu sene ligde tutmak hedeflenmelidir. Muhtemel yeni yönetim ayrıca bu camiayı kenelerden de temizlemelidir. Şeffaf ve açık bir Kahramanmaraşspor oluşturulmalıdır.

Son olarak söylemek istediğiniz birşey var mı?
12 Şubat Stadı artık revize edilmelidir. Bu takım maçlarını bu stadyumda oynamalıdır. 12 Şubat Stadı’nın ortamı takımımızın başarısında önemli bir etken olacaktır. Bu stad için elinden geleni yapmayan bürokrasi, o koltuklarda oturmasın diyorum..!