Site Logo

Yönetİcİler Karnesİ

İşte sitemizin sizler için hazırlamış olduğu yöneticiler karnesi. ‘Uzun yazı’ demeyin. Vaktiniz müsait olduğu zaman okuyun. Eminiz yazının sonuna doğru ‘vay be!’ diyeceksiniz.
Her Kahramanmaraşsporlu’nun bu yazıyı iyi okuması gerekir ve iyi ezberlemesi gerekir. Bunları öğrendiğiniz vakit, gelecek dönemlerde yöneticiler bu kadar ‘serbest’ hareket edemeyeceklerdir. Bu işten biraz koptuğumuz an, ortak değerimiz olan bu kulübümüz, şahsi işler için kullanılmaya meğillenecektir.
Genel olarak yöneticilerin yarısına yakın, kulübe maddi ve manevi desteği olduğunu söyleyebiliriz.
Yazımıza Suat Değirmencioğlu değerlendirmesiyle başlıyoruz, Ali Sercan Saraylı’ya tavsiyeler ile bitiriyoruz.

Suat Değirmencioğlu:
Suat bey, Çatısan şirketi sahibidir. Kendisi tam anlamıyla bir Kahramanmaraşspor hastasıdır. Kulüp toplantılarına hemen hemen çoğunlukla katıldı. Bu sezon maddi olarak çok olmasada, kendince kulübe katkısı ve yardımı oldu

Mehmet Mutlu Cilve:
As Beton sahibi. Toplantıların çoğuna katılmadı. Buna karşılık maddi açıdan önemli katkılarda bulundu.

İsmail Gökçe:
İsmail Gökçe yönetime girmesiyle beraber, futbola yeni ısındı. Gübre Sanayi’nin sahibi olan Gökçe, maddi olarak yardımı çok oldu. Ayrıca her toplantıya katıldı.

İrfan Karatutlu:
İrfan Karatutlu fizik doktorudur. Kulüp için çok önemli olan bu isim, hem futboldan çok iyi anlıyor, hem kulübe tam destek oluyor. Maddi açıdan katkısı olmasa da, manevi desteği çok fazlaydı.
 
Adem Beyazbayrak:
Ali Sercan Saraylı’nın şirket ortağı olarak tanıdığımız Beyazbayrak, anlaşılacağı gibi Saraylı’nın zoru ile kulüpte yer alıyor ve mecburen destek vermek zorunda. Yer işgal ediyor denilebilir.

Ünal Güneysi:
Tuborg Genel Bayii ve Tekstil işiyle uğraşan Güneysi, toplam 3 defa toplantıya katıldı ve az bir maddi desteği oldu.

Yalçın Kasımoğlu:
Gümüşer Lastik’te muhasebe müdürü olan Kasımoğlu, listeye yedeklerden girdi. Ancak listeye girmese de olurdu. Varlığını göremedik.. Etkisi sıfır..

Hacı Ökkeş Akkeçeci:
Akkeçeci Granit Dünyası’nın sahibi. Akkeçeci, Ali Sercan Saraylı ile iyi anlaşır. Bu sebeple Kahramanmaraşspor’a önemli maddi ve manevi desteği olmuştur.

Nevfel Erbap:
Nevfel Erbap, Akif Boya’nın sahibidir. Tam anlamıyla ‘adam gibi adam’ veya ‘dört dörtlük bir insan’ diyebileceğimiz, övülmeyi hak eden bir insandır. Bütün toplantılara eksiksiz katıldı ve yönetime ilk girişinden beri maddi yardımı çoktu.

Turgay Terzibaş:
Oysa ne çok beklentimiz vardı kendisinden.. Maddi destek değil, Aksu TV üzerinden manevi destek bekliyorduk ondan. Tanıtım ve bağlılık açısından çok önemli bir rol oynayabilir ve hatta imkanları iyi değerlendirmiş olsa, tarihe geçebilecek bir yere sahipti. Ama yapmadı. Yapacağı şeyleri ise başkalarına yaptırdı.

Orhan Kenger:
Kenger Tekstil sahibi olan Orhan Kenger, altyapının başına getirdiği Kadir Ardıç ile gündeme gelmişti. Toplantılara katılır ve maddi destekte bulunur. Ancak henüz sezon bitmeden, kulüpten uzaklaştı.

Bilal Diliuz:
Maddi durumu çok iyi olan Diliuz, petrol ve inşaat ile uğraşmaktadır. Her toplantıya katıldı ve maddi olarak büyük desteklerde bulundu. Ancak yönetimin izlediği kopuk çizgiden dolayı, bıkmış görünüyor.

Arif Ağyar:
Gelirini Belediye sayesinde sağlamaktadır. Başkan Yardımcısı olarak görev aldığı bu dönemde, Saraylı’nın peşini hiç bırakmamıştır. Sezonbaşında bulunduğu bazı ‘profesyonel kulüp vaatleri’ vardı. Ancak bunu gerçekleştirebilecek kapasitesi olmadı. Ayrıca kulüp içerisinde zaman zaman kendisiyle kulübün mali işleri konusunda sorunlar yaşandı. Örneğin, Belediye’nin iyi niyetininden faydalandı (dolmuş hatları konusunda), kulübü arkasında bıraktı. Allah’a ne kadar şükretsek azdır, zira başkan adayı olmaktan vazgeçti.

Bekir Gölcü:
Eskiden petrol işindeydi, ama şuan resmen ‘boşta’. Dolayısıyla iş durumu (ve maddi durumu) pek iyi değil. Ne şehrimizin tanınmış iş adamı Haluk Şerbetçi’nin, ne de Ali Sercan Saraylı’nın peşini bırakır. Sürekli kulüptedir, ama ne kadar faydası oldu bilinmez. Bugün yaptığı açıklamayı, yarın kendi diliyle yalan çıkardığı için, güven azalıyor. Bu sözü şu örnekle açıklayabiliriz. Her açıklamada ‘40-50 bin TL gibi bir miktar’ demek, başkan yardımcısına yakışmaz. Kuruşuna kadar hesap beklenir. Zira 10 bin TL, her ne kadar kulübü kurtaracak bir miktar olmasa da, insanoğlu için az bir miktar değildir. O paralarla ne yapıldığını bilmek, en doğal hakkımız. Biz güvenemezsek, iş adamlarımız hayli hayli güvenmezler..

Ali Sercan Saraylı:

Saraylı için söylenecek çok söz var aslında. Burada yazdıklarımız, tez zamanda kendisine ulaştığı için, ayrıca muhtemelen tekrar başkan seçileceği için, kendisine fayda sağlayacak tavsiyelerde bulunmak istiyoruz.

Sayın Saraylı,
Herhangi bir basın toplantısı veya açıklama yapacağınız zaman, çok iyi hazırlanmanız gerekir. Karşıdaki insanı ancak çok iyi hazırlanarak ikna edebilirsiniz. Bunun için başkalarından yardım alabilirsiniz. Basın açıklamarında ayrıca Basın Sözcüsü konuşmalı ki, onlara yapacağınız toplantılat konusunda bir bilgilendirmede bulunmadığınızı biliyoruz.
Bunların yanısıra yanınızdakiler ne yapıyor, ne düşünüyor, bunu başkan olarak çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Arkanızdan bir iş çevirmelerine izin vermeyin, aksi takdirde sorumlusu, kulüp başkanı olarak, siz bilinirsiniz. Sezonun ortasında yaptığımız bir eleştiri vardı. “Bu kulübü Saraylı mı, Üçgün mü yönetiyor?” demiştik. Hemen hemen herkes bu soruya destek verdi. Ne Bekir Gölcü, ne Arif Ağyar, ne de Seyfullah Üçgün bu kulübün başkanıdır. Başkan sizsiniz ve sadece sizin söylediğiniz veya katıldığınız kararlar uygulanmalı. Başkalarının gazına gelmeyip, kendi düşüncenizi belirtmelisiniz.
Bu arada bu hafta “Hedefimiz borcumuzu kapatmak” şeklinde yapmış olduğunuz açıklama, tarafımızdan takdirle karşılandı.Çünkü gerçekleştirilebilinir bir sözdür ve sezon sonunda ‘başkanımız hedefimizin şampiyonluk olmadığını söylemişti’ diyebiliriz ve anlayış gösterebiliriz.


© 2009 - Bu bir KahramanMarasSpor.org eseridir.