Site Logo

Mevcut yönetİm 2. Lİg'İ kaldIrabİlİr mİ?

Yıllardır hep aynı hikayeleri dinliyoruz. Başkanlığa kim gelirse ilk başta “takımı Süper Lig’e çıkartacağım” diyor, ama takım düşüyor 3. Lig’e, çıkıyor 2. Lig’e. Galiba Kahramanmaraşspor yöneticileri 2. Lig’i Süper Lig olarak görüyorlar... Sizce Kahramanmaraşspor başarılı mı?

Kahramanmaraşspor’un başarılı olması için öncelikle öncelikle takıma talip olanların plan ve projeleri olması lazım. Sayın Saraylı ve ilk kurduğu yönetim ne vaatlerle geldi, neler oldu. “Bizler 5 senelik proje ile geldik” dediler, 5 ay sürmeden yıpranıp paramparça oldular. Başkan Saraylı kaç tane kongre yaptı; artık ben hatırlamıyorum. Her sezon kongre yapmak ile başarı gelmez. Bir takım başarı istiyorsa o takımda devamlılık şart. Birlikten kuvvet doğar derler, ama bizim yönetimde ne birlik, ne de beraberlik oluyor. Takım iki mağlubiyet alıyor hemen teknik direktörün işine son veriyorlar. O hocaya sezon başında takımı emanet ettiler, o hocaya kadroyu kurdurdular, ama sezon bitmeden hocayı gönderiyorlar. Bu zihniyet hiçbir zaman başarı getirmez. Kahramanmaraşspor da Süper Lig’de mücadele edeceği yerine 2. Lig’de sürünür durur.

Altyapıya bakınca; A takıma kaç tane oyuncu gelmiş? Ben göremiyorum kimseyi... Bunun sorumlusu ise yönetimdir. Yönetime soracak olsak, hocanın kabahatı der. PAF takımımızın antrenmanlarını izledim. Çocukların şortları bir renk, formaları bir renk, tozluklar başka renk. Kramponları ise yırtılmış. Altyapıya bir çivi çakmadığın gibi, dışarıdan futbolcu transfer edip, paraları resmen çöpe atıyorsun. PAF takımı deplasmana gittiğinde 100 TL yemek parası veriliyor. Bu para neye yetecek? Yazıktır günahtır. Bu genç çocuklar bizim geleceğimiz, ama hiçbir zaman yöneticiler altyapının kıymetini bilemediler ve halen bilemiyorlar. Alışmışlar bol keseden harcamaya, öyle de devam ediyolar.

Madem dışarıdan futbolcu transfer ediliyor. Acaba futbolcu transfer ederken hiç araştırma yapıyorlar mı? Bence karadüzen oyuncu transferleri yapılıyor. Kahramanmaraş’ta yetişmiş, şuan futbolu bırakmış efsanevi oyuncularımız var (Ali Seyyit ve İzzet kaptan gibi). Bunlardan neden faydalanmak istemiyorlar? Yıllarca futbolun içinde bulunan bu tecrübeli emektar futbolcular, yöneticilerden ve menejerlerden daha iyi iş yaparlar. Tabi plansız projesiz gelip de günü kurtaralım derseniz, bunu düşünemezsiniz...

Bu takımı sizler de borçlandırdınız. Eğer yönetmesini bilmiyorsan, bırakıp gideceksin. Ama giderken de borçları şişirmeden gideceksin. Her gelen yönetim “ben şu kadar para harcadım, ben şunu yaptım, ben bunu yaptım” diyor. Sizler o takımı yönetmeye gelirken şampiyonluk ve başarı sözü vererek geldiniz, ama 2. Lig’den 3. Lig’e düşürdünüz. Sezon boyunca kaç defa kulübe uğradınız, kaç defa toplantılara katıldınız, kaç defa durumları düzeltmek için girişimlerde bulundunuz? Herkes bunları kendi kendine sorsun. Bu olumsuz koşullara rağmen 2. Lig’e çıktıysak, bunu yönetim başarmamıştır. Biraz ilgi, biraz istek olsaydı, grubu bu kadroyla açık ara lider bitirip 2. Lig’e rahat bir şekilde ümit dolu çıkabilirdik. Ama ben bu ışığı görmediğim için, 2. Lig’de bu yönetimin takımımızı bir yere getireceğini sanmıyorum. Yapılacak kongrede sadece istekli, kapasiteli ve hedefi olan yöneticilerin seçilmesini diliyorum.

Halil Geyik