Site Logo

Anadolu Taraftarlar Federasyonu Kuruldu

Kahramanmaraşspor 1969 Taraftarlar Derneği (TAR-DER) Başkanı Alaeddin Devlet Ülger, Anadolu Taraftarlar Federasyonu (ATF) Genel Başkanı seçildi.

Ülger, Kahramanmaraş'ta Anadolu takımlarının dernek başkanlarını bir araya getirdi. Düzenlenen toplantıya; Siirt, Adana, Mardin, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Osmaniye, İskenderun, Hatay, Cizre, Elazığ, Erzincan takımlarının dernek başkanları ve diğer davetliler katıldı. Ülger burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Hepimizin ortak isteği oynanan karşılaşmaların fair-play çerçevesinde geçmesi ve taraftarların yine takımlarını fair-play ruhu içerisinde desteklemesidir. Bu sezon oynanan karşılaşmalarda bunu başardığımıza inanıyorum. Tüm kulüplerin birbirleriyle kardeş olduğu liglerde görünen odur ki, birbirimize sahip çıkıyor ilimizde misafir olan taraftarlarımızın rahat edebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Daha sonra tüm dernek başkanları kendi durum değerlendirme toplantısı yaparak bundan sonraki evreler için yol haritası belirledi. Toplantı sonrasında yapılan oylamada Ülger, Anadolu Taraftarlar Birliği Federasyonu Genel Başkanı seçildi. Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Ülger; bu göreve getirilmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Başta Diyarbakırspor Kulübü Eski Başkanı Adnan Öktürene olmak üzere federasyonun oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ederim. Federasyonumuzun değerli temsilcileri, bu gün burada oluşumunu tamamladığımız Anadolu Taraftarlar Federasyonumuzun bundan sonraki yapacağı çalışmalar ve göstereceği centilmenlik, tüm spor camiasına örnek olacağına canı gönülden inanıyorum" dedi.

Geçici yönetim kurulunda ise şu isimler yer alıyor:

Anadolu Taraftarlar Federasyonu Genel Başkanı Alaeddin Devlet Ülger (Kahramanmaraş), Başkan Yardımcısı Abdullah Tuğbay (Şanlıurfa), Başkan yardımcısı, A. Çetin Akınay (Siirt) Sayman; Şehmus Iraz (Batman), Genel Sekreter Akif Arslan (Kahramanmaraş), Basın Sözcüsü A.Rahman Vural (Adıyaman), Disiplin Kurulu Başkanı Zülküf İzler (Diyarbakır)

Üye kayıtlarına başlanan ve 20'ye yakın derneğin destek verdiği belirtilen federasyonun önümüzdeki aylarda ilk kongresini yapacağı ve şu anda Şanlıurfa'da bulunan genel merkezin ise Kahramanmaraş'a taşınacağı bildirildi.