Site Logo

Sezon bİttİ, kulİs baŞladI

Sezon bitti, kulis başladı
Futbol sezonunun kapanmasının ardından yine kulisler başladı. Bu aralar kulislerde sıkça konuşulan konuların başında yükselme gurubunu zar zor 4. kapatan Kahramanmaraşspor’da mevcut yönetiminin göreve devam edip etmeyeceği geliyor. Bilindiği üzere 20 Haziran Cumartesi günü Kahramanmaraşspor’da kongre yapılacak. Halen bir aday çıkmadı. Kahramanmaraşspor’un bundan böyle neler yapacağı da merak konusu tabii. Bir de kulislerin yanında acı gerçekler var, asıl bunları irdelemek lazım.
Kahramanmaraşspor’un yükselme gurubunda oynadığı 18 maçta niye tat veren bir futbol oynamadığı bir yana dursun, mevcut yönetimin devam edip etmeyeceği veya devam etmesi halinde önümüzdeki sezon için ne gibi planlarının olduğu ve nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor.


Altyapıya yönelmeli

Üstyapı için yeni bir planlamaya gidilmesi beklenen Kahramanmaraşspor’da, Süper Gençler Ligi’nde mücadele eden altyapısının ligi niye lider Adana Demirspor’un 18 puan  ardından  ancak 6.sırada kapattığı da iyice düşünülmeli. Yönetimin bu konuda şapkasını önüne koyup, nerede hata yaptık diye özeleştiri yapmaları gerekir diye düşünüyorum.

Eğer bir binanın temeli sağlam değil ise o bina çökmeye mahkûmdur. Belki her sezon altyapıda hocalar değişiyor. Ama yine de başarı yok. Başarı derken altyapıda şampiyonluk yakalayın da demiyorum.. Öncelikle hatır gönül işiyle altyapıya çalıştırıcı almayacaksınız. Bu işi bilen adamlar gelecek. Kim mi? Ben işin ehli olan 2- 3 isim veririm burada, ama onu da varın siz araştırın.


Bir çivi çakmadınız

Kahramanmaraşspor’un yöneticileri 12 Şubat Stadyumunun tekrar eski günlerine  kavuşturulması için herhangi bir girişimde bulundular mı? Hayır bulunmadılar. Sayın Vali Niyazi Tanılır beyefendiden birkaç destek aldıklarını söylediler ve arkası hiç gelmedi. Dolayısıyla işin askıya alındığı apaçık ortada.
Şimdi bir çivi çakmadığınız bu kulübün seneye başarısız olması söz konusu olur ise, sorumlusu şüphesiz siz olursunuz. Eğer kulübün borç batağından çıkmayacağını sadece kulislerden ibaretse, bu sözleri bizlere bir daha söyletmemek için ve Memleketimiz için en kısa zamanda Kahramanmaraşsporumuz’u başarıdan başarıya taşıyacak hamleleri yapın. Gerekli bütün destekleri sağlama yönünde bir çalışma içerisine girmelisiniz. Hepsi bu kadar...

Onur DELİORMAN