Site Logo

KahramanmaraŞlIlar Şehİrlerİnİn takImI İçİn bİr arada

Arsan Center’de düzenlenen Kahramanmaraşspor 40. Yıl Dayanışma Yemeği Kahramanmaraş Valisi, Belediye Başkanımız, Kahramanmaraşspor yönetimi, teknik ekibi, futbolcular ve davetlilerin katılımıyla dün akşam gerçekleşti.

Açılış konuşmasıyla başlayan gece davetlilerin konuşmaları, barkovizyon gösterisi, yemek ve en son olarak futbolcularımızın imzaladığı futbol topunun Belediye Başkanımıza, formanın da Valimize hediye edilmesiyle son buldu.

Konuşmalarda ilk söz alan Kahramanmaraş Spor Kulübü Başkanı Ali Sercan Saraylı oldu. Saraylı konuşmasında, geceye iştirak eden bütün katılımcılara teşekkür etti. Davetiyelerin hepsinin satılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Saraylı çok heyecanlı olduğu konuşmasında gelecek sezon planlarından bahsetmeden kürsüden ayrıldı. Daha sonra kürsüye gelen Teknik Direktörümüz Faik Demir ise “Bu başarıyı yakalamak hiç kolay değildi. Klasman gruplarında ilk ikiye gireceksiniz, ardından Yükselme Gruplarında başarılı olacaksınız. Bu koşullarda başarıya ulaşmak bizim için gerçekten zordu, ama başardık. Emeği geçenlere, destek olanlara şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gecenin düzenleyicisi Valimiz Niyazi Tanılır’ın konuşmasında ise akılda kalan: “Ben Kamu Kurumlarının sorumlusuyum. Kahramanmaraşspor ise sadece bu kurumların desteğiyle bir yerlere gelemez” sözüydü.
Vali sözlerine şöyle devam etti: “Kahramanmaraş Belediyesi olarak bizler sürekli Kahramanmaraşspor’un yanında olduk. Herkes de üzerine düşen görevi aşağı-yukarı layıkıyla yerine getirmekte. İki koşula bakarım, birincisi takım 2-3 maç arka arkaya kaybediyor, halk hemen buna tepki veriyor, ertesi hafta maçlara gelmiyor ve yönetimi istifaya çağırıyorsa burada yönetim zaafı var demektir. İkincisi, takım 3-4 maç kaybediyor, sırf baskıyı kırmak adına hoca gönderiliyorsa, burada da yönetim zaafından bahsedebiliriz” diyerek ince bir göndermede bulundu.

Son olarak konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz ise, Kahramanmaraşspor’un 2. Lig'e yükselme başarısında emeği geçen futbolcu, teknik direktör ve yöneticilere teşekkür ederek, “Bu gün bizi bir araya getiren şey tüm Kahramanmaraşlıların ortak heyecanı olan Kahramanmaraşspor’umuzun başarısıdır. Şehirlerin, ülkelerin tanıtımında hiç kimsenin söz söyleyemeyeceği kadar etkin olan futbolun Kahramanmaraş temsilcisi Kahramanmaraşspor 2. Lig'e yükselme başarısı göstermiştir. Kahramanmaraşspor geçmişte de güzel başarılara imza atmıştı.  Bir yerde başarı varsa şayet bu başarı bir tek kişiye ait değildir. Taraftarıyla, yöneticisiyle, ilimizin valisiyle, belediyesiyle, sivil toplum örgütleriyle, sanayici, iş adamları ve basınıyla beraber bu başarı herkesindir. Hepimiz ortak düşüncemiz, ortak noktamız olan Kahramanmaraşspor’u en iyi noktaya getirmek için çabalıyoruz. Kahramanmaraş Belediye Başkanı olarak her zaman ve sonuna kadar desteğim devam edecektir. Ancak bundan sonraki süreç daha zorludur. Bundan sonraki sofra, kurtlar sofrasıdır. İkinci ligde Kahramanmaraşspor’u çok daha zorlu mücadeleler beklemekte. İnanıyoruz ki tüm bu zorlukları beraber aşacağız” dedi.

Davetiyelerin hepsinin satılmış olduğunun söylenmesine rağmen geceye katılan konuk sayısının azlığı dikkat çekti. Geceden ne kadar gelir elde edildiğinin de açıklanmaması da bizlere göre diğer bir organizasyon zaafıydı.

Haber: Akif Arda Zorkun
Fotoğraflar: Serdar Bursalı