Site Logo

AdIm adIm İstatİstİklerle 2. Lİg'e..

Güzide şehrimiz Kahramanmaraş’ın, güzide kulübü Kahramanmaraşspor bu sezon tekrar 2. Lig’e çıkmak için adım adım hedefine ilerliyor. Sezonun bitimine 3 maç kala, Kahramanmaraş’ta yüzler gülüyor. Geçen hafta 2. Lig’e çıkmayı garantileyen grup lideri Tepecik Belediyespor’dan sonra bu hafta grup ikincisi Göztepe de matematiksel olarak yerini garantiledi. Gelecek hafta inşallah Kahramanmaraşspor da 2. Lig biletini alacak.

1100. Golümüzü attık, 1000. golümüzü yedik

Tarihimizin 120. TFF 3. Lig galibiyetimizi almış bulunuyoruz. Bu sezonki bütün olumsuzluklara rağmen, 40. Yılımıza güzel istatistikler denk geldi.
Mesela profesyonel liglerde 1100. golümüzü 6 hafta önce Ankara Demirspor’a karşı attık. Gerçi 1000. golümüzü de bu takımdan yemiştik.. 3. Lig’de 50. mağlubiyetimiz Tepecik Belediyespor karşılaşmasıydı.

Tarihimizde bir sezonda attığımız gol sayısı

Bu sezona bakacak olursak, 25 yıllık profesyonel tarihimizde 2001-02 sezonunda attığımız 95 golden sonra en çok gol attığımız sezonu yaşıyoruz. Şuana kadar 63 gol atmış bulunuyoruz. 1987-88’da 1. Lig’e (şimdi ki Süper Lig’e) yükseldiğimiz sezonda da 63 gol atmıştık.

Bu sezon en çok atan takımlar

Şuana kadar bu sezon Türkiye profesyonel liglerinde 70 gol ile en çok gol atan takım ünvanına sahip olan Bucaspor’dan hemen sonra, listede 63 golle Kahramanmaraşspor ve Trabzon Karadenizspor geliyor.

Galibiyet serisi

Sezonbaşınından 10. haftaya kadar, (hatırlayanlaınız olacaktır,) Bank Asya 1. Ligi lideri Manisaspor ve TFF 2. Lig Yükselme Grubu lideri Bucaspor ile namağlup ünvanına sahip olan nadir kulüplerden birisiydik. O haftalarda en fazla yakaladığımız galibiyet serisi 4 maçtı. Şuan yine peşpeşe 4 galibiyetimiz var.

Kalan maçlar

Kahramanmaraşspor önümüzdeki 3 haftada sırasıyla; Lüleburgaz, Tavşanlı Linyit (D) ve Ankara Demirspor ile karşılaşacak. İlk 4 sırada yer alan takımların 2. Lig’e çıkacağı grupta 3. sırada bulunuyoruz ve 5. sıradaki Ankara Demirspor ile 6 puan farkımız var. Haftaya Kahramanmaraşspor yendiği veya berabere kaldığı ve Ankara Demirspor yenildiği takdirde, kırmızı-beyazlı ekibimiz 2. Lig’i garantilemiş bulunacak. Ankara Demirspor kendi sahasında önümüzdeki 2 haftada Tepecik Belediyespor’u ve Göztepe’yi ağırlayacak. Her iki rakibi de 2. Lig’i garantilemiş bulunmakta ve muhtemelen yedek ağırlıklı kadroyla çıkacaklardır. Bu nedenle Ankara Demirspor’un bu maçlardan en az 4 puan alması muhtemeldir. 2. Lig’e çıkmamız en ama en kötü ihtimalle son haftaya kalacaktır en iyi ihtimalle ise haftaya belli olacaktır.

Yapılacak hesap

Bütün bu hoş istatistiklere rağmen bir gerçek var; bu sezon çok fırtınalı geçti ve halen hiç bir mevzuda istikrar sağlanmadı. Dileriz ki herkes bugünden itibaren sadece düzen kurulması için çalışır ve kulübümüzün yarınını düşünür. 3. Lig’den 2. Lig’e çıkmak her ne kadar sıkıntılı geçsede, çok zor değildir (bknz: Tepecik Belediyespor).
Yöneticilerimizin en iyi yapacakları iyilik, gittikten sonra alınacak/ödeneceklerin hesabını değil, Bank Asya 1. Lig’ine yükselmenin hesaplarını yapmaktır. Bunu yaptıklarına şahit olduğumuz zaman, gerçekten Kahramanmaraşspor için çaba sarf ettiklerinden emin olacağız. Her sene aynı senaryo olan, “başkanın veya yöneticilerin ayrılmasından sonra, kulübe konulan hacizlerden, ödenecek borçlardan” bıktık ve usandık. Bizim bıkmamız onlar için belki hiç birşey değiştirmez, ama vicdanlarının rahat olması için bu tavsiyemize uymaları elbette ki şarttır..

Kalan maçlarda başarılar ve emeği geçenlere teşekkürler.

Saygılarımla,
Mehmet İmamoğlu
KahramanMarasSpor.org