Site Logo

"...spor'da" futbolcu olmak

...spor’da futbolcu olmak sanıldığı kadar kolay değil, normalde futbolcu olmak için yetenek, ahlak ve doğru alınmış bir alt yapı yetsede bizim ...spor’da futbolcu olmak için bunlar yeterli değil hatta zaman zaman, bunların hiç önemi de olmayabiliyor..

 

...spor’da futbolcu olmak için gerekli şartlar..

 

-Henüz profesyonel değilsen ...spor’un bulunduğu ... kentinden olmayacaksın, yetenekli isen babanın hayrına oynayacaksın, bazen hayrına oynamak istesende dayın olmalı bir yerlerde, eğer dayın yoksa yetenek boş.Mesela yönetimde dayın var ise 5 yıllık mukavale yaparsın..

 

-...spor’da futbolcu isen hocaya, yönetime yalakalık yapmasını bileceksin, özellikle hocaya iyi yalakalık yapacaksın, yapmazsan, takımın vazgeçilmezi iken ilk 18’e dahi alınmazsın hatta kadro dışı dahi bırakabilirsin..

 

-...spor’da vazgeçilmez olmak istiyorsan, mevcut hocanın gelmesine olanak sağlayacaksın, nasıl mı olanak sağlayacaksın, mesela önce ki hocanın gitmesine sebep olabilirsin, başkanın yanına gidip hocam, bu hoca lider, ben gol krallığına koşuyorum, takımın en eski oyuncusuyum, kariyerimin en parlak dönemin bu hoca ile yaşıyorum ama bu hoca iyi değil diyip, futbol bilgisi çok az olan başkana hocayı gönderttirebilrisin.Bunu yapmış isen yeni gelen hocanın vazgeçilmezi olursun..

 

-Bizim ...spor’da futbolcu olmak istiyorsan, bir kaç kişi ile çalışman şart, mesela menejerin çok önemli bu konuda, çalıştığın menejere iyi dikkat edeceksin, ekmeğinle oynayıp seni takımdan göndertebilir.Yani ...spor da oynayacaksan ... menejer ile çalışacaksın..

 

-...spor’da futbol oynuyorsan hakkını istemeyeceksin, hakkını ne zaman isteyeceksin, hoca ne zaman emrederse o zaman isteyeceksin, paramızı alamadığımız için bugün idmanı boykot ediyoruz arkadaşlar diyen hocaya, sıkıysa hocam ben idmana çıkmak istiyorum de.Çünkü hoca ertesi gün basın açıklaması yapacak, futbolcu arkadaşlar alacaklarından dolayı idmana çıkmadı,haklılarda yani diyecek ama idmana çıkmak isteyenler idmana çıksa hocanın boyası ortaya çıkar o yüzden kimse idmana çıkamıyor.ve basın toplantısı şöyle devam eder, bende şu kadar zamandır alacağımı alamıyorum ama benim için sorun değil.Sanki o parayı hak etmişte bir de basın toplantısında dile getiriyor.

 

-...spor’da futbolcu olmak için bizim hangi takımı yönettiğini bilmeyen hocanın eski takımından gelmelisin, çünkü hoca kendisini hala o takımda zannediyor ve o oyuncuları oynatıyor, eğer o takımdan gelmemişsen bu takımın evlatlığı olursun, dünya starıda olsan hocanın eski takımından gelmediğin için ilk 18’e dahi alınmazsın.

 

-...spor’da futbolcu isen kendi sahanda kaybettiğiniz maçlarda haklı olarak hocaya yapılan sözlü ve küfürsüz protestolarda yedek klübesinden fırlayıp hocanı savunacaksın, taraftara küfredeceksin, el kol hareketi yapacaksın, o zaman hoca ile aranızda ilişki, futbolcu-hoca ilişkisinde de öte bir ilişki olur ve iki ayağında kırık olsa takımda ki yerin garanti olur.

 

-...spor da futbolcusun ama hocanın eski öğrencisi değilsin, alacağın var, hoca zaten oynatmıyor, alacaklarını alamıyorsun, haklı olarak geçinmen için paraya ihtiyacın var, alacaklarını isteyemezsin..!Neden mi ?Çünkü hocanın eski öğrencisi değilsin, yeteneklisin, iyisin güzelsin ama o alacakları isteyemezsin.Alacaklarını istediğinde de kadro dışı kalırsın, zaten hoca seni takımdan defetmek için bahane arıyor, bu da tuz biber olur..

 

-...spor da futbolcusun yalakalığı biliyorsun, futboldan anlamasanda, kazma olsanda, hata yapsanda sorun değil, hoca da futboldan anlamıyor, hele hele de önce ki hocanın kuyusunu kazıp bu hocanın gelmesine vesile oldun ya, forvetsen ön libero, sağ bek, sağ açık, sol açık, gerekirse stoper oynarsın, orta sahamısın defansın her bölgesinde oynarsın, sorun değil yeterki şartlar uygun olsun..

 

-...sporda futbolcusun, süper lig tecrüben var ama şartlar uygun değil amatör lig de dahi yedeksin, çünkü şartlara uyan bir çok futbolcu lisansına sahip, forma giymiş insanlar var..Saha da yaptıklarının ne önemi var ki..

 

İşte bizim ...spor’da futbolcu olmak böyle..Böylesine A’dan Z’ye kanser olmuş bir klüp ne kadar başarılı olabilir, bu şartlarda çıksan ne olacak, çıkmasan ne olacak..Arkandan kötü söylettikten sonra.Herşeyden önce hak, adalet ve insanlık..

 

Saygılarımla Kenan UÇAR