Site Logo

Demİr: "Trİbünde keŞke bİrlİk olunsa.."

15 Şubat Pazar günü Kahramanmaraşspor’umuzun tesislerine Taraftar Sitesi ekibinden bir kaç arkadaşla “Ziyarete” gittik ve hocamız Faik Demir’le takımın son durumu, rakiplerimiz, futbolcular ve taraftarlarımıza kadar hoş bir sohbette bulunduk.

Sayın hocam, zorlu bir Bafra maçını atlattık ve öyle ya da böyle 3 puanı aldık, maç hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
-    Maçtan önce de söylediğim gibi çok zor bir maç olacağını biliyordum, nitekim öyle de oldu, saha şartları çok kötüydü futbolcularımızın alışık olduğu zemin bu değil, teknik oyuncuların çok olduğu ve pas yapmayı seven bir ekibiz. O gün önemli olan o koşullarda 3 puanı almaktı. Bafra’lı oyuncuların alışık olduğu bir zemin olabilir. Karadeniz takımı sonuçta bu tür sahalar onlara avantaj sağlıyor. Çok diri, genç ve koşan bir ekipti, şunu belirteyim: bu grupta çok can yakacaklardır.

O gün takımımız gerçekten tutuk oynadı, ilerisi için akıllarda soru işareti kaldı doğrusu..

-    Doğrudur, bundan önceki haftalarda iyi oynamamıza rağmen aldığımız 2 yenilgi futbolcular üzerinde bir baskı yarattı, özellikle Hatay maçında rakibimiz kalemize 2 defa gelmesine rağmen golü buldu ve şaşılacak bir şekilde yenildik. Her maçın kopma noktası var. Hasan Bal’ın kaçırdığı pozisyonu gole çevirseydik şu an her şey güllük gülistanlıktı. Aynı şekilde Tepecik maçında 2–0 öndeyken Mustafa Demirci’nin 0’lük penaltısı verilmedi. Daha sonra 2 topumuz direkten döndü, kaleci birçok pozisyonu çıkardı. Bunları yaşayan takımımız tabii ki seyircisi karşısında kendini affettirmek için aşırı motive ve 3 puanı isteyerek çıktı. Bu istek zaman zaman aleyhimize oldu.

Sakatlıklar hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

-    Osman bugün takımla çalışmalara katıldı, Ersin tam olarak iyileşti diyebiliriz, Kasım’da küçük bir sakatlık sorunumuz var, Demirci henüz iyileşmiş değil, Gökhan Ülker’de hala tam olarak hazır değil.

Peki yeni transferimiz Cevher ne durumda?

-    Cevher bu takıma gelmeden önce 40 güne yakın antrenman yapmamış. Kendi programını kendisi uygulamış ve şuan takıma alıştı. Kondisyon yüklemesi yapıyor, yakında onu da görevlendireceğiz.

Muhakkak ki takip ediyorsunuzdur, Sitemiz üyelerinden bazıları ki, bunların birçoğu her zaman aramızda olan ve günlük mesajlar yazan üyeler değil, diğer taraftar gruplarından ve seyircilerden de istifa etmeniz gerektiği hakkında söylemler oluyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-    İnanın bunlar beni çok üzüyor. Tribünde söylenenleri ise hiç duymuyorum. Bizler, oyuncu kardeşlerim de dahil çok büyük fedakârlık gösteriyoruz. Bu neden görmezden geliniyor?

Maddi sıkıntı yaşadığımızı mı belirtiyorsunuz?
-    Evet, kulüpte bir maddi sıkıntı var. Ali Sercan Saraylı bu konuda tek başına yapabileceğinin en iyisini yapıyor. Hiç kimseden destek göremiyor. Bence özverisi takdire şayan.

Fakat bu takım Yükselme Grubundaki en sorunsuz takım gibi görülüyordu..!

-    Tabii ki yalnız Türkiye’de değil dünyada bir ekonomik kriz var ve bu sorun bütün takımları etkilemiş vaziyette. Ama biz bir şehir takımıyız. Bu şehirdeki kamu kurumları, esnaflar bu konuya eğilmeli. Onlardan destek istenmeli, zor bir şey değil ki..

Hocam bizler Site olarak değindiğiniz konuda fikirler üretiyoruz. Bunlar Kahramanmaraşspor’a maddi destek sağlamak için “Eşya Piyangosu” fikri, 40. Yılımız münasebetiyle “Kıraç Konseri” de dâhil. Tabii bunlar bizlerin Yönetime sunduğu fikirler. Beğenildi de doğrusu!
-    Bunlar çok güzel fikirler. Sizleri tebrik ediyorum. Ama şuan günü kurtarmak adına bir şeyler üretmeliyiz.

Son olarak Taraftara bir mesajınız var mı?

-    Bizlere inansınlar, destek olsunlar. Tribünde bölünme keşke olmasa, birlik olunsa.. Bu çocuklara, ekibimize güvenin, inanın bu takım 2. Lig’e çıkacaktır.

Bizlerde Site Ekibi olarak gösterdiğiniz öz veriyi takdiri ediyoruz. Size, ekibinize ve futbolcu kardeşlerimize sonsuz başarılar diliyoruz.
.

Röportaj: Akif Arda ZORKUN, Halil GEYİK, Alper KARAKOÇ, Mehmet SELALDI, Vedat KAPLAN.