Site Logo

Velİ KIZILKAYA RöportajI..

 

VELİ KIZILKAYA RÖPORTAJI:


İsmi Kahramanmaraşspor’umuzla özdeşleşen, Kahramanmaraşspor’umuzun efsane oyuncuları arasına giren ve takımımızın 4 yıl formasını başarı ile giyen, taraftarımızın sevgilisi haline gelen, şuan Buca Spor’un başarısı için ter döken başarılı savunma oyuncusu Veli KIZILKAYA ile yaptığımız sohbette taraftarımızı mutlu edecek mesajlar verdi..


-Kahramanmaraş’ta 4 yıl futbol oynadın, bu dönem nasıl geçti.Bu 4 yılı kısaca özetlermisin ?

4 yıl gerçekten de bir futbolcu için çok uzun bir zaman.Kahramanmaraş’ta çok güzel günlerim, çok güzel anılarım oldu.Çok iyi insanlar tanıdım, iyi arkadaşlar edindim.Kahramanmaraşspor da iken takım olarak 2 kez TFF 1.lig’in kapısından döndük,bence bu takımımız adına çok önemli bir dönüm noktası..Ben ilk kez Kahramanmaraşspor’da iken milli takım kampına çağırıldım ve ilk kez Kahramanmaraşspor’da ümit milli takımda oynadım.Kısaca Kahramanmaraşspor’un hayatımda ki yeri benim için çok önemli..Ben Kütahya’lıyım ama 2.memleketim Edeler diyarı Kahramanmaraş.Şimdiden Kahramanmaraş’ın dondurmasını özledim bile.


-Kahramanmaraşspor’dan ayrıldıktan sonra takımımızı takip ediyormusun, takımımızın şuan ki durumu hakkında ne düşünüyorsun?


-Şuan Kahramanmaraşspor’da olmasam da Kahramanmaraşspor’da gibi Kahramanmaraşspor’u takip ediyorum ve senin gibi KahramanmaraşSpor’lu arkadaşlarımla elimden geldiği kadar görüşmeye çalışıyorum.www.kahramanmarasspor.org sitenizi sık sık takip ediyorum, bazen hakkımda yazılmış olumlu yorumları, yazıları okuyorum.Taraftarımızın beni unutmamış olduğunu görmek beni mutlu ediyor.Kahramanmaraşspor’un şu an çok kaliteli bir kadrosu var, imkanları, taraftarı bu ligin çok üzerinde, bence büyük bir şansızlık olmaz ise Kahramanmaraşspor bu sezon tekrar 2.lig’e çıkacaktır.Kahramanmaraşspor’un aldığı galibiyetlerde sevinirken, mağlubiyetlerde de üzülüyorum.Bu hafta Kahramanmaraşspor Tepecik deplasmanında kötü bir mağlubiyet almış inanın bunu görünce inanamadım ve çok üzüldüm.Hatta sohbete başlamadan önce de bu konuda seni teselli etmek istemiştim.

-“Teşekkür ederim ama ağlama demenin ne faydası var..”



-Kahramanmaraşspor’da bir çok teknik adam ile çalıştın, benim için yeri farklı diyeceğin bir isim var mı ?


Kahramanmaraşspor’da bir çok hoca ile çalıştım, geldiğimde çok gençtim ve her hocamdan bir şeyler öğrendim, devamlı kendimi geliştirmek için uğraştım ve kendimi geliştirmem adına her hocamın bana katkısı olmuştur.Çalıştığım hocaların hepside çok iyi ve kaliteli insanlardır..


-Oynadığın mevkide dünyada efsaneleşmiş isimlere yada başarılı isimlere baktığımız zaman, beraber oynadığı isimlerle başarılı olmuş kişileri görüyoruz.Mesela ülkemizde Bülent KORKMAZ-Popescu, Uche-Högh, Tomas-Song ikilisini örnek gösterebiliriz.Veli kiminle daha başarılıydı, daha uyumluydu ?

Kahramanmaraşspor’da bir çok isimle yan yana oynadım.Emin olun ki oynadığım arkadaşlarımın hepsi kaliteli arkadaşlar.Şu arkadaşımla çok iyi anlaşıyordum dersem diğer arkadaşlarıma haksızlık yapmış olurum.Takımın defansı iyi olsa da çok gol yiyebiliyor, önemli olan takım olmak, takım oyunu ve takım savunması.


-Şuan çeşitli basın organlarında Süper lig takımları tarafından istenildiğin yazılıyor, bizler sürekli bu yazıları okuyoruz, bu konuda bizi aydınlatırmısın?


Süper Lig’de mücadele eden birkaç takımdan transfer teklifi aldığım doğru,Kahramanmaraşspor’da iken de Süper Lig’de ki takımlardan teklifler almıştım, bunlar benim için onur verici olaylar ama şuan Buca Spor ile kontratım var, klubüm neyi uygun görürse o olur.Bana talip olan takımların önce klübümle anlaşmaları lazım.Zaten klübüm beni transfer etmek isteyen takımlara sezon sonuna kadar takımda tutmak istediklerini söyledi ama klübümün istediği rakam ödenirse klübümün çıkarları doğrultusunda transferim gerçekleşebilir.Şuan ki hedefim Buca Spor’da şampiyonluk yaşamak..


-Geçen sezon takım olarak çok iyi imkanlarımız olmasına rağmen küme düştük.Ne eksikti de Kahramanmaraşspor küme düştü ?


Küme düştüğümüz anı düşünmek bile bana acı veriyor…Kaliteli bir takım olmamıza rağmen bir türlü istikrar yakalayamadık.4 hoca değiştirmemiz istikrar sağlayamamıza neden oldu.En önce kaliteli kadromuz olmasına rağmen takım olamadık.Hayatımın en üzücü olaylarından birisi.Özellikle son Hatay maçından sonra saha kenarında iken Adıyaman’dan gelen gol haberi bizi yıkmıştı, o an yıkılmıştım, o an hayatımın en üzücü anlarından bir tanesi…



-Buca Spor’da “43” numaralı formayı giyiyorsun, Veli’nin forma numarası bir gün “46” olabilir mi ?

“43” bildiğiniz gibi doğup büyüdüğüm yer Kütahya’nın plaka imi.Kütahya’da bir çok sevdiğim insan “43” numaralı formayı giymemi bekliyordu, onları hayal kırıklığına uğratmamak için ve memleketimi çok sevdiğim için “43” nolu formayı giymek istedim.”43” numaralı forma başka bir arkadaşımda olsaydı giyeceğim forma emin olun ki “46” olacaktı.İnşallah bir gün Veli KIZILKAYA yazan formanın arkasında “46” numarayı görürsünüz.


-Şuan Buca Spor’un başarısı için ter döküyorsun ve takımın TFF 2.lig de şampiyonluğun en büyük favorilerinden, bu başarınızın sırrı ne..


Kaliteli bir kadromuz var.Takım da ki arkadaşlarımın bir çoğu üst liglerde ki bir çok takımda direkt oynayabilecek yetenekte.Tabi ki yetenek önemlidir ama bizler her şeyden önce takım olduk.Takım diyince sadece futbolcular akla gelmemeli.Tüm camia, yöneticisinden, teknik heyetine, teknik heyetinden futbolcusuna, futbolcusundan taraftara herkes başarı için kenetlenmiş durumda.Tüm camia bu şekilde kenetlenmişse, kaliteli bir ekipte var ise başarı kaçınılmaz oluyor..


-Bizler efsane oyuncumuz Veli KIZILKAYA’yı en iyi yerlerde Süper Ligde, Milli Takımda görmek istiyoruz, İnşallah en kısa zamanda bu arzumuz gerçekleşir.


-Bunlar kısmet meselesi, hayırlısı ne ise o olsun..Tabi ki her futbolcu gibi bende bir gün Ay-Yıldızlı milli takımımızın formasını giymek isterim.


-Son olarak taraftarımıza söylemek istediğin bir şey var mı ?


Kahramanmaraşspor taraftarı çok büyük bir taraftar, beni her zaman sevdiler, saydılar bende onları çok seviyorum.Tüm taraftarlarımıza buradan selam gönderiyorum, Kahramanmaraşspor büyük bir takım, taraftarı da büyük bir taraftar..Taraftarlar takımlarına sahip çıksın, her zaman destek olsunlar..


Röportaj:Mehmet Akif ÖLMEZ (akif@kahramanmarasspor.org)


Copyright 2009© KahramanMarasSpor.Org

Yorumlarınız için tıklayın..