Site Logo

Hoca deĞİŞİmİnİn sebebİ nedİr?

Dün ligin 13. haftasında bu sezonun ikinci mağlubiyetini aldık. 13 Maçta 25 puan toplayarak ikinci sırada yer alıyoruz. Hiçte fena bir istatistik değil. Zira ikinci sırada bulunan takım da Yükselme Grubuna çıkacak. Hocanın gitmesine veya hocanın gönderilmesine bir sebep değil. Bunlar bildiğimiz şeyler.

Fedakarlık
Gelelim birçoğumuzun bilmediği şeylere. Recep hoca Kahramanmaraşlı olmamasına rağmen Kahramanmaraşspor’a birçok fedakarlık yapmıştır. Mesela bir 3. Lig takımına teknik direktör olması fedakarlıktır. Neden mi? Recep hoca zamanında takımımızda futbolcuyken, adı Kahramanmaraşspor’un en güzel günlerinde geçti. Ve kazayla 3. Lig’e düşüp, tekrar 2. Lig’e çıkmak için oldukça iddialı bir takıma kendine güvenerek teknik direktör oldu. Büyük bir ölçüde hedefine yaklaşmıştı ki...Bugünkü olay...

Dünkü olay desem daha doğru olur. Çünkü yeni hocamızla aslında dün anlaşmıştık. Merak edenleriniz olacaktır: yeni hocamız Faik Demir oldu. Bugün ise, güne her zaman ki gibi başlayan Recep Aydemir; “Önümüzdeki 5 maçtan 12 puan alırsak burdan çıkarız”, hesapları yapmaktaydı. Ama Pazar günkü gelişmeden dolayı bugün istifa etmek zorunda kaldı (bir fedakarlık daha).

Eski hocamız Mehmet Şahan’ın kulübümüzden tazminat istediğini hatırlıyormusunuz? Hani anlaşması devam ediyordu da, kulüp yolları ayırmıştı kendisiyle. 250 Milyara anlaşan hoca, parasının büyük bir kısmını almasına rağmen hepsini de biran önce isteyen hocamızdı. Ama Recep hocamız, 6 ay Kahramanmaraşspor’da çalışmasına rağmen, sadece 6 milyar alabildi. Meslek sahibi olanlar bile 6 ayda daha çok para kazanıyorlar değil mi?

Yeni Hocamız Nerden Geldi?
Teknik direktörlük görevine getirilen yeni hoca Faik Demir oldu. Faik Demir’i geçtiğimiz sezonlardan hatırlarız: GASKİ Spor’un hocasıydı. Ayrıca kulüp menejerimiz sn. Seyfullah Üçgün'ün arkadaşı olarak da bilinir. Hayırlı uğurlu olsun yeni hocamız, ne diyelim..?

Kulüpte neler dönüyor?
Ama menejer hakkında bilmeniz gereken çok şey var. Okurlarımız arasında umarım çok saydığım başkan Ali Sercan Saraylı da vardır.
Yönetimin düzenlediği her toplantıda bulunan sn. Üçgün'ün kulübe etkisini anlatayım. Zaman zaman ‘topçuların paraları ödenmiyor’ diyen kişiler çıkıyor aramızdan. Ödeniyor edeler, ödeniyor. Menejerimizin getirdiği oyuncuların paraları nasıl ödenmez? Ayrıca deplasmanlara kulüp otobüsüyle giden hiç bir resmi vasfı olmayan menejerimiz, futbolcuların yanında sigarasını tüttüre tüttüre gidiyor. Senelerdir kulüpte bulunan ve sırasını bekleyen oyuncularımız sahada yer alamıyor. Ve son kozunu da oynadı: arkadaşı Faik Demir’i Kahramanmaraşspor’a getirdi.

Sayın Başkan Ali Sercan Saraylı’ya bir uyarı: Bunları değiştirmek sadece sizin elinizde...

Selâm, sevgi ve saygılarımla,
Mehmet İmamoğlu

ÜYELERİMİZİN YORUMLARINI BEKLİYORUM. BURAYA TIKLAYARAK YORUM YAZABİLİRSİNİZ.