Site Logo

Berat Kandİlİnİz Mübarek Olsun!

Berat Kandili'nin ilahi rahmetin coşacağı, müminlerin bağışlanacağı ve insanların geleceği ile ilgili ilahi kararların alındığı mübarek bir gecedir.

Berat Kandili Ramazan ayının habercisidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.); "Beş gece var ki, onlarda yapılan dualar ret olunmaz. Bunlar, Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının 15. (Berat) gecesi, Cuma geceleri, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleri' olduğunu ifade etmiştir. Bu gece; 'Yok mu bağışlanmasını isteyen? Onu bağışlayayım, yok mu rızk isteyen? Ona rızk vereyim, yok mu hasta olup da şifa isteyen? Ona şifa vereyim, yok mu? Yok mu? Başka dileği olan, Ona istediğini vereyim.' İlahi fermanının buyurulduğu bir gecedir".

Bu gece yüce Allah’ımızdan nefsimiz, neslimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için dünya ve ahret mutluluğu istemeliyiz. Dünya ülkeleri arasında Müslüman din kardeşlerimizden zulüm ve işkenceye maruz kalanların kurtuluşu için dua etmeliyiz. Birbirimize karşı hoşgörülü olup aramızda bulunan kırgınlık ve dargınlıkları kaldırmalı ve küsleri barıştırmalıyız. Aksi halde bu gecenin rahmet ve bereketinden yararlanamayız. Oysa bu gece Mevla’mızın rahmet deryasında temizlenmeliyiz. Kötülüklerimizden arınmaya çalışmalıyız. Bu gecenin bütün milletimize ve İslam alemine hayırlı olmasını, aramızdaki sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarının pekişmesine ve bağışlanmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, bütün Müslüman kardeşlerimizin Berat Kandillerini tebrik ederiz.

KahramanMarasSpor.org