Site Logo

İbrahİm DoĞru İle Röportaj

Türk futboluna Rüştü Reçber gibi bir efsaneyi armağan eden Antalya Spor alt yapısından yetişen ve şuan memleketi Antalya’da tatilini yapan İbrahim Doğru ile yaptığımız röportajda , bir taraftan tatilini yaparken bir taraftan da yeni sezon için çok sıkı hazırlandığını ve yeni sezonda takımın vazgeçilmezlerinden olmak istediğini dile getirdi. 

-Kaleci Kimliği ile İbrahim nasıl bir kaleci ? 

Hırslıyım,Maç başlamadan önce kendimi gol yememeye konsantre ederim, her kaleci gol yiyebilir ama gol yememek bana mutluluk veriyor, gol yemediğimiz maçlarda takımımız 3 puan alırsa daha da mutlu oluyorum.Her zaman takım arkadaşlarımı ateşleyen bir yapım vardır. 

-Her futbolcu kendine büyük bir yıldızı yada abi olarak gördüğü bir futbolcuyu örnek alır, bu konuda senin kendine örnek aldığın bir futbolcu varmı? 

Tabi ki her futbolcunun örnek aldığı bir isim vardır.Her kalecinin kendi stili vardır bence ama dünyada bir çok kaleci var örnek alınacak bu sene gerçekten beğenerek izlediğim Real Madrid’in ve İspanya milli takımının dünyaca ünlü kalecisi İlke Casillas var Türk olarak sorarsanız Beşiktaş’lı Hakan Arıkan benim kalecim:D 

-Türk Futbolu bariz bir şekilde kaleci sıkıntısı yaşıyor, bir kaleci olarak bu sıkıntının nedeni sence ne olabilir?

 Bence kesinlikle genç kalecilerin önüne engeller çıkarılıyor hem büyük takımların yabancı sevdalısı olması hem de bizim liglerimizde genç ve tecrübesiz diye bir çok kalecinin yedek kalması en büyük sorun.ispanyada yabancı kaleciler 2 yabancı kontenjanından sayılıyor ve en genç yas ortalaması orda, artık kesinlikle genç kalecilerimizin önleri açılmalı.Bence Türkiye’de bir çok genç ve yetenekli kaleci var… 

-Hayatımda her zaman yeri farklıdır diyebileceğin bir teknik adam var mı? 

Haluk Seçkin ilk hocam beni bu takıma kazandıran kişi o dur ama kesinlikle Abdülkerim Durmaz’ın hakkını ödeyemem bana her zaman güvendi fakat o denemde gençliğim yüzünden bir turlu şans bulamadım ama insanlık olarak çok sevdiğim bir kişidir “Abdülkerim Durmaz”.Kaleci Antrenörüm Ahmet Bayrakçı ise gerçekten çok sıcak kanlı ve profesyonel biri, Ahmet Bayrakçı ile çalışmak gerçekten çok güzel.. 

-Son olarak kaleci Hasan KAYA kadromuza katıldı, Bu konuda ne düşünüyorsun?

 Öncelikle sizlerin aracılığı ile Hasan kardeşimize hoş geldin demek istiyorum.Önemli olan kimin oynadığı değil, KahramanmaraşSpor’un başarısıdır.Başarı için de rekabet şarttır.Ben forma savaşına hazırım.Şuan tatildeyim ama yeni sezonda takımın vazgeçilmezlerinden olmak için kendimi çok sıkı hazırlıyorum. 

-Beraber oynadığın ve bir abi-kardeş gibi sevdiğin, hayran olduğun bir futbolcu var mı ? 

Beraber oynadığım ve gerçekten beğendiğim birçok futbolcu oldu ama Kahramanmaraş’ta bence bu takımda Paşa ağabeyin(Alihaydaroğlu) ve sezondan Sezer ağabeyin(Güner) yeri çok farklı..Çünkü her ikiside mevkisinde 1 numara.Ayrıca her iki ağabeyim de futbolculuklarının yanı sıra kişilikleri ile de gerçekten tabiri caizse “adam gibi adam”.Her iki ağabeyimde saha içinde ve dışında bana çok destek oluyorlar.Zaten sıcak kanlı bir yapım vardır.Herkes ile iyi anlaşırım.Bütün futbolcu ağabeylerimle ve kardeşlerimle iyi anlaşırım.4 sezondur buradayım ve anlaşamadığım şu oyuncu vardır diyemem çünkü anlaşamadığım kimse olmamıştır ama Paşa ağabeyin ve Sezer ağabeyin yeri benim için farklıdır…

 -KahramanmaraşSpor taraftarı hakkında ne düşünüyorsun ? 

 Gerçekten çok centilmen bir taraftarımız var ama taraftarımız birkaç grup dışında pek fazla destek sağlamıyor.Unutmayalım ki taraftar takımın 12.adamıdır.Bildiğim kadarıyla takımımız en son 88 yılında süper lig de oynamış ve o günden bu yana 2.lig ve 3.lig de.Bu süper lig hasreti taraftarımızı usandırmış olabilir ama böyle güzide bir kentte ancak birlik beraberlik olursa başarı gelir.Sizlerin aracılığı ile taraftarımıza sesleniyorum “yeni sezonda sizlerin desteğine ihtiyacımız var”. Eminim ki KahramanmaraşSpor başarı gösterirse Türkiye'nin en ateşli taraftarlarından biri KahramanmaraşSpor taraftarı olacak.. 

-Takımda ki en yakın arkadaşların kimler ? 

Gecen sezon içinde en yakın arkadaşlarım Ozan(İpek), Suat(Bozkurt), Mehmet Ballı, Mehmet Doğan, Pasa ağabey ve Sezer ağabeydi.Bu sezonda Ballı(Mehmet Ballı) ile kalmayı düşünüyoruz.Mehmet Ballı gerçekten çok cana yakın ve sıcak kanlı birisi, kendimi Ballı’ya çok yakın hissediyorum.. 

-Her takımda neşe kaynağı diyebileceğimiz bir oyuncu vardır, KahramanmaraşSpor için sence neşe kaynağı diyebileceğimiz oyuncu kim ?

 Geçtiğimiz sezonlarda bu görevi Serdar Akdoğan üstleniyordu, Serdar Akdoğan’dan sonra bu görevi Mehmet Ballı üstlendi, sanırım bu sezonda Mehmet Ballı takımın neşe kaynağı olma görevini başarı ile yerine getirecekJ  

Mevcut kadroda Paşa Alihaydaroğlu’ndan sonra takımın en eski oyuncusu sensin, genç yaşına rağmen kaptanlık için ne düşünüyorsun ? 

Öncelikle kaptanlığı Paşa ağabey hak ediyor o varken benim kaptanlığı düşünmem hata olur ama Paşa abiden sonra kaptanlık yapmak benim için büyük bir gurur olacaktır.Yaşım genç olabilir ama kaptanlık için kendime son derece güveniyorum.Ben buradayım ve bir yere de gitmeyi düşünmüyorum.En büyük hayallerimden bir tanesi de bu takımda kaptan olmak.Bugün olmazsa yarın olur…  

-4 sezon boyunca birçok kaleci geldi geçti ve sadece takımda sen kaldın, bu zaman zaafında en çok beğendiğin kaleci ? 

Stil olarak Okan(Kopan) ağabeyi çok beğeniyordum ama inanın bir çok abimden bir çok şey öğrendim ısım isim veremem ama herkesin bende bir emeği var tabi ki kaleci hocam Ahmet Bayrakçı da bana bir çok konuda yardımcı oldu... 

-Her futbolcunun hayalinde bir takım vardır, senin de hayalinde böyle bir takım var mı? 

Ben önce KahramanmaraşSpor’da başarılı olmak istiyorum ve hedefim de bir gün milli takımda oynamak var.Ayrıca küçüklüğümden beri oynamayı hayal ettiğim takım Beşiktaş.. 

-Biraz erken bir soru olacak ama futbolu bıraktıktan sonra ne yapmayı düşünüyorsun ?  

Gerçekten erken J.Futbolu bıraktıktan sonra şuan için teknik adamlık yapmayı düşünmüyorum ama insanın yıllar içerisinde fikirleri değişebilir, şuan için futbolu bıraktıktan sonra memleketim Antalya’da hayatımı sürdürmeyi düşünüyorum.Eğer teknik adam olarak bir takımı çalıştırmam gerekirse kesinlikle bu takımın KahramanMaraşSpor olmasını isterim, Çünkü Kahramanmaraş’ın havasını, suyunu, insanını gerçekten çok seviyorum. 

-Geçtiğimiz sezon şansız bir şekilde küme düştük, Sence ne eksikti de KahramanmaraşSpor küme düştü ? 

Son haftalarda gerçekten çok çalıştık ama şans bizden yana değildi.Elimizden geleni yaptık.Adıyaman Spor un 90+8 de gol atması bizim için şansızlıktı ama grupta ki 8 takımdan 2 si küme düşecekti, maalesef 2 takımdan birisi biz olduk ama geçmişi bırakıp geleceğe bakmalıyız.Yeniden 2.lig’e dönebiliriz ve hatta daha yükseklere de gidebiliriz, her şey bizim elimizde.. 

-KahramanmaraşSpor bu sezon genç yeteneklere fazla önem verecek ve yapılan transferler de hep genç transferler, bu felsefe değişikliği senin için şans olabilir mi? 

Kesinlikle benim için çok büyük bir avantaj bu ve bunu en iyi şekilde değerlendirip kalıcı olduğumu kanıtlamak istiyorum  bu sene sezona çok iddialı hazırlanıyorum ve kalenin emin ellerde olduğunu söylemek istiyorum. 

-Yeni Teknik Sorumlumuz Recep Aydemir hakkında ne düşünüyorsun ? 

Recep Hoca ile daha önce çalışmamıştım ama duyumlarım hep iyi yönde, Recep Hocamıza da sizlerin aracılığı ile hoş geldin demek istiyorum ve umarım KahramanmaraşSpor’da başarılı olur.Zaten ayın 18’inde toplanacağız, yeni hocamızla ve yeni arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum.. 

-Takımımız da başta Ozan İpek, Veli KIZILKAYA ve Taylan ELİAÇIK olmak üzere bir çok oyuncu ayrıldı, sence bu ayrılıklar takımımızı etkiler mi ? 

Tabi ki takımdan ayrılan oyuncular çok yetenekli ve etkili oyuncular ama yeni katılan arkadaşlarla bir kolej takımı havasında sezona iyi hazırlanıp uyum sorununu erken atlatacağımıza ve sezona fırtına gibi bir giriş yapacağımıza inanıyorum.Futbol bir takım oyunu.Kısaca takımımıza yeni katılan arkadaşların gidenleri aratmayacağı kanaatindeyim.  

-Kahramanmaraş’ın en çok ne’sine hayransın ?

 Kahramanmaraş gerçekten çok güzel, her şeyi ile çok güzel.Ben buraya geldikten sonra ailem yemeklerde biber kullanmaya başladı ama benim favorim tabi ki dondurma ..

 -Maçların ve idmanların dışında ne yaparsın ? 

Sinemaya gitmeyi çok severim, Kamplarda ise boş vakitlerimde bilgisayar kullanarak, internette gezinerek ve araba kullanarak vakit geçiririm. 

-Her futbolcunun hatta her insanın hayatında dönüm noktası diye tabir edebileceğimiz bir olay vardır, senin hayatında dönüm noktası diyebileceğin bir olay var mı ?

 KahramanmaraşSpor’a imza atmadan önce G.Antep’te oynanan G.Antep Belediye – KahramanmaraşSpor hazırlık maçına Haluk Seçkin hocam beni götürmek istedi ve maçın son 20 dakikasında görev verdi, son 20 dakika da yaptığım kritik kurtarışlar, Kahramanmaraşspor’la sözleşme imzalamama ve buralara gelmemi sağladı. 

Röportaj:KahramanMarasSpor.Org©