Site Logo

İŞte KMS’nİn Kendİ Otobüsü

Kahramanmaraşspor için Konya’daki bir turizm firmasından satın alınan ve kente getirilerek Küçük Sanayi Sitesi’nde gerekli iç donanımlarının yapılması ile birlikte 136 bin YTL’ye mal olan otobüs hizmete sunuldu.

1969 yılında kurulan ve 1987-88 sezonunda Türkiye Birinci Ligi’nde oynama başarısı gösteren Kırmızı-Beyazlı ekibin deplasman maçlarına gidiş-gelişte kullanılmak üzere bir otobüse kavuşturulması yönünde geçen yıl bir kampanya başlatılmıştı. Kahramanmaraşspor’a maddi destek sağlayabilmek için kurulan vakfın önderliğindeki kampanyada otobüs alımı için gerekli para toplanamayınca bu sezon öncesinde Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz konuya el attı. Poyraz’ın girişim ve gayretleri ile iş dünyası otobüs için gerekli olan parayı toplayarak vakfa teslim etti. Kente getirilen 1998 model 403 marka otobüs gerekli iç donanımları ile birlikte kırmız-beyaz renklere boyandı. Otobüsün yan taraflarına ise takımın aslanlı logosu ile kente 5 Nisan 1925 tarihinde verilen Kırmızı ??eritli ??stiklal Madalyası’nı temsil eden kent girişindeki anıtın fotoğrafı konuldu.

Kahramanmaraş Belediyesi Spor Tesisleri bünyesindeki kulüp lojman binasında bu sabah kahvaltılı olarak düzenlenen toplantıya otobüs alımında emeği geçenler de katıldı. Kahramanmaraş Valisi ??lhan Atış, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Banbek, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan, Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkan Vekili Sermet Çuhadar, Kahramanmaraş Sanayici ve ??şadamları Derneği (KAS??AD) Başkanı M. Hanefi Öksüz ile bazı işadamlarının katıldığı toplantıda Kulüp Başkanı Hanefi Mahçiçek, bazı yönetim kurulu üyeleri ve Teknik Direktör Abdulkerim Durmaz ile futbolcular da hazır bulundu. Toplantıda otobüs alımı için emeği geçenlere teşekkür edildi.

KahramanmarasHaber.com