Site Logo

KahramanmaraŞ'In GururlarI!

Slovakya’nın başkenti Bratislava’da yapılan 30. Slovakya Kupası’nda 5 birincilik, 15 ikincilik ve 1 üçüncülük kazandılar.

Engelli yüzücüler, yüzümüzü ağarttı

Kahramanmaraşlı bedensel engelli yüzücüler bir kez daha Kahramanmaraş’ın gururu olmayı başardılar.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu yönetiminde girdikleri her yarıştan mutlaka derece ile dönen bedensel engelliler, bu kez de Slovakya’nın başkenti Bratislava’da gerçekleştirilen 30. Slovakya Kupası Uluslararası Yüzme Şampiyonası’nda 5 birincilik, 15 ikincilik ve 1 de üçüncülük kazandılar. 14-15 Haziran tarihlerinde yapılan yüzme yarışmalarında ayrıca 3 sporcu da engel değerlerine (class ölçümü) tabi tutulurken, bir sporcunun da engel değerinin yenilenmesi istendi.

Ölçümler sonunda Ahmet Karagün’ün S10 olan engel değerinin S9 olarak değiştirildiğini belirten Milli Takım Antrenörü Osman Çullu, “Ahmet, olimpiyatlarda S10’da yüzdürülecekti. İtirazımız kabul edildi ve yeniden ölçüm yapılarak S9 olarak baz alındı. Böylece Ahmet Karagün’ün Pekin’deki olimpiyatlarda S9 derecesinden yüzmesi sağlandı. Sporcumuzun kurbağalama derecesi de S6 olarak kabul edildi” dedi.

Bu arada Kahramanmaraşlı bedensel engelli yüzücülerden Özlem Baykız da 50 metre kelebek ve serbestte olimpiyat barajını geçmeyi başardı. Çullu, buna rağmen Özlem’in Engelliler Yüzme Olimpiyatlarında yarışamayacağını söyledi.

Slovakya’daki şampiyonaya değişik ülkelerden 100’den fazla engelli sporcu katılırken; Kahramanmaraşlı yüzücülerden Özlem Baykız 3 birincilik ve 2 ikincilik; Beytullah Eroğlu 4 ikincilik; Fuat Özsaatçi 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 dördüncülük; Numan Çam 1 ikincilik, 1 üçüncülük, 1 dördüncülük ve 1 altıncılık; Uğur Yumuk 4 ikincilik, Kurtuluş Mustafa Kök 3 ikincilik, 1 dördüncülük ve 1 altıncılık; Ahmet Karagün ise 1 dördüncülük, 1 beşincilik ve 1 dokuzunculuk olmak üzere 5 birincilik, 15 ikincilik, 1 üçüncülük, 4 dördüncülük, 1 beşincilik, 2 altıncılık ve 1 de dokuzunculuk derecesi elde ettiler.

Şampiyonaya ev sahibi Slovakya’nın yanı sıra Türkiye, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Macaristan, Hırvatistan, Almanya ve İngiltere’den sporcular iştirak etti.

Vali Destek Vermişti

Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, kendisini şampiyonasının ağırlıklı olarak Kahramanmaraşlı sporcuların oluşturduğu Türkiye Engelliler Yüzme Milli Takımı'nın Slovakya'da katıldığı Engelliler Yüzme Yarışması için uçak biletlerini kendilerinin karşılayacağını bildirmiştir. Engelli sporcularla yakından ilgilenen Vali Tanılır da, sporcuların Slovakya'ya gitmeleri için uçak bileti tutarı olan 5 bin YTL'yi karşılayacakları müjdesini vermişti.

Sporcuların yarışmadan daha iyi sonuçlarla dönmelerini umut ettiğini ifade eden Tanılır, "Engelli vatandaşlarımız da toplumun bir parçası. Bizim de onların yaşamını kolaylaştırıcı tutum içerisinde bulunmamız lazım. Engelli olmalarını hissettirmeden üretken olmalarını sağlamalıyız. Onların başarısı bizim başarımızdan daha büyüktür" demişti. Vali Tanılır’ın iyi dereceler beklediğini ifade ettiği bedensel engelli sporcular da bu beklentiyi boş çıkarmadılar ve 5 birincilik, 15 ikincilik ile kente dönüş yaptılar.


Kaynak: Akşam Postası Gazetesi