Site Logo

SaraylI yenİden baŞkan!

Kahramanmaraşspor’un olağan genel kurul toplantısında tek aday olarak seçime giren Ali Sercan Saraylı güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Bu arada 14 kişilik yönetim kurulunda eski yönetimden sadece Mehmet Mutlu Cilve ile Ahmet Zülfikaroğlu yeniden yönetimde görev aldı.

Kulüp Tesislerinde 24 mayıs cumartesi günü saat 10.30’da başlayan kongreye kulübe kayıtlı 275 üyeden 150’si katıldı. MHP Kahramanmaraş milletvekili M. Akif Paksoy, MHP İl başkanı Nurettin Demircioğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Bağrıaçık’ın da katıldığı kongrede yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak ibra edildi.

Divan Başkanlığını Muzaffer Çaylı’nın yaptığı kongrede seçime katılan tek listede yer alan isimleri ise yine Divan’da bulunan A. Baki Kale okudu. Bu arada denetleme kurulu raporunu okuyan Selçuk Koska şu şekilde okudu: “01.01.2007 - 31 Aralık 2007 tarihleri arasında 196 bin YTL gelir elde edilmiş, 351 bin YTL gider yapılmıştır. 155 bin YTL lik fark borçlanmayla kapatılmıştır. 01.01.2008 - 23.04.2008 zaman aralığında 645 bin YTL gelir elde edilmiş, 1 milyon 729 bin YTL ise gider tespit edilmiştir. 1 milyon 83 bin YTL’lik fark borçlanmayla kapatılmıştır. SSK ve vergi borçları taksitlendirilmiş, borçları düzenli olarak ödenmiştir. Önceki dönemden gelir-gider tablolarında devreden 629 bin YTL borcun bulunduğu tespit edilmiştir.”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın da çiçek göndererek başarılar dilediği kongrede söz verilen MHP milletvekili Paksoy; şunları kaydetti: “Ne yazık ki, Kahramanmaraşsporumuz bu sezon küme düşmüştür. Artık hata aramaya gerek yok, bundan sonra elele, birlik ve beraberlik içerisinde bu takımı yeniden bir üst lige çıkartmak gerekiyor. Bu bizim için bir ders ve tecrübe olur. Dolayısıyla bundan ders alarak ben şahsen yeni sezonda başarılı olacağına inanıyorum.birlik ve beraberlik içerisinde olun Bizlerde her zaman sizlerin yanındayız. Başkan ve yeni yönetimi kutluyor, bu zorlu yolculukta başarılar diliyorum.”

ASKF Başkanı Mehmet Bağrıaçık ise, Kahramanmaraşspor’un bugüne kadar liglerde onuru ve şerefi ile mücadele verdiğini belirterek, “Kahramanmaraşspor olarak onurumuzla düştük. Ancak, gelecek sezon yeniden bir üst lige çıkmasını temenni ediyoruz” dedi. Bağrıaçık şöyle konuştu: “Asılında ben konuşma yapmak istemiyordum. Sayın Milletvekilimiz Paksoy’a geçmişten kalan bir teşekkürümüz vardı.Bunu spor kamu oyununda bilmesini istiyorum. Biz AKSF olarak gençlerden oluşturduğumuz federasyon karmamızı, kendisini Kıbrıs’ta yardım heyeti başkanı iken, onun imkanları ile Kıbrıs’a götürdük.Orada hem 1996, hem de 1997 yılında iki yıl bize ev sahipliği yaparak destek verdi.Bu nedenle kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi Bağrıaçık , “ Gönül istendiği bu kongre bir üst lige çıkma heyecanı ile dolu olsun.Ama üzülüyoruz ki bir alt kümeye düşen takımın kongresindeyiz.Fakat yüreğimiz o kadar geniş ki bugün ikinci ligde olmaması gereken şaibeli takımlar orada ama bir onurumuzla düştük. Ve onurumuzla da tekrar çıkacağız. Hedefimiz bu olmalıdır.”

Bu iki ismin haricinde başka kimsenin konuşmadığı kongrede daha sonra seçime geçildi.

Daha sonra yapılan seçimler sonucunda mevcut başkan Ali Sercan Saraylının hazırladığı tek liste seçimleri kazandı. Kahramanmaraşspor’un yeni yönetiminde şu isimler yer aldı :

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER: Doğan Tehçi, İsmail Kahveci, Mehmet Mutlu Cilve, Ahmet Zülfikaroğlu, Harun Raşit Gümüşer, Orhan Kenger, Adem Beyazbayrak, Dr. İrfan Karadutlu, Sıddık İnalbars, Arif Ağyar, Ahmet İlhan, Gökmen Görgel, Suat Değirmencioğlu ve Bekir Gölcü

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Cengiz Berberoğlu, Hacı Ökkeş Akkeçeci, Oğuzhan Cilve, Mehmet Zabun, Dr. Murat Coşkun, Hüseyin Çarkcı, Gökhan Kahveci, Hatan Dereli, Salman Savranlı, Ömer Faruk Emmiş, Kadir Doğan, Durdu Kahya, Ali Aksoy, Ali Edikli ve Murat Küçük.

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER: Recep Karageçen, Selçuk Koska ve Necati Kahveci.

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER: Hasan Büyükkoz, Ersan Karapınar ve Murat Tehçi,

SİCİL KURULU ASİL ÜYELER: Erkan Saraylı, Hamdi Bilir ve Halil Çapar

SİCİL KURULU YEDEK ÜYELER: Halit Küçükçolak, Ali Sarıçam ve Salih konuş.

ASKF DELEGELERİ: Ergun Dalyan, Alaeddin Devlet Ülger ve Akif Arslan



BAŞKAN SARAYLI: SÖZ VERİYORUM, BU TAKIM YENİDEN ÇIKACAK
Yeni başkan Saraylı yeniden seçilmesinin ardından basına yaptığı açıklama yaptığı açıklamada, Kahramanmaraşspor’un ligden düşmeyi hak etmediğini belirterek, şunları ifade etti: “ Yeni bir yönetimle takımı düştüğü gibi çıkaracağız. Geçtiğimiz sezon iyi geçmedi. Tecrübeli bir yönetimle bu arkadaşlarımızla beraber ikinci liğe yeniden çıkarmaya söz verdik. Takımın düşmesi konusunda en çok ben üzüldüm, halkın taraftarın ve yönetimin bana verdiği desteğine teşekkür ediyorum. Hocayla devam edip etmeyeceğimiz kendisiyle yapacağımız ikili görüşme sonrası belli olacak. Yeni bir yönetim arkadaşlarımızla istişare yapmamız gerekiyor. Büyük ihtimalle bu gün görev dağılımını yapacağız.”

Kaynak: Ajans46