Site Logo

2007-08 Sezonu NasIl Geçtİ?

Gigi Multescu gibi flaş bir teknik direktörle sezona başlayan takımımız lige fırtına gibi başlamasına rağmen bazı sebeplerden dolayı Multescu ile yollarını ayırdı. Böylece 3 Temmuz 2007 de başlayan Multescu dönemi deplasmanda oynayacağımız Şanlıurfaspor maçı öncesi sona erdi ve takım bir maç için kaleci antrenörümüz Ahmet Bayrakçı’ya emanet edildi. 23 Eylül 2007’de Beşiktaşlı eski futbolcu Şenol Fidan’la anlaşıldı. Eski futbolcumuz Şifo Mehmet’in tavsiyesiyle takımımızla anlaşan yeni teknik direktörümüze güven tamdı. Herkes kendisinden bir sıçrama beklerken birkaç maç sonucunda tüm camia hayal kırıklığına uğradı.
Neticede Şenol Fidan’la da yollar ayrıldı. Boşalan teknik direktörlük koltuğuna 14 Kasım 2007’de kısa bir süre Fenerbahçe’yi de çalıştıran Turhan Sofuğlu getirildi. Turhan Sofuoğlu’ndan da istenilen verimi alamayan yönetimimiz play-off’a katılamayan takımımızda yavaş yavaş düşme korkusu yaşandı. Klasman gruplarındaki son 8 maça girilirken düşme potasından bir an önce kurtulmak için 22 Mart 2008’de bölgenin en iyi teknik direktörü olarak kabul edilen Mehmet Şahan ile anlaşıldı. Mehmet Şahan’ın gelmesiyle birlikte takımda bir hareketlilik göze çarptı. Defans oynayan takım atak oynuyor, deplasman fobisi yaşayan takım deplasmanlarda puan alıyor, herkes ligde kalacağına emin gözüyle bakıyordu.

Lig’de Son Haftalar
Ta ki kendi sahamızda oynadığımız Şanlıurfa Belediyespor maçına kadar. Kendi saha ve seyircisi önünde ilk yarıyı 2-0 önde kapatan takımımız ikinci yarıda 2 gol birden yiyerek adeta intihar etti. Bu maç ve DİSKİ maçıyla birlikte kendi elimizde olan ligde kalma umudumuzu son hafta oynanacak olan Şanlıurfa maçlarına bıraktık.
Herkes bir merak içerisinde son haftada oynanacak maçlara odaklandı. Biraz merak biraz da tedirginlik vardı. Çünkü son haftalarda grubumuzda anormal sonuçlar alınıyordu. İstemediğimiz olumsuz sonuçlar son haftada da alınınca maalesef 2. Lig’e havlu atmak zorunda kaldık.

Düşmemizin Başlıca Sebepleri
Hoca değişiklikleri
2. Lig’den 3. Lig’e düşmemizde elbet birçok sebep var. Bunlardan en önemlisi yaklaşık 1, 5 yıl içerisinde Coşkun Demirbakan, Abdulkerim Durmaz, Gigi Multescu, Şenol Fidan, Turhan Sofuoğlu ve son olarak da Mehmet Şahan gibi 6 teknik direktör değişikliğine gitmemizdir. Bu teknik direktör değişikleriyle takımımızda bir istikrar sağlanamadı. Her gelen yeni hoca kendi sistemini oturtmaya çalıştı. Bu da takımımızın çok zaman kaybetmesine sebep oldu.
Futbolcu değişiklikleri
Futbolcu transferlerinde yanlış davranıldı. Kulübümüz adeta bir futbolcu çöplüğüne döndü. Getirilen futbolcuların birçoğundan verim alınamadı ve gönderildi. Defansta pek bir problem yaşamamıza rağmen forvette çok sıkıntılar yaşadık. Bir türlü kaliteli forvet oyuncusu bulamadık. Futbolun olmazsa olmazı ‘golü’ bulmakta bir sezon boyunca çok zorlandık.
Taraftar desteği
Hanefi Mahçiçek yönetimi zamanında taraftarlarımız maalesef maçları stadda izlemeye pek rağbet göstermedi. Takımımız taraftar desteğinden yoksun bırakıldı.

Örnekleri çoğaltmak mümkün...

Bu Sorunlar Nasıl Çözülür?
Şimdi yapmamız gereken önce takımımızdaki istikrarı yakalamaktır. Öncelikle teknik direktör problemi yaşanmamalı, kişisel duygularımızı bir yana bırakıp sadece takımımızın başarısı için teknik direktöre destek vermeliyiz.
Transfer çalışmalarında titiz davranılmalı. Sadece transfer etmek için futbolcu alınmamalıdır. Kadromuzdaki sözleşmesi devam eden kaliteli futbolcularımız gönderilmemeli, daha kaliteli futbolcular alınarak bu oyuncularımızın yanına monte edilmelidir.
Kalecimiz Aydın, Muhittin, kaptanımız Aydın, Serhat, Veli, Mehmet Doğan, Paşa, Zeynel, İsmail Atalay, Ersin, Ozan, Celal ve Taylan kesinlikle gönderilmemeli.
Kaliteli bir oyun kurucu ve en az iki forvet transfer edilerek geleceğin takımı kurulmalıdır.

Biz Kahramanmaraş şehri olarak 3. Lig’de top koşturacak takım değiliz. Kahramanmaraşspor camiasında olan herkes bunun bilincinde olmalı ve 1987-1988 sezonunda 1. Lig’e adımlayan ruhu yakalamalıdır.

Saygılarımla,
Erkut46

© KahramanMarasSpor.org