Site Logo

Güven DuymadIĞIm Sürece YOKUM...

Kahramanmaraşsporumuz Teknik Direktörü Mehmet Şahan, takımın başında kalmasının güven duygusuna bağlı olduğunu söyleyerek, "Ben hiçbir zaman güvenimi kaybetmedim. Yönetimle bir yıllık anlaşmam var. Bu takım nasıl düştüyse, öyle çıkması gerek diye taşın altına elimi değil, kafamı koyarım ama karşıdan bu güveni görmem şart. Bu güveni duymadığım sürece şartlar ne olursa olsun yokum." dedi.

TFF 2'inci Lig B Kategorisi'nde mücadele eden ve geçen hafta 3'üncü Lig'e düşen Kahramanmaraşspor'da büyük üzüntü yaşanıyor. Basın toplantısı düzenleyerek, takımın küme düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, takımın küme düşmesinin 15 yıllık teknik direktörlük hayatında yaşadığı en üzücü şey olduğunu belirtti. Takıma ligin bitimine 8 hafta kala geldiğini hatırlatan Şahan, kazandığı deneyimleri Kahramanmaraşspor için riske ettiğini, ancak pişman olmadığını söyledi.


Kahramanmaraşspor zarar görmeden daha fazla nasıl kazançlı çıkabileceğinin hesaplarını yaptığını kaydeden Şahan, "Geçmişten ders alırsak, şu anda bu başarısız ortamı başarıya çevirme şansımız vardır. Ama geçmişten ders almazsak, kötü gidişi durdurma şansımız yoktur. Görev yaptığım 8 maçlık dönem sonunda 4 galibiyet 3 beraberlik ve bir mağlubiyet almamıza rağmen küme düştük. Ben geldiğimde Kahramanmaraş 22 maç oynamış 5 galibiyeti 8 tanede beraberliği olan bir takımdı. Bu memlekette futbol sadece sahanın içerisinde kuralları ile oynanmıyor. Sahanın dışında da oynanıyor. Ben bu memlekette teknik direktörlük görevi yapan biri olarak bunu söylerken son derece utanıyorum. Futbolun sadece sahaya çıkıp hakemiyle, teknik direktör ve futbolcuların becerisi ile oynayan bir oyun haline getirecek her insana da ömür boyu şükran duyarım." dedi.

Yönetici arkadaşlara da uyarıda bulunduklarını belirten Şahan, takıma geldiğindeki durumun değerlendirmesini yaparak en üst verimi alabilmek için çalıştığını vurguladı. Hiçbir zaman güvenini kaybetmediğini de dile getiren Şahan, takımda kalıp kalmayacağı noktasındaki duruma da açıklık getirdi.

Yönetimle bir yıllık anlaşması olduğunu söyleyen Şahan, takımın düştüğü gibi çıkması için de elinden gelen gayreti göstereceğini ifade ederek, "Bu takım nasıl düştüyse, öyle çıkması gerek diye,ben taşın altına elimi değil, kafamı sokarım.Ama karşıdan bu güveni görmem şart. Biz o güvensizliği burada zaman zaman yaşadığımız için şu an gelecek sezon için net konuşmak istemiyorum. Bu güvenim duymadığım sürece şartlar ne olursa olsun yokum. Bu güveni duyarsam görevden kaçmam." diye konuştu.