Site Logo

GeçmİŞ Olsun Gaffar BaŞkan!

Kahramanmaraşspor, 13 Nisan sahasında pazar günü oynanan maçta İskenderun Demirçelikspor’a 2-0 mağlup oldu. Maçın devre arasında futbolcular ve hakemler soyunma odalarına girerken tribün ile sahadakiler arasında gergin anlar yaşandı. Bu esnada sahaya atılan koltuk parçalarından birisi Asbaşkan Gaffar Akarca'nın yüzüne isabet etti. Yüze çarpan parçanın gözüne gelmemesi ise; 'Akarca'nın gözünü Allah korudu' yorumlarına neden oldu.

Karşılaşmada kapalı ve maraton tribünleri tamamen dolarken, maç öncesinde taraftarlar “Bizler inandık, siz de inanın…”, “Bizim için Maraşspor, bizim için…” tezahüratları yaptılar. Karşılaşmayı Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, AK Parti Eski Milletvekili ve Kahramanmaraşspor eski başkanı Hanefi Mahçiçek, bazı daire müdürleri de izlediler. Kahramanmaraşspor 1969 Taraftarlar Derneği Üyeleri, maç öncesinde Tugay Komutanı, Vali Yardımcısı ve Kulüp Başkanı’na çiçek takdim ettiler.

Maça hızlı başlayan iki takım da bir an önce gol bulmaya çalışırken, ev sahibi ekibin savunmadaki zaafları da kendini göstermeye başladı. Konuk ekip, daha kontrollü ataklar geliştirirken, ev sahibi ekip ise organize olamadı. Hakem Adem Sarıtaş’ın kararları tribünlerden büyük tepki alırken, skor üstünlüğünü yakalayan konuk ekip oyunu soğutmak için sık sık sakatlığı bahane ederek oyunu durdurdu.

İkinci yarıda ev sahibi ekibin beraberlik için yüklendiği her pozisyon sonrasında gol çıkmayınca tribünlerde de büyük gerginlikler yaşanmaya başlandı. Tribünler “Teşekkürler Mahçiçek, Maraşspor düşecek..” diyerek maçı izleyen eski başkana tepkilerini dile getirdiler. Uzun süre tepkilerini dile getiren taraftarlar, yenilen ikinci golden sonra da tepkilerini artırarak devam ettirdiler.

Bu arada, maçın devre arasında soyunma odasına giden hakem, polis kordonuna alınırken; başka kulüp başkanı Ali Sercan Saraylı olmak üzere bazı yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular hakeme tepki gösterdiler. Sözlü tepkilerin eyleme dönüşmesi polis tarafından önlenirken, tribünlerden atılan bir koltuk parçası da o anda sahada bulunan yönetici A. Gaffar Akarca’nın suratına isabet etti. Bir anda neye uğradığını şaşıran Akarca'nın tedavisi ayakta yapıldı. Yüzü bantlanan Akarca daha sonra ikinci yarıyı izlemek üzere tekrar tribüne çıktı. Gözüne ise Allah korudu....Kendisine tekrar geçmiş olsun diyoruz...

Akşam Postası