Site Logo

Play-Off yolunda tam gaz!

Kahramanmaraşspor Malatya’da Malatyaspor ile oynadığı hazırlık maçının ardından dün bir basın toplantısı yaparak kısa bir değerlendirme yaptı.

Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nda yaptığı basın toplantısı ile basını bilgilendirirken yeni transfer edilen altı yeni oyuncuları da basına tanıttı. Mahçiçek, geçmişten günümüze Kahramanmaraşspor’da köklü değişiklikler yapıyoruz, dedi. Mahçiçek: “Play-Off müsabakalarının başlangıcı ile sizlerle yine birlikteyiz. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Kahramanmaraşspor’u aldığımızda hangi tarafından tutarsanız tutun ne takım hüviyetinde bir takım vardı, ne de bir takım ruhu. Kahramanmaraşspor’u aldığımız günden bugüne elimizden gelen bütün gayretimizle onu bugünler için hazırladık. Takımı teslim aldığımızda her tarafa borcu vardı, icralıktı. Hatta futbolcuların bile paraları ödenmemiş durumdaydı. Şimdi ise yoğun gayret ve çabalarımızla borçlarımızı bitirdik. Oyuncularımızın hiç birinin alacağı yok ve paraları zamanında ödeniyor. Şu anda sadece devlete bir miktar borcumuz var. Onu da yakında ödeyeceğiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde farklı bir KMS karşınıza çıkacak

Mahçiçek sözlerine şöyle devam etti: “Kahramanmaraşspor gelecekte daha farklı bir şekilde karşınıza çıkacak. Geçmiş günlerde yaşadığımız sıkıntıları tekrar yaşamamak için yeni model geliştirdik. Yeni kurduğumuz vakfımızla tüm sivil toplum örgütlerinin de katkıları ile Kahramanmaraşspor’a mali finansman sağlayacağız.
Bundan sonra Kahramanmaraş’ı Tanıtma ve Sporu Güçlendirme Vakfı ile tüm sivil toplum örgütlerini içine alan bir vakfımız var. Bu vakıfla hem Kahramanmaraş’ın tanıtımını yapacağız hem de Kahramanmaraşspor’a mali finansman sağlayacağız.
Bu finansman modeli ile gelecekte çok farklı, her açıdan eksiksiz bir Kahramanmaraşspor olacak. Kuracağımız yeni denetim organları ile yapılan her faaliyet, alınan her oyuncu ve altyapı denetlenecek. Bu denetleme organları ve yeni kadromuzla Kahramanmaraşspor herkesin karşısına yeni ve daha güçlü çıkacak” dedi.

Emeklerini ve terlerini ortaya koydular

Başkan Hanefi Mahçiçek, hocalar ve oyuncularla birlikte tüm kadroya candan teşekkür ettiğini belirterek; “onlar emeklerini ve terlerini ortaya koydular. Onların azmi ve gayreti ile böyle bir başarıyı yakalayabildik” dedi.
Bugüne kadarki başarıların tesadüf olmadığına da değinen Başkan Mahçiçek: “Bugüne kadarki başarıların tesadüf olmadığını göstereceğiz.
Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın da aynı ruhla çalışacaklarına inancım sonsuz. Bu arada takımımızın hâla bir otobüsü yok. Bu amaçla da bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Artık emanet otobüslerle hareket etmek istemiyoruz. Kulübün kapısında hazır bekleyen bir otobüsümüz olmasını istiyoruz. Bu sayede gitmemiz gereken yere daha hızlı ve daha rahat gidebileceğiz. En azından biraz daha rahat hareket edebileceğiz.
Artık Kahramanmaraşspor’a gönül vermiş olan tüm vatandaşlar şunu anlasınlar, her şey bir hayal olarak başlar ama bunu bir gerçeğe dönüştürmek bizim elimizdedir. Bizim de bir hayalimiz var, biz de bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz. Bugün Play-Off yarın birinci lig. Süper Lig artık bizim için hayal değil.
Bu yoğun gayretlerimizle ve takımımıza gönül vermiş taraftarlarımızla bir gün Kahramanmaraşspor’da Süper Lige çıkacak ve emin olun orada kalacak. Böyle bir Kahramanmaraşspor bizim hayalimiz ve hayatımız. Bir gün fiziki altyapısı ile geçmişi geleceği ve taraftarları ile biz de orada olacağız” dedi.

Takım gerçekten başarılı

“Hazırlık maçları konusunda da düşüncelerini dile getiren Mahçiçek, takım gerçekten başarılı ben bunu gördüm”, dedi.
Mahçiçek: “Hazırlık maçlarında gördüğüm kadarı ile futbolcularda azim ve gayret var. Biz bunu başaracağız diyorlar. Birlik, beraberlik ve yürekten bağlılıkla hareket ettiğimiz sürece her şeyi başarırız” dedi.

Takım oyunu ve takım ruhu bizim için önemli

Teknik Direktör Erdal Alparslan’ın da katıldığı toplantıda Alparslan basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Basın mensuplarının soruları üzerine takım hakkında kısa bir yorum yapan Alparslan: “Biz buraya geldiğimizden bu güne takım oyunu ve takım ruhu üzerinde durduk ve çalışmalarımızı bu yönde yaptık. Antalya’da yaptığımız kamp ve Malatya’da oynadığımız hazırlık maçı sonrasında takımda gördüğüm kadarı ile amacımıza ulaşmışız. Tüm oyuncular takım ruhu ile hep beraber hareket ediyorlar. Gerçekten başarılı bir kadromuz var.
Benim için rakibin büyüğü, küçüğü olmaz ama gerek taktik gerekse teknik ekipman olarak şartlarımız ne olursa olsun rakibimiz kim olursa olsun, biz galibiyet için oynayacağız” dedi.
Yeni transfer edilen oyuncularında uyum sorunu yaşamayacağına inandığını belirten Alparslan, zaten biz oyuncularımızın uyum sağlayabilme yönlerine dikkat ediyoruz, dedi.
Konuşmaların sonunda yeni transfer edilen oyuncuları basına tanıttılar.

Yeni transfer edilen oyuncular

Transfer edilen oyuncular arasında Bakırköyspor-Güngören Belediyespor-Kasımpaşaspor’da oynamış orta saha oyuncusu olarak alınan İnan Doğan, İstanbul BŞB. ve Pendikspor’da oynamış orta saha oyuncusu olarak alınan Zeynel Yıldız, Tokat-Ankara-Karabük-Karaman-Çankırıspor’da oynamış orta saha oyuncusu olarak alınan Fuat Kırımca, Anadolu Üsküdar-Galatasaray ve Bakırköyspor’da oynamış stoper olarak alınan Savaş Koç ve Erzincan-Gümüşhane-Erciyes-Ünye ve Maltepespor’da oynamış orta saha oyuncusu olarak alınan Serkan Özbalta’nın da yanında Kahramanmaraşsporlu eski oyunculardan Erciyesspor ve Eskişehirspor’da oynamış orta saha oyuncusu olarak alınan Onur Yeniyurt’ta bulunuyor.

Kaynak: Mehmet Bağcıoğlu, Kahramanmaraş Bugün Gazetesi