Site Logo

Taraftar MaraŞ'In yanInda

Kahramanmaraşspor 1969 Taraftarlar Derneği Başkanı Aleaddin Devlet Ülger, taraftarlar derneğinin her zaman Kahramanmaraşspor'un yanında olduğunu belirterek, bütün seyircileri tribünlerde görmek istediklerini söyledi. Ülger, Dernek 2. Başkanı Dursun Özçelik, Genel Sekreter Akif Arslan, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aslan, amigolar Yahya Vursavuş ve Soner Deşir ile birlikte yaptığı açıklamada, "Bu hafta bir derbi maçı oynayacağız. Bu karşılaşma bir anlamda dönüm noktası olacak. Bütün Kahramanmaraş halkını ve seyircilerimizi yürekten bu maça davet ediyoruz. Tribünlerimizde küfür ve kötü tezahürat istemiyoruz.

Şampiyonluğa giden bir ekibin taraftarları daha güzel tezahüratlar yaparak, takımını şampiyonluk yolunda yalnız bırakmamalıdır. Herkes bu maça gelsin. Müsabaka şampiyonluk yolunda en büyük adımlardan biri olacak. Takımımızın galip gelecek gücü var. Biz de tribünlerde 12. adam gibi destek verip, 3 puanın sahibi olmalıyız" diye konuştu. Kahramanmaraşspor Taraftarlar Derneği'nin de öncülük etmesiyle Anadolu Taraftarlar Derneği'nin kurulduğunu hatırlatan Ülger, amaçlarının fair-play ruhunu bütün maçlarda gerçekleştirmek olduğunu kaydetti. Ülger, "Biz Türkiye'ye mesaj vererek centilmenlik ruhu ile bu çalışmaları yaparken, diğer taraftan bizim taraftarında tribünlerde hoş olmayan tezahüratlar yapması asla doğru olmaz ve bize yakışmaz. Kötü tezahürat en büyük zararı takıma verir" dedi.

Kahramanmaraşspor'un bu yıl A Kategorisi'ne çıkmak için kendine hedef koyduğunu ve ilk yarıda bu amacını gerçekleştirerek, grubu lider kapattığına işaret eden Ülger, şampiyonluk yolunda destekleri artırmak için kentin kırmızı-beyaz bayraklarla donatılması gerektiğini anlattı.

Genel Sekreter Akif Arslan da, Kahramanmaraşspor'un ilk yarıda grupta en iyi performans gösteren ekiplerden biri olduğunu kaydederek, ancak son zamanlarda derneğe karşı bir takım spekülasyonların bulunduğunu belirtti. Son haftalarda kulübe verilen cezaların derneğe mal edildiğini de ifade eden Arslan, "Derneğimiz bu tür şeylerin içerisinde kesinlikle yoktur. Ferdi olarak yapılan olaylar derneğimize mal edilemez. Hep birlikte takımın başarısı için çalışmalıyız" dedi.