Site Logo

ÜçüncülüĞe DüŞtük

Kahramanmaraşspor liderlik ümidiyle çıktığı Cizre maçında 2-0’lık üstünlüğünü koruyamayarak 1 puan razı oldu ve rakiplerinin de kazanmasıyla puan cetvelinde zirve yerine 3. sıraya indi.

Batman ve Siirt’e daha zayıf bir ekip görünümünü veren Cizre karşısında 28. dakikada 2-0’lık net bir skor yakalayan Kahramanmaraş, kalecinin zamanlama hatasına rakip futbolcuyu kovalayarak topu kapma çabasınıda eklemesiyle kalesinde şok bir gol gördü. 1. golden hemen 3 dakika sonra, tribünlerin maçı zora soktuk, stress’e girdik dediği anlarda dakikalar 32’yi gösterirken Cizre kaleciye yapılan çok açık bir faule rağmen Kahramanmaraş kalesine 2. golünü gönderdi.

Bu dakikadan sonra, rakibin üstüne giden, bir topu direkten dönen Kahramanmaraşspor gitti, yerine hiç tanınmayan bir takım gelmiş gibi oldu. Golden sonra hemen atak tazeleyen Kahramanmaraş forvetleri fırsatları değerlendiremeyince ilk yarıyı bu skorla bitti.

İkinci yarıda sahada değişiklik göreceğini zanneden taraftarlar, Kahramanmaraşspor’un ilk yarıdaki 11’iyle sahaya çıktığını ve hemen birkaç dakika geçmeden oyuncu değişikliğine gidildiğini görünce iyice şaşkına döndüler ve bu teknik heyet ne yapmaya çalışıyor gibi bir düşünceye kapıldılar.
İkinci yarı başlarken yapılmayan değişiklikler elbetteki rakip sahada 2-0’dan 2-2’lik skoru yakalayan Cizre’ye yarayacaktı, çünkü oynamayan zaman onların lehine işliyordu. Yapılan değişiklikler zamanında ve yanlış olarak yorumlanırken, özellikle hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gören Serdar’ın, topu kaybettiğinde, topu tekrar kazanmak yerine sürekli itiraz ederek rakibi boş bırakması, gününde olmayan Bünyamin’in ısrarla oyunda tutulması, rakibe 2-0’lık skordan 2-2’lik skorun yakalatıldığı Cizre maçının notları arasında yer aldı.

Hakemler ne durumda Geçtiğimiz hafta Adıyaman’da bir hakem faciası yaşandığını söyleyen Kahramanmaraşspor yönetimi belli ki bu konuda bir çalışma yapmamış. Ya da yaptılarsa da kimsenin haberi yok. Çünkü Cizre maçına Mardin’li hakemlerin verilmesi bunu en büyük örneği.

Çok bariz faulleri es geçen, olmayan pozisyonlarda düdük çalan hakem Kahramanmaraşspor adına verdiği 2. golün etkisinde kalarak, Cizre’li forvetlerin kaleci Hasan’ı adeta biçip doğrayıp geçmelerine ses çıkarmayarak skoru eşitledi ve kendi kafasına göre günah çıkardı. Bu arada 2. golde top kaleye doğru aheste aheste giderken topa hamle yapmayarak, hakemin çalacağı düdükten medet uman Kahramanmaraş defansını da unutmamak gerek(!).

Kahramanmaraş’lı sporcuların yapmadığı yada yapamadığı veya hala öğrenemedikleri bir diğer husus da; rakip futbolcuların kendi arkadaşlarını gerek oyun anında gerekse top oyun dışı kaldığı anlarda biçmelerine ses çıkarmayışları. Elbette ki gidip onların dövecek değiller. En azından öyle sert ve kasti topla alakası olmayan pozisyonlarda gidip rakip sporcuları en azından kart görmeyecek derecede taciz etmeleridir.Cizre’li sporcular bu tip pozisyonları her hangi bir tepki görmeyince sahada kimse yokmuş gibi sık sık tekrarladılar.

Rakip futbolcuyu usulüne uygun şekilde sindirme yerine, hakemle uğraşmanın bedelinin sarı kart olduğunu ve takımı tehlikeye soktuğunu profesyonel sporculara anlatmanın gereği var mı?