Site Logo

ŞOK: İddaa Gelİrlerİne El Konuldu..!!

Eski Kulüp Başkanı Hanefi Mahçiçek’in ciro ettiği 200 bin YTL’lik senet icralık olunca, kulüp yönetimi zor günler yaşamaya başladı

KAHRAMANMARAŞSPOR YÖNETİMİ ŞOKTA

Kahramanmaraşspor bir yandan ligde kalma savaşı verirken, diğer yandan da eski yönetimlerin bıraktığı sıkıntılarla boğuşuyor.

Geçen hafta içerisinde kamuoyuna yansıyan icra konusu ile ilgili olarak kulüp yönetimi, bu sabah bir basın toplantısı düzenledi. Arsan Center’deki EdoCafe’de Kulüp Başkanı Ali Sercan Saraylı, kulüp yönetim kurulu üyeleri Ahmet Gaffar Akarca, Can Emirmahmutoğlu, Mehmet Zülfikaroğlu, Kaan Kiraz, İsmail Evliya, Kubilay Doğan ve Mehmet Mutlu Cilve’nin katıldığı basın toplantısında açıklamayı Kubilay Doğan yaptı.

Doğan, 8 Eylül 2007 tarihli genel kurulda denetim raporlarında gösterilmeyen ve kayıtlara da geçirilmeyen bir borçtan dolayı kulübe icra takibi başlatıldığını ve kendilerine ulaşan bilgileri de kamuoyu ile paylaşmak istediklerini söyledi. Doğan, bu konu ile ilgili olarak hukuki süreç başlatıldığını belirterek, amaçlarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi olduğunu bildirdi.

Hanefi Mahçiçek

Yönetimimizin konu hakkında basın açıklaması aynen şöyle:
DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

GEÇTİĞİMİZ HAFTA İÇERİSİNDE KULÜBÜMÜZÜN GELECEĞİNİ ETKİLEYECEK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU GÜNDEME GELMİŞTİR.

Malumunuz…!

KULÜBE GELEN İCRA KONUSU ve kulübümüzün tek gelir kaynağı olan İDDİA gelirinden yapılan icra kesintisi.

Bu konu ile ilgili olarak kamuoyuna birçok şey konuşuldu. Farklı şekillerde yorumlar yapıldı. Birçok basın mensubu arkadaşlar bizleri arayarak en doğal hakları olan kamuoyunu bilgilendirmek açısından bilgi almak istedi. Yönetim Kurulumuz bu nedenle acil toplantı yaptı. Bu toplantı neticesinde açıklama yapacağımızı belirtmemize rağmen oynanacak olan Hatayspor müsabakası nedeniyle bir açıklama yapamadık. Tabii bu arada da icra konusunda girişimler yaparak alınacak sonuçları da sizlerle paylaşmak istedik.

Gündemimizdeki bu konuyu sizlerle paylaşma adına yapmış olduğumuz basın toplantısına katılan siz değerli basın mensuplarına Kahramanmaraşspor kulübü yönetim kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bildiğiniz gibi;

08.EYLÜL.2007 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulda seçilen Hanefi MAHÇİÇEK Başkanlığındaki yönetim kurulu ile Kahramanmaraşspor kulübüne hizmet etmek üzere bu zor göreve talip olduk. Kısa bir süre sonra ise seçilen bu yönetim kurulu tekrar olağanüstü genel kurul kararı alarak 03.Kasım.2007 tarihinde Ali Sercan SARAYLI başkanlığında seçilen yönetim kurulu olarak Kahramanmaraşspor Kulübüne hizmet etmekteyiz.

08.Eylül.2007 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurulda sunulan son hesap dönemindeki borçlar yönetim kurulumuz tarafından belirli bir ödeme planı içerisinde ödenmiştir.

08.Eylül.2007 tarihinden önceki yönetim kurulunun 24.07.2006 tarih ve 12 sayılı kararı ile kulübün maddi ihtiyacı gerekçesi ile Sayın; Hanefi MAHÇİÇEK’ten 500.000.00.-YTL borç alınmasına karar verilmiş ve bu karar doğrultusunda da 25.07.2006 tanzim tarihli, 31.12.2006 vade tarihli 200.000.00.-YTL’lik senet kulüp tarafından düzenlenerek Sayın, Hanefi MAHÇİÇEK’e verilmiştir.

Bu senet veya alınan borçla ilgili olarak göreve geldiğimiz tarihteki olağanüstü genel kurulda bizlere herhangi bilgi veya belge verilmemiştir. Olağanüstü genel kurulda tarafımıza sunulan ve genel kurulda kabul edilen tüm borçlar yönetim genel kurulu tarafından ödenmiştir (Denetim Kurulu Raporlarında yok).

Düzenli bir şekilde ödemelerini yapan kulübümüz bu üzücü icra olayından olumsuz şekilde etkilenmemek için yönetim kurulumuz büyük bir özveri ile taahhüt etmiş olduğu ödemeleri yerine getirmiştir. Kaldı ki bu olay çok önemli bir müsabaka olan HATAYSPOR deplasmanından önce gerçekleşmiş olup, yeni Teknik Direktörümüz Mehmet Şahan ile de bu müsabaka öncesinde sözleşme imzalanarak müsabaka takımımızın başında sahaya çıkması sağlanmıştır.

Yaşanan bu gelişmelerin dışında da kulübe gelen icra dosyası hakkında kulübümüz Avukatı dosya hakkında araştırma yaparak yönetim kurulumuzu bilgilendirmiştir.

Aldığımız bilgilere göre Sayın Hanefi MAHÇİÇEK’e kulüp tarafından verilen senet bir başka kişiye kendisi tarafından ciro edilerek verilmiş, bu kişi de senedi 06.Aralık.2007 tarihinde Ankara 4.icra Müdürlüğünün 2007/10633 Sayılı dosyasında işleme koyarak kulübümüze toplam 254.605.00.-YTL’lik haciz işlemi gerçekleştirilmiş, 08.02.2008 tarihi itibariyle toplam borç 291.303.00-YTL olarak işlem yapılmıştır. Bu icra işleminden dolayı kulübümüzün İDDİA gelirlerinden şu ana kadar yaklaşık 153.000.00,-YTL’lik kesinti yapılmıştır.

Ayrıca bu konu hakkında görüşmek üzere yönetim kurulumuz 28 Mart 2008 Cuma günü saat 16.00’da toplantı yapmıştır. Toplantı sonrasında Futbol Şube Sorumlumuz Sayın Yaşar KUYBU tarafından, Sayın Hanefi MAHÇİÇEK kulübe davet edilmiş ve toplantı sırasında da kendisi ile görüşmeler yapılmıştır.

Bu olumsuz gelişmelere rağmen kulübümüzün puan cetvelinde çok kritik bir yerde olması da malumunuzdur. Amacımız ilk deplasman müsabakamız Ş. Urfaspor müsabakası olmak üzere tüm müsabakalarını kazanarak üst sıralara yükselme gayreti içerisinde olmaktır. Bu nedenle icra konusunda hukuki işlemlere devam ederken, bir yandan da yönetim kurulumuz büyük fedakârlıkları ile mücadelemize devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Ayrıca, geçtiğimiz hafta içerisinde yaşadığımız bu olayı farklı tartışmalara veya yanlış yorumlara meydan vermemek için sizler aracılığı ile herkesle paylaşmak istedik.

Davetimize katıldığınız için sizlere TEŞÜKKÜR’lerimizi arz ederiz.

KAHRAMANMARAŞSPOR KULÜBÜ

YÖNETİM KURULU

 


Kaynak: AKİF ARSLAN