Site Logo

K.MaraŞ ŞEHİT'İne Sahİp ÇIktI

KAHRAMANMARAŞ bugün tarihi günlerinden bir tanesini daha yaşadı.Tüm halkımız gencimiz, yaşlımız tek yürek olmuştuk ve teröre karşı tepkimizi ortaya koyduk.

 KAHRAMANMARAŞ'ta varlık  gösteren 7 sivil toplum örgütünün öncülüğünde şehitlerin acısına ortak olmak ve yeniden Kuvay-ı Milliye ruhunda birleşmek için düzenlenen yürüyüş ve mitinge yaklaşık 70 bin kişilik bir kalabalık katıldı.

Şehit Aileleri Derneği, Kamusen İl temsilciliği, Tes-İş Sendikası Şubesi, Yol-İş Sendikası Şubesi, Türk Eğitim Sen Şubesi, ve Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş öğleyin Uzunoluk semtindeki Akdere mevkiinden başladı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazi dernekleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kalabalık; “Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez, vatan bölünmez, Apo’nun piçleri yıldırımaz bizleri, Kana kan, cana can, Hepimiz Mehmediz, hepimiz askeriz” şeklinde sloganlar atarak Uzunoluk Caddesi’nden Boğazkesen semtine indi.

Ulu Cami önünden Trabzon Bulvarı’na çıkan ve ellerinde Türk bayrakları ile terörü lanetleyen pankart ve dövizler taşıyan kalabalık Müftülük Meydanı’nda toplanmaya başladı. Tüm grupların gelmesi ile alanda sayıları yaklaşık 70 bini bulan kalabalık, burada saygı duruşunda bulunarak, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Terörü lanetleyen sloganlar atmaya devam eden kalabalık, daha sonra şehit askerlerin adlarını okunarak yapılan yoklamada hep bir ağızdan ‘burada’ diye cevap verdi.

Barzani ile bölücü terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın bez maketlerinin sembolik olarak asılması ve yapılan konuşmalar ile miting tamamlanırken, güvenlik güçleri de yürüyüş ve miting sırasında geniş önlemler aldı. Bu arada çok sayıda okul kıyafetli öğrencinin de kalabalıkta yer aldığı görüldü

NOT:ALINTIDIR

YORUM İÇİN TIKLAYIN