Site Logo

KMS'de Neler Oluyor?

"3 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimde Kahramanmaraşspor’a aday olabileceğini açıklayan eski Genel Kaptan  Mustafa Gök'ten sonra telaşa kapılan Kahramanmaraşspor  mevcut yönetimi, dernekler masasındaki kayıtlı resmi mevcut üye sayısını şişirmeye yaparak Kahramanmaraşspor'a aday olabileceklerin önünü kesecekleri konusunda bir çalkalanma var.

BURDAN MUSTAFA GÖK'ÜN YORUMUNU OKUYABİLİRSİNİZ (TIKLAYIN)

Oysaki kanuna göre üye kayıt edilse bile oy kullanmalarına hakları yoktur. Ayrıca da kongre kararı aldıktan önce ve sonra eski kayıtta bulunan üyeleri de silemezler.
Şimdiki yönetim eğer üye yazacaksa her taraftarı üye yazsın, hem de  adam başı 10 ytl para alarak takıma maddi yönden  bir katkısı sağlansın.
Bizim bu duyduklarımız hiç hoş degil, bu dedikodular inşallah gerçekçi değildir. Bir iddiadır."


Hanefi Mahçiçek’in Kahramanmaraşspor başkanlığından çekilmesi kararının açıklanmasının ardından, üye listesini yayınlayan Kanal46, büyük bir vefasızlığı ortaya çıkardı.
Sitede yer alan bilgilere göre; Kahramanmaraşspor’un olağanüstü kongresinin 3 Kasım’da, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 10 Kasım’da yapılacağı belirtiliyor. Sitenin haberinde Kahramanmaraşspor’un olağanüstü kongresinde gerçekleştirilecek olan başkanlık ve diğer organların seçiminde oy kullanacak üye sayısının 107 olduğu belirtilerek, bu üyelerin isimleri yayınlanıyor.

KANAL46 LİSTE YAYINLADI
Kahramanmaraş odaklı olarak yayın yapan ajans46 ve kanal46.tv imzasını kullanarak yayınladığı Kahramanmaraşspor Üye Listesi, Kırmızı-beyazlı kulübün yönetimlerinin kendilerinden öncekilere ahde vefasızlık yaptığını ortaya çıkardı. Bir çok üyenin soyisim benzerliğinin de dikkat çektiği listede eski başkanların yer almaması ahde vefasızlık olarak yorumlandı.

Kahramanmaraşspor’un 1962-1982 yılları arasında amatör liglerde kulüp başkanlığını yürüttüğü ve daha sonra da 1984-1985 yılları arasında yine profesyonel liglerde kulüp başkanlığı yaptığı kaydedilen Mahmut Uncu’nun, 1985-1987 yılları arasında kulübün başkanlığını yürüten Demir Emirmahmutoğlu’nun da isimlerinin yer almadığı liste, kulübün bugün bu duruma neden geldiğini çok açık bir şekilde gösteriyor.

HÜSEYİN BELLİ DE SİLİNDİ
Kırmızı-beyazlı kulübe tarihinin en büyük başarısını yaşatan ve bu başarı için işini, evini, sağlığını bir kenara iten efsane isim Hüseyin Belli’nin de üyelikten silindiğinin anlaşıldığı listede yine Kahramanmaraşspor’a başkanlık yapmış, kimsenin sahip çıkmadığı dönemlerde fedakarca bu görevi üstlenmiş olan Hacı Ali Özal, İbrahim Demircioğlu, Ahmet Evliya, Günletin Çolak, Abdurrahman Çalışır ve Muhammed Günkut da yer almıyorlar.

Halen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten ve Hüseyin Belli’nin döneminde takımda genel kaptan olarak yer alan Mehmet Balduk’un da ismine yer verilmeyen listede, yine takıma yönetici olarak hizmet etmiş bir çok ismin yer almamasının yanı sıra, üye listesi incelendiğinde soyisim benzerlikleri ve akrabalık bağları da dikkatlerden kaçmıyor.

GENEL KAPTAN ÜYE DEĞİL
Bu arada, Kahramanmaraşspor’un halen genel kaptanlığını yapan ve kısa sürede taraftarların sempatisini kazanan Raşit Gümüşer’in de kulübe üye olmadığı listede dikkat çekiyor. TFF Müsabaka Talimatı’na göre yönetim kurulu veya kulüp üyeleri dışından da isimlerin yöneticilik yapması mümkün olabiliyor.

Mevcut Yönetim Kurulu’nda görev yapan muhasip üye Mehmet Mutlu Cilve, basın sözcüsü İsmail Kahveci, profesyonel futbol şube sorumlusu Ahmet Zülfikaroğlu, amatör işler sorumlusu Hamza İlhan, Yönetim kurulu Üyeleri İsmail Evliya, Kaan Kiraz, Cem Emirmahmutoğlu, Yaşar Kuybu ve Uğur Toka’nın da www.kanal46.com’un yayınladığı listeye göre üye olmadıkları ortaya çıktı.

ÜYELİK NASIL SİLİNİYOR?
5253 Sayılı Dernekler Kanunu’na göre hazırlanan dernek tüzüklerinde üyelikten çıkma ve çıkarılma hükme bağlanıyor. Genel olarak “Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahip” olmasının yanında dernek üyeliğinden çıkarılmayı gerektiren haller ise “Dernek tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunmak, Verilen görevlerden sürekli kaçınmak, Yazılı ikazlara rağmen üyelik aidatını altı ay içinde ödememek, Dernek organlarınca verilen kararlara uymamak, Üye olma şartlarını kaybetmiş olmak” şartıyla üyelerin bu durumlarından birinin tespiti halinde yönetim kurulu kararı ile üyelikten çıkarılacağı kaydedilir.

Kahramanmaraşspor üye listesinin kanal46.com internet sitesinde yayınlanmasının ardından kamuoyu, üyelikleri silinen eski yönetici ve başkanların üyeliklerinin silinmesindeki gerçek nedenlerin neler olabileceğini konuşmaya başladı. Konu ile ilgili olarak mevcut yönetimin bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu olmaya başlandı.

 

İŞTE O LİSTE!

Kanal46’nın yayınladığı habere göre, Kahramanmaraşspor’un 3 Kasım’da yapılacak olan kongresinde oy kullanacak olan üyelerin listesi şöyle (üye isimleri alfabetik sıraya konulmuştur)

1.      Abdulbaki Kale

2.      Abdullah Sümeri

3.      Ahmet Ak

4.      Ahmet Bilir

5.      Ahmet Çetin Taşcı

6.      Ahmet Gaffar Akarca

7.      Ahmet Kamil Şirikçi

8.      Ahmet Kanadıkırık

9.      Ahmet Kemiksiz

10.    Ahmet Konuş

11.    Ahmet Temizdemir

12.    Akın Parlakyiğit

13.    Akif Çaylıoğlu

14.    Alaeddin Devlet Ülger

15.    Ali Bekereci

16.    Ali Kazancı

17.    Ali Sercan Saraylı

18.    Ali Sezal

19.    Ali Ünsal

20.    Alirıza Açıksarı

21.    Alirıza Bağrıaçık

22.    Arif Ağyar

23.    Aşkın Ağaoğlu

24.    Cuma Küçük

25.    Çağrı Alp Paköz

26.    Davut İbrahim Mahçiçek

27.    Devrim Başer

28.    Doğan Tehci

29.    Doğan Yılmaz

30.    Dursun Özçelik

31.    Ekrem Karaoğlan

32.    Enver Harmankaya

33.    Erdal Kambur

34.    Ergün Dalyan

35.    Ergün Önal

36.    Erol Gedemenli

37.    Eshabil Nalbantbaşı

38.    Fatih Adanalı

39.    Fatih Nalbantbaşı

40.    Fatih Yoğurt

41.    Fuat Toptaş

42.    Galip Yoğurt

43.    Hacı Gitmiş

44.    Hacı Kıral

45.    Hacı Külekci

46.    Hacı Taşkesen

47.    Hakan Dereli

48.    Halil Çapar

49.    Halil Yücel

50.    Halit Dalkıran

51.    Halit Zeybek

52.    Hamdi Bilir

53.    Hanefi Mahçiçek

54.    Hasan Gitmiş

55.    Hüseyin Azgın

56.    İbrahim Gitmiş

57.    İsmet Düzkale

58.    Kadir Tanış

59.    Levent Birsen

60.    Lütfi Bilir

61.    Lütfi Hatipoğlu

62.    Medet Laçin Bilir

63.    Mehmet Avşar

64.    Mehmet Azgın

65.    Mehmet Bağrıaçık

66.    Mehmet Çullu

67.    Mehmet Gedemenli

68.    Mehmet Hamzaoğlu

69.    Mehmet Karadutlu

70.    Metin Avşar

71.    Metin Kaptanoğlu

72.    Metin Saçma

73.    M.Suat Değirmencioğlu

74.    Muhittin Sarıçiçek

75.    Murat Aras

76.    Murat Coşkun

77.    Murat Tehci

78.    Mustafa Canlı

79.    Mustafa Durur

80.    Mustafa Duymaz

81.    Mustafa Gök

82.    Mustafa Poyraz

83.    Mustafa Yanar

84.    Niyazi Gitmiş

85.    Nurettin Kayım

86.    Nuri Özkayım

87.    Oğuzhan Cilve

88.    Orhan Dalkıran

89.    Osman Sayın

90.    Ömer Kahveci

91.    Ömer Üzüm

92.    Ramazan Danışman

93.    Sadi Ulun

94.    Sait Karadutlu

95.    Selçuk Koksa

96.    Sermet Çuhadar

97.    Seyfullah Üçgün

98.    Sıddık İnalbars

99.    Sırrıberk Arslan

100.  Sinan Ünsal

101.  Şevket Kanadıkırık

102.  Timur Ünsal

103.  Vahit Mengilli

104.  Yakup Yoğun

105.  Yavuz Nalbantbaşı

106.  Yusuf Çalıştırır

107.  Zekeriya Yüzeroğlu

Kaynak: Kanal46, Yorum Gazetesi


YORUM YAZMAK İÇİN TIKLAYIN