Site Logo

İSTİKLALSPOR 1-0 AĞRISPOR

 

İSTİKLALSPOR GALİBİYETLE BAŞLADI

TFF 3.lig 4. gruptaki temsilcimiz Kahramanmaraş İstiklalspor, ligin ilk haftasında Ağrı 1970 Spor Kulübünü konuk ettiği maçta tek gol galibiyete yetti.  

Batıpark Adem Şahan Futbol Sahasında oynanan karşılaşmayı Antalya Bölgesinden Klasman orta hakem Hakan Yurtseven yönetirken karşılaşmada Antalya Bölgesinden Klasman yardımcı hakem Mustafa Güçer ve Burak Yanardağ görev yaptığı maçta ev sahibi Akedaş Epsaş Kahramanmaraş İstiklalspor, maçın ilk yarısında bulduğu golle rakibini 1-0 yenerek lige galibiyetle başladı. 6 Şubat Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş Depremleri dolayısı ile Depremin Merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın 3. Lig temsilcisi Kahramanmaraş İstiklalspor sahaya siyah forma ile çıktı ve 90. dakika boyunca yasta olduğunu forma rengi ile anımsattı.  

PERDE SADIK İLE 32’de açıldı

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 5. dakikada konuk ekip Kolibri Ağrı 1970 Spor’dan geldi. Emre Can Dönmez’in uzaktan sert şutu, az farkla auta çıktı. İstiklalspor ise 10. dakikada Hakan Yeşil’in pasıyla pozisyon bulsa da Muhammet İmre’den önce kaleci Vedat Böyükgül topa sahip oldu.

Ev sahibi ekip aradığı golü 32. dakikada buldu. Ali Han Tunçer’in pasını alan Sadık Baş, ceza sahası dışından sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi

Bu golden 2 dakika sonra gelişen Ağrıspor atağında Emre Can’ın kullandığı faul atışını  İstiklalspor defans oyuncuları topu kornere gönderdi.

dakikada İstiklalspor mutlak bir golden oldu.

Gelişen atakta ceza sahası içerisinde topla buluşan  Alihan Tecirli’nin vuruşunda  kaleci Vedat mutlak golü kurtardı.

İstiklalspor 44. Dakikada yine Alihan Tecirli ile ceza sahasına girdi yine kaleci Vedat gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

İSTİKLAL 10 KİŞİ KALDI

İkinci yarıya hızlı başlayan İstiklalspor, baskısını artırdı. 58. dakikada Sadık Baş’ın ceza sahası içine yaptığı ortada forvet oyuncuları dokunamadı ve Ağrıspor defansı uzaklaştırdı.

Konuk ekip Ağrı 1970 Spor’un zaman zaman geliştirdiği ataklar, İstiklalspor defansı tarafından etkili bir şekilde kesildi. Karşılaşmanın son dakikalarında İstiklalspor'dan Ertuğrul Kurtuluş kırmızı kartla görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın son bölümünde, ev sahibi ekip skoru korumak konuk Ağrıspor ise beraberliği sağlamak için yoğun mücadele gösterseler de sonuç değişmedi. Maçta başka gol olmayınca, Akedaş Epsaş Kahramanmaraş İstiklalspor sezona 3 puanla başladı. İstiklalspor, bu galibiyetle lige moralli bir başlangıç yaparken, Kolibri Ağrı 1970 Spor ise sezonun ilk maçında sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf oldu.