Site Logo

KahramanmaraŞ'a 30.000 KİŞİlİk Stadyum

Kahramanmaraşspor taraftarlarının merakla beklediği haber geldi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Aksu TV de katıldığı televizyon programında Kahramanmaraşa 30.000 kişilik bir stadyum yapılacağını açıkladı.

Kahramanmaraş’a yapılacak olan Yeni Stadyum için proje çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Kahramanmaraşspor taraftarlarının merakla beklediği haber geldi. Aylardır, haftalardır sosyal medya ve gündemde çıkan stadyum haberlerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan cevap gelmişti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Aksu TV de katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş’a 30.000 kişilik bir stadyum yapılacağını açıklayarak spor kamuoyunu rahatlatmıştı.

Seçimlere bir gün kala Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın açıklamalarının ardından Kahramanmaraş’ta büyük bir heyecan yaratan Yeni Stadyum için proje çalışmalarının başladığı öğrenildi. Konu hakkında kısa sürede yeni gelişmeler yaşanacak. İlk yayınlanan görsel rafa kaldırıldı. Yeni bir proje ve daha büyük bir çalışma için start verildi. Yeni Kahramanmaraş Stadyumu için çalışmalar da başladı. Proje Hanefi Mahçiçek Stadyumunun olduğu bölgeye göre yapılıyor ve o bölgede Türkiye de ilk defa uygulanacak bir proje ile Avrupa’da birçok örneği bulunan, içerisinde alışveriş merkezi ve çeşitli yaşam alanlarının olduğu ‘multifonksiyonel stadyum’ şeklinde yapılacak.

STADYUM İÇİN PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Seçimlerden önce yapılan açıklamanın ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayını alarak harekete geçildiği öğrenildi. Bu kapsamda doğrudan Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın konuyu doğrudan gündemine aldığı öğrenildi. Kabakçı, “Seçimlerden önce sanki seçim yokmuş gibi hızlı bir şekilde harekete geçildiğini ve çalışmaların da aralıksız başladığını ifade etti. Bu kapsamda ilk yayınlanan görsel rafa kalktı. Kahramanmaraş’a Avrupa Standartlarında modern bir stadyum yapılacak.