Site Logo

CEYHAN: “TAŞIMA SUYU İLE DEĞİRMEN DÖNMÜYOR”

Kahramanmaraşspor başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, KMS Store’de yaptığı basın toplantısında yeni transferleri açıklayarak ileriye dönük transferler yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Kahramanmaraşspor başkanı Fatih Mehmet Ceyhan Storede yaptığı açıklamada Takımın genel durumu kamp süreci hakkında açıklama yaparak, “Buğsaşspor’dan Barış Çiçek ve Serbay Yağız Muğlaspor’dan stoper Evren Horozal, Kemerspor’dan Orta Saha Fatih Bozok, Diyarbekirspor’dan Fatih Şen, Hacettepe’den Kemal Akbaba, Bucaspor’dan Furkan Yıldırım, Kırklarelispor’dan Erdi Gürcan, Hollanda Nec Breda’dan Oğuzhan Kazancı, Tarsus İdman Yurdu’nda İbrahim Çoşkun’u aldık, takımı oldukça gençleştirdik birkaç oyuncu ile daha görüşüyoruz” dedi. Başkan Ceyhan Taşıma suyu ile ancak bu kadar olduğunu ifade eder şunları Söyledi.

“TAŞIMA SUYU İLE DEĞİRMEN DÖNMÜYOR”

Başkan Ceyhan günün anlam ve önemine değinerek, “Hepiniz Hoş geldiniz. Öncelikle Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü bu vesile ile bu dönemde maalesef her konuşmamda söylemeye çalışıyorum. Allah’ım bu terör belesından bir an önce kurtarır. Bildiğiniz gibi Kahramanmaraşspor ilk yarıda puansal olarak istediğimiz yerde ligi bitiremedik. Bunun ana sebebi takım ruhu ile isteği ve arzusu olmasına rağmen özellikle iç saha maçlarında almamız gereken maçları alamadık. Burada talihsiz maçlar kayıp ettik, talihsiz puanlar kayıp ettik. Son Amed maçında olduğu gibi 90+2’de uzatmada gole yiyerek maçı berabere bitirdik. Aslında çok rahat maçlar geçirdik, Fethiye maçı, Buca maçı, Amed maçı olmak üzere çok rahat 4-5 maçı alıp 23-24 puan da olabilirdik. Böyle bir puan bandında olduğumuzda hedefimiz matematiksel olarak üstte olurdu. Ama ilk yarıdaki sıkıntımız birde sezon başındaki sıkıntımız transfer yasağından ve son gün transferi açmamızla 3-4 tane transferi yapamadığımız bizi etkiledi. Bu eksik noktalarla bu takım ilk yarıyı bitirdi. Birkaç tane de sakatsal mevzular yaşayınca bu tip sebeplerden dolayı ilk yarıyı 18 puan gibi bir puanda ilk yarıyı kapattık. Burada gerçekçi olmak lazım tabi. 18 puan nedir tabi aşağıya daha yakın yukarıya biraz uzak bir yerdeyiz. Bunu bilerek ve elimizdeki imkanlarla transferler gerçekleştirmeye nokta transferler yapmaya isim bazında değil taransferler yapmaya çalıştık. Gönül her şeyin en iyisini istiyor ama bunun birde realitesel boyutu var. Bunları değerlendirerek yerinde transfer yapmaya çalıştık. İmkanlarımız kıt ve her zaman aynı şeyleri söylemek istemiyoruz. Bu Kahramanmaraşspor gerçeği. Kahramanmaraşsporla biraz ilişkide olan herkesin bildiği bir gerçek. Biz elimizden geldiğince bu takımı lige çıkartıp kendimizce hedefler koyup bu takımı bir yerlere taşımaya çalışıyoruz. Ben herzaman söylüyorum Bir yüce Allah’ımız var bir de taraftarımız. Birde bizler ve sezon başında bizlere destek veren Devlet Büyüklerimiz, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız. Bir kulübün başarılı olması için devamlılık ve süreklilik lazım. Taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. Her dönem bu gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Para bul eksiği kapat gibi sorunlarımız oluyor” dedi.

“HEYECANLI VE İSTEKLİ BİR TAKIMIZ”

Devre arasında takımda iyi transferler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Ceyhan, “Bardağın dolu tarafından baktığımızda bu yılki takımımız biraz daha iyi ve heyecanlı. Daha istekli ve daha hevesli, Arkadaşlık ortamı iyi olan Hocalarımızın tanıdığı, bildiği sporcularla anlaşmaya çalıştık şartlar dahilinde ve bunlarla takım olma adına takımın havasını ortamını bozmadan hem teknik açıdan eksik yerleri doldurarak 2. Yarıya daha iyi hazırlanmaya çalışıyoruz” dedi.

“İLK 3-4 HAFTA ÇOK ÖNEMLİ”

Ligin 2. yarısının 15 Ocak’ta başlayacağının altını çizen Başkan Ceyhan, “Burada bizim için ilk 3-4 hafta çok önemli, sporcularla hocalarımız bunu devamlı konuşmakta. Bu 3-4 hafta iyi bir seri yakalanırsa ilk yarıda koyduğumuz hedefi yakalama adına neden olmasın. Bu ilk baştaki ilk 3-4 haftaya bağlı. İnşallah o bilinçteyiz, ilk maçımız Konya Selçukluspor ile bunun bilincindeyiz. İnşallah iyi başlayacağız nasıl başlarsak öyle gider. Spor ailesi olarak 2. Yarı başlayacak. Bütün spor takımlarımıza kavgasız, gürültüsüz bir sezonla sakatsız bir sezon geçiririz” ifadelerini kullandı.

“İLERİYE DÖNÜK TRANSFERLER YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Transfer konusunda 10 kişi ile anlşatıklarını ifade eden Başkan Ceyhan, “Buğsaşspor’dan Barış Çiçek ve Serbay Yağız Muğlaspor’dan stoper Evren Horozal, Kemerspor’dan Orta Saha Fatih Bozok, Diyarbekirspor’dan Fatih Şen, Hacettepe’den Kemal Akbaba, Bucaspor’dan Furkan Yıldırım, Kırklarelispor’dan Erdi Gürcan, Hollanda Nec Breda’dan Oğuzhan Kazancı, Tarsus İdman Yurdu’nda İbrahim Çoşkun’u aldık, takımı oldukça gençleştirdik birkaç oyuncu ile daha görüşüyoruz. Dediğim gibi biz bu şartlar altında bir şeyler yapmaya çalıştık. Eksik mevkilere doğru transferleri imkanlar dahilin de yapmaya çalıştık. Biz Kahramanmaraşspor olarak ileriye dönük 2-3 yılı baz alarak takımın transferi konusunda yasağa karşı önlem alarak transferlerimizi yapmaya çalıştık. 5-6 tane 20-21-22 yaşında 2-3-4 yıllık sözleşmeler yaparak takımımıza kazanım gerçekleştirdik. Yeni transferlerle yarım yıllık gibi veya kiralık transferler düşünmedik hepsi ile 3-4 yıllık anlaşma sağladık. En az yapılan transfer süresi 1,5 yıllık. Bu da takımımızın geleceği açısından son bir iki yıldır yaşadığımız transfer yasağının önüne geçme gibi yeni transferler bize katkı sağlayacaktır” dedi.

“İYİ BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİK”

İlk yarı biter bitmez arayı değerlendirmek adına Antalya da takımın kamp yaptığını ifade eden Başkan Ceyhan, “Kampımız Antalya’da gerçekleşti. İşlerimin yoğunluğundan dolayı gidemedim Kampta 3 hazırlık maçı geçirdik. Maçın 1 yarıda kaldı. 1 ‘ini kazandık, 1’inde ise berabere kaldık. Tabi burada sonuç önemli değil, ölçü değil. Orada ortam oluşturmaktı maksat. Orada Hocamız herkese şans verdi ve iyi bir kazanım elde etti. Hocamız bu arada kafasındaki 11’i kurguyu, oluşumu gerçekleştirdi. İnşallah iyi bir 2. Yarı gerçekleştiririz” dedi.

“ERZİN MAÇINI OYNASAYDIK İYİ OLACAKTI”

Geçen Pazar günü de burada bir hazırlık maçı yapmayı Erzin ile Recep Hocamızın takımı ile maç yapacaktık. Hem Transferleri taraftarlarla buluşturmak hemde burada güzel bir ambiyansla güzel bir maç olacaktı. Ama hava koşulları sebebi ile futbolcularımızın 15 tanesi İstanbul’dan gelemediler, uçakları iptal oldu. Hala da şuan için de 3 tanesi gelmeye çalışıyor ama halende gelemediler. Bundan dolayı o maç olmadı keşke olsaydı. O da olsaydı 4 hazırlık maçı ile ligin 2. Yarısına hazırlanacaktık. Ama önemli değil kendi aralarında daha önceden gelenler oldu. Onların kendi aralarında çift kale gibi hazırlıkları takımı dinç tuttu. Biz ne olursa olsun ilk maçımız olan Konya maçına hazırlanıyoruz. 15 Ocakta ilk maçımızı Pazar günü bu vesile ile bütün taraftarımızı maçımıza bekliyoruz. Nasıl başlarsak öyle gider bir mantığı ile ikinci yarıya güzel bir şekilde başlamak işitiyoruz” dedi.

“BEKLENMEDİK ŞEYLERLE KARŞILAŞTIK”

Sezon arasında beklenmedik bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Ceyhan, “Biz bu dönemde beklemediğimiz 3-4 tane transfer yasağını sağlayacak dosta federasyona gitti. Biz bunlarla ilgili öngörümüz yok seneye gelecektir, karşımıza çıkacaktır düşüncesindeyken önümüze çıkıverdi. Nasıl oluyor bu işler anlayamıyorum. 3’üncü dosya bizi bekliyor. Şimdi Federasyonda UÇK dediğimiz bir uyuşmazlık çözüm kurumu mevcut ve burada 5 tane adam var ve bu kararlar temize götüremiyorsun ve sorgulayamıyorsun. Bu da ayrı bir problem ve Türk futbolunu etkiliyor ve şuanda bizi etkilemiş durumda. Olay geçen hafta bize bildirilince bizde olaya son anda yetiştik ve itirazlarımızı yaptık. Birini de kazandık. Bir tanesinde hala haber bekliyoruz. Bu konuda Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey ve Milletvekilimiz Celalettin Güvenç beyler, Valimiz ve Belediye Başkanımıza konuyu açtık bu konuda yanımızda ve bize destek veriyorlar. Cuma gününe kadar çözmeyi bekliyoruz” dedi.

(HABER – FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)