Bayrak & Ata
Site Logo

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇUKURKUYU’YA ÇIKARMA!

Türkiye de Yaşanılan Darbe girişimine karşı ilk kurşunu sıkan Kahraman şehit Ömer Halisdemir’in Ailesinin yaşadığı Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu Belediyesinin takımı Çukurkuyu Belediyespor’a Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları Derneği sahip çıktı.    

2012 Yılında kurularak 2013 yılında resmi olarak Faaliyete geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği spor ve sporcusuna sahip çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Kahraman şehit Ömer Halisdemir’in şehitliğini ziyarete giden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği kendilerine yapılan talep üzerine Çukurkuyu Beledişyespor’a malzeme desteğinde bulundu. 

DARBE KAHRAMANI MEZARI BAŞINDA ANILDI 

15 Temmuz Darbe girişimini önlemek için canını hiçe sayan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in baba ocağı Niğde Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde ailesine taziye dileklerinde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Kahraman şehit’i mezarı başında andı. Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Çukurkuyu Beldesi’nde bulunan kabri ziyaretçi akınına uğrarken Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği de kafile olarak ziyaret akınına katıldı. Önce baba evine giden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği, taziye dileklerini ilettikten sonra Kahraman Şehit Halisdemir’in mezarlığına giderek dualar okudu. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SPOR’A DESTEK

 Şehrin tanıtımına yardımcı olan Spor Kulüplerinin destekçisi olan Taraftarların birlik beraberlik içerisinde toplanarak müsabakalara organize olduğu birleşme yeri Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği üyeleri ile birlikte gezi turu ile birlikteliklerini pekiştirirken zor günler geçiren ve Türkiye de Yaşanılan Darbe girişimine karşı ilk kurşunu sıkan Kahraman şehit Ömer Halisdemir’in Ailesinin yaşadığı Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu Belediyesinin takımı Çukurkuyu Belediyespor’a Forma, Ayakkabı, top, antrenman malzemeleri gibi sponsorlar eşliğinde destekte bulunarak 2. Amatör küme takımının ayakta durmasını sağladı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci General Semih Terzi’yi alnından vurarak öldürerek, darbe girişimini engelleyen Kahramanmaraşlı Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz Darbe girişiminin canını hiçe sayan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in baba ocağı Niğde Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Belediyespor’a Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları sahip çıkarak yanındayız denildi. 

“ARTIK KENDİ FORMAMIZLA SAHAYA ÇIKACAĞIZ” 

Kahraman şehidimizin ziyaretine gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarlar Derneğinden küçük bir talebimiz olmuştu ve talebizimi yerine getirerek bizi mutlu ettiler diyen Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, “Öncelikle Kahramanmaraş halkı başta olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum Çukurkuyu Belediyespor’a destekten, katkıdan dolayı. Bu zamana kadar Çukurkuyu Belediyespor’umuzun bir forması dahi yoktu. Sağ olsun Kahramanmaraşspor taraftarının desteği ile Büyükşehir Taraftarları Derneğinin katkıları ile artık kulübümüzün de bir forması, bir ayakkabısı ve malzemesi oldu. Sağ olsunlar şuanda her şeyimiz var. Artık emanet bir forma değil kendi formamız, kendi malzememiz ile sahaya çıkacağız. Geçen ay geldiklerinde bizim talebimiz doğrultusunda bize malzeme tedarik ettiler. Şuna da her şeyimiz oldu. Burada katkısı olan bizlere malzeme desteğinde bulunan Kahramanmaraşspor taraftarına, Kahramanmaraş Büyükşehir Taraftarları Derneğine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanına ve Kahramanmaraşlı iş adamlarına çok teşekkür ediyoruz, çok sağ olsunlar” dedi. 

“HEMŞEHRİLERİMİN BİZE SAHİP ÇIKMASI BİZLERİ GURURLANDIRDI” 

15 Temmuz’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci General Semih Terzi’yi alnından vurarak öldürerek, darbe girişimini engelleyen Kahramanmaraşlı Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in ağabeyisi ve aynı zamanda Çukurkuyu Belediyespor yöneticisi Doğan Halisdemir, Kendisini mutlu eden tarafın hemşehrilerinin kendilerine ve yaşadığı beldeye sahip çıkması olduğunu söyledi. Kendisinin ve Ailesinin yıllar önce Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinden Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu Beldesine yerleştiklerini ve burada bir spor faaliyeti olarak futbol takımı kurduklarını ifade eden Doğan Halisdemir, “Geçtiğimiz ay içerisinde şehit düşen kardeşim Ömer Halisdemir’in taziye ziyaretine gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Taraftarları Derneğine ziyarette bir kısım taleplerimiz olmuştu. Takım kurduğumuzu ve bir takım ihtiyaçlar olduğunu ifade etmiştik. Sağ olsunlar onlarda taleplerimizi en kısa zamanda yerine getirerek malzemelerimiz getirdiler. Öncelikle Kahramanmaraş Halkına, Kahramanmaraşlı yöneticilere, mülki amirlerine, dernek başkanlarına ve iş adamlarına çok teşekkür ederim. Sağ olsunlar malzemelerimizi gönderdiler. Bizde inşallah kendi formamızla sahaya çıkacağız. Hepisinden çok sağ olsun taleplerimizi geri çevirmeden yerine getirdiler hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

“BİZ HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ” 

Sporun ve sporcunun her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Kahramanmaraş’tan gece yolculuğu ile Niğde’ye şehidimizin beldesine geldik. Biz geçtiğimiz ay içerisinde gelmiştik ama bu gelişimizin sebebiyeti farklı. Biz şuanda hayatta isek bunu Ömer Halis Demir’e borçluyuz. Darbe girişimine karşı ilk kurşunu sıkan Ömer’in kahramanlığı tartışılmaz. Milletimize vatanımıza yakışır bir harekette bulundu. Türk insanının ne kadar duyarlı olduğunu burada görmüş oluyoruz. Ömer yerinde ve zamanında bu müdahaleyi yapmamış olsaydı belki binlerce insan ölecekti. Herkes bunun çok iyi farkında gerekli değeri de gösterdikleri için bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Türk insanının ne kadar duyarlı ne kadar hassas olduğunu gösterdiler. Şehidimiz Çağlayanceritli olması ise bizim için farklı bir gurur kaynağı. Kendisini Rahmetle anıyoruz. Nuru Şad olsun” dedi.  

“BİRLİKTEN HER ZAMAN GÜÇ DOĞMUŞTUR” 

Her zaman birliğin öneminin değerli olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Dursun Özçelik, “Birlik beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz ki gücümüz, sesimiz daha gür çıksın. Birlik içerisinde hareket etmek her zaman fayda sağlar. Biz Niğde’ye Birlik beraberlik, kardeşliği sağlamak adına geldik. Bu memlekette Kahraman şehidimiz var. Toprağı bol olsun. Ailesi ile istişare içerisindeyiz ve her zaman yanlarında olacağız. Geçtiğimiz ay içerisindeki taleplerini almıştık. O talebi yerine getirerek Pazar günün ki maçlarına malzemeleri hazır ettik ve bugün burada teslim ettik. Bizlere bu malzemeleri temin etmemizde yardımcı olan Büyükşehir Belediye başkanı, Onikişubat Belediye başkanı, Dulkadiroğlu Belediye başkanı ve iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere inanıp arkadaşlarımızın da ihtiyacı olduğunu bildiği halde fedakarlıklarda bulunan Kahramanmaraş’ın iş adamlarına ve tüm halkına teşekkür ediyorum. Biz burada sadece bir fedakarlık gösterip köprü olduk ve malzemeleri alıp getirdik. Gereken desteği de Kahramanmaraş Büyükşehir Taraftarları Derneği olarak sağlayacağız. Burada Kahramanmaraş’ın onikişubat İdmanyurdu spor kulübü ile kardeş bir takım olmasından dolayı da çok mutluyum. Ardık Niğde’nin bor ilçesinde Kahramanmaraş’ın bir kardeş takımı var” ifadelerini kullandı. (İLKER YİYEN)