Site Logo

2. LİG BEYAZ GRUP 5. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Gurupta 5’inci hafta karşılaşmalarında 9 karşılaşmada 26 gol kaydedildi. 9 maçın 3’ü berabere,4’ünü ev sahibi, 2’sini deplasman takımları kazandı. Kahramanmaraşspor ise Ligdeki ilk beraberliğini Zonguldak deplasmanında Zonguldak Kömürspor’dan aldı.

Zonguldak Devrek Stadyumunda oynanılan ve taraftarsız bir şekilde sessiz maçta 1 puan çıkartan Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Spor muhabiri İlker Yiyen sizler için derledi.  

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 1-1 KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş.

 Ligde oldukça zor günler geçiren ve puan cetvelinin altından kurtulma çabasında olan Kahramanmaraşspor, 2016 – 2017 Futbol Sezonunda Beyaz grubundaki, 5. Haftasında Devrek İlçe Stadyumunda Zonguldak Kömürspor maçına çıkan Kahramanmaraşspor sesiz müsabakadan 1 puanla dönmeyi başardı. Devrek İlçe Stadyumunda Zonguldak ekibi ile karşılaşan Kahramanmaraşspor ilk dakikalarda yediği golün telafisini 2. yarıda tamamladı. Zonguldakspor cezası nedeni ile evinde oynadığı Kahramanmaraşspor maçını seyircisiz çıktı. Sessizliğin hakim olduğu müsabakada Zonguldak ekibi 5. dakikada gole imza atarak rahat bir görüntü sergiledi. ilk yarıda yarım saha Kahramanmaraşspor’a baskı yapan Zonguldak Kömürspor baskılı atağının sonucunu 5. dakikada attığı golden başka cevap alamadı. ilk yarıyı 1-0 önde kapatan ev sahibi soyunma odasına 1-0 önde gitti. İlk yarıda baskı üzerine baskı yiyerek oyun kurmakta zorlanan temsilcimiz Kahramanmaraşspor ilk yarıya göre 2. yarıda oyuncu değişiklikleri ile oyundaki temposunu artırdı. ilk yarıda baskıyı azaltma adına savunma yapan Kahramanmaraşspor 2. yarıda hücum oyunu ile rakibi Zonguldak Kömürspor kalesine yüklenmeye başladı. 2. yarının son çeyreğinde Sağ kanattan gelen ortaya, Yakup Ramazan Zorlu sert ve düzgün vuruş yaptı ve müsabakaya tekrar eşitliği getiren isim oldu. Müsabakanın 78. dakikasında Temsilcimiz Kahramanmaraşspor 1-1 beraberliği getirdi. Kahramanmaraşsporlu Yakup Ramazan Zorlu’nun golü ile konuk ekip maçın sonunda gülen taraf oldu. Kahramanmaraşspor son dakikalarda baskılı ataklarla golü bulması ile atak üzerine atağa çıktı. Rakibin dağıldığı bu dakikalarda temsilcimiz kahramanmaraşspor çıktığı atağı değerlendirerek filelerle meşin yuvarlağı gönderdi ama daha önce yapılan faul nedeni ile müsabaka hakemi golü iptal etti. 

FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş. 1-1 KOCAELİ BİRLİK SPOR 

Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta yer alan Kocaeli Birlikspor, önceki gün konuk olduğu Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kalarak 5 maç sonunda puanını 7’ye yükseltti. Kocaeli ekibi İstanbul Vefa Stadı’nda oynanan maçta Fatih Karagümrükspor’a konuk oldu. İlk yarı iki takımda gol yollarında başarılı olamadı ve ilk yarı başladığı gibi 0-0 berabere tamamlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan Kırmızı Beyazlı ekip, 53. Dakikada Uğur Işıkal ile bir gol bularak maçta 1-0 öne geçti. 78. Dakikada ise ev sahibi ekip Fatih Karagümrük, Mert Somay’ın attığı tartışmalı golle maçta durumu 1-1 yaptı ve karşılaşmada bu skorla sona erdi. 

BÜYÜKÇEKMECE TEPECİK SPOR A.Ş. 1-1 AMED SPORTİF FAALİYETLER 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Büyükçekmece Tepecikspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler’le 1-1 berabere kaldı. Büyükçekmece Stadı’nda oynanan maçta ev sahibi Büyükçekmece Tepecikspor’un golünü 29. dakikada Gökhan Aydaş kaydederken, Amedspor’un sayısını ise 84. dakikada stoper Kamil İçer kaydetti. Her iki takımdan da futbolcular sarı kart görürken, maçta kırmızı kart olmadı. 

İSTANBULSPOR A.Ş. 5-0 KONYA ANADOLU SELÇUKSPOR 

Spor Toto 2. Ligde mücadele eden Konya Anadolu Selçukspor, Pazar günü deplasmanda İstanbulspor’a 5-0 mağlup oldu. Yavru Kartal Konya Anadolu Selçukspor, Spor Toto 2. Lig’e güzel bir başlangıç yaparak ilk hafta evinde Kahramanmaraşspor’u 4-0 mağlup etmişti. Bu maçın ardında güzel sonuçlar alan Yeşil beyazlı ekip son haftaya girilirken ligin üçüncü sırasında yer alıyordu. Konya Anadolu Selçukspor ligin 5. haftasında deplasmanda İstanbulspor ile karşılaştı. 60. Dakikaya kadar dişe diş bir mücadele ortaya koyan ekip bu dakikadan sonra dağıldı. Karşılaşmayı 5-0 kaybeden Anadolu Selçukspor’da bu maçın üzüntüsü yaşanıyor. Pazar günü oynanan karşılaşmada Konya Anadolu Selçukspor maçın ilk yarısında ve ikinci yarının ilk çeyreğin ortaya koyduğu mücadele ile alkış aldı. Ancak 60. dakikada yenen golün ardından dengeler değişti. 1-0 geriye düşen Konya Anadolu Selçukspor, 67. dakikada Özkan Taştemur’un kırmızı kart görmesiyle oyundan düştü. Bu dakikadan sonra ev sahibi İstanbulspor ataklarını sıklaştırdı ve goller arka arkaya gelmeye başladı ve 4 gol daha bularak maçın skorunu belirledi. 

KEÇİÖRENGÜCÜ 3-0 PENDİKSPOR

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Keçiörengücü, Pendikspor’u 3-0 yendi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup 5. haftasında Keçiörengücü ile Pendikspor Ankara Aktepe Stadı’nda bir araya geldi. Karşılaşmayı Keçiörengücü 3-0 kazandı. 

FETHİYESPOR 1-3 SİVAS BELEDİYE SPOR 

Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta Fethiyespor Sivas Belediyespor maçı gol düellosu içinde geçti. Fethiyespor’da sakatlığı devam eden Aytaç Deniz kadroda yer almazken, bu futbolcunun görev alanında Emre Balkı yer aldı. Fethiyespor futbol takımı sahaya “Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır” yazılı dev bir afişle çıkarken, maç öncesi hafta içerisinde Hakkari Çukurca’da şehit olan Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada tribünleri dolduran taraftarlar “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganı attı. Müsabakanın 13’üncü dakikada sol kanattan Ozan’ın ortasına ceza alanında Mehmet’in kafa vuruşunda top, direğin dibinden kaleci Kubilay’ın bakışları arasında ağlara gitti. 0-1 Karşılaşmanın 28’inci dakikada Ozan’ın serbest vuruştan ceza alanına ortasına arka direkte iyi yükselen Yakup Yiğit, kafayla topu ağlara gönderdi. 0-2 çekişmeli geçen mücadelenin 60’ıncı dakikada Mehmet, çalımlarla ceza alanı ön çizgisi üzerine taşıdığı topu, boş pozisyondaki Niyazi’nin önüne bıraktı. Niyazi çapraz pozisyonda falsolu vuruşuyla ağları sarstı. 0-3 Oldukça hareketli geçen karşılşamanın 64’üncü dakikada köşe vuruşu sonrası kaleci Yakup Bugün’ün elinden kaçırdığı topu, arka direkte Bayram vole vuruşuyla ağlara gönderdi. 1-3 Maçta başka gol olmayınca Fethiyespor evinde ilk yenilgisini alıp ligde 7 puanda kaldı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERZURUMSPOR – NAZİLLİ BELEDİYESPOR 

Amed yenilgisi şokunu üzerinden atan Erzurumspor sahasında 2, 5 maçlık periyotta ise 3’üncü maçını kazanarak puanını 10’a yükseltti ve üçüncü sıraya yükseldi. Şampiyonluk yolunda iç saha maçlarından mutlak galip ayrılması gereken mavibeyazlı ekip, 12’İnci adamın yoğun ve coşkulu tezahürat ve destekleriyle iç sahada yeniden galibiyet serisi başlattı. Nazillispor karşısına mutlak favori olarak çıkan Erzurumspor’da kazanma hırsı öndeydi. Konuk ekip bu durumdan yararlanarak kontrataklarla gol arasa da, defansın sigortası Doğancan Otman ve Kaleci Ramazan Nazilli forvetini durdurdu. Erzurumspor’un Bucaspor karşılaşmasında kendisini gösteren yıldızı bu maçta da parladı, Halil İbrahim Tuna’nın asistini değerlendiren Mert Nobre mavi beyazlı ekibi öne geçirdi: 1-0. İlk yarının olduğu gibi maçında yıldızları olan Halil İbrahim-Nobre ikilisi 45’inci dakikada yeni bir gol senaryosu yazdı, bu kez Nobre’nin asistini değerlendiren Halil İbrahim ilk yarının sonucunu belirledi: 2-0. İkinci yarıda yakaladığı 3 net pozisyonu kullanamayan ve haftalardır gol suskunluğu yaşayan kaptan Mehmet Albayrak 89’uncu dakikada attığı golle, hem bu sezon ilk golünü attı, hem de sonucu tayin etti: 3-0. Karşılaşmanın tartışmasız yıldızı, 36’lık yaşına rağmen 90 dakika defans, orta saha ve forvet hattında ayak basmadık yer bırakmayan, bir gol atıp birde asist yapan Mert Nobre’ydi. Nazilli maçı dahil olmak üzere sahaya çıktığı her maçta gösterdiği efor, sergilediği kazanma isteğiyle aldığı her kuruşu helal ettiren Nobre, mavi beyazlı ekibin Nazilli galibiyetinde baş etkendi. 

BUCASPOR 1-0 OFSPOR A.Ş. 

Lige umduğu gibi başlayamayan sarı-lacivertliler ligin dişli ekibi önünde müthiş bir mücadele sergileyip kazanmayı bildi. İzmir ekibini zafere taşıyan golü Abdullah atarken ev sahibi ekip puanını da 6’ya çıkardı. Karadeniz temsilcisi Ofspor önünde alınan galibiyet, Bucaspor’da kara bulutları dağıttı, geleceğe daha umutla bakılmasını sağladı. Ofspor karşılaşması Bucaspor için bir dönüm noktasıydı, mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Bucaspor bu galibiyetle ilk kez düşme hattının üzerine çıktı.

 

 (İLKER YİYEN)