Site Logo

MEHMET BULUT:''ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR''

Ligin ilk maçında Konya Anadolu Selçukspor’a farklı mağlup olan Kahramanmaraşspor’da Teknik patronu Mehmet Bulut, “Alınan farklı mağlubiyet elbette üzücü, ligin daha başlangıcı ve eksiklerimiz var. Takımımızın zamana ihtiyacı var ve kadromuz oldukça kaliteli o yüzden bu mağlubiyet kimseyi yanıltmasın” dedi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve 2016-2017 futbol sezonu ligin ilk haftası Konya deplasmanında Konya Anadolu Selçukspor’a konuk olan Kahramanmaraşspor, ilk maçta Konya Anadolu Selçukluspor’a 4-0 farklı mağlup olarak taraftarını üzmüştü. Konya Anadolu Selçuklu deplasmanından dönen kırmızı-beyazlı ekipte Teknik Direktör Mehmet Bulut dün basın toplantısı yaparak, farklı mağlubiyeti değerlendirdi. Kahramanmaraşspor Kulüp Tesislerinde Sportif Direktör Mustafa Dağcı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Mehmet Bulut, alınan farklı mağlubiyetin kimseyi yanıtlaması gerektiğini savunarak, “Kaliteli bir kadroya sahibiz, oyuncularımızın her biri bir birinden değerli oyuncular. Sezon başından itibaren yaklaşık 2 aylık bir hazırlık sezonu geçirdik. Ancak aramıza son günlerde katılan bazı oyuncularımızın maç eksiği ve antrenman eksiği vardı. Bu maçta aslında tam olarak istediğimiz kadro ile sahaya çıkamadık. Özellikle geçen yıl İstanbulspor’da oynayan ve kadromuza kattığımız Yakup Ramazan Zorlu’yu bu maça hazırlayamadık çünkü eksikleri vardı. Bu oyuncumuz gibi iki üç tane daha eksik oyuncu ile sahaya çıktık. Alınan bu farklı mağlubiyet tabiî ki çok üzücü… Ligin daha başındayız, eksiklerimizi tamamladığımız zaman çok daha iyi bir takım olacağız. Lige tam anlamıyla hazır olmak için zamana ihtiyacımız var. O yüzden alınan bu farklı mağlubiyet kimseyi yanıltmasın.” dedi.

“İLK DAKİKALARDA YEMNİLEN GOL TAKIMI DEMORALİZE ETTİ”

Maç ile ilgili de genel olarak bir değerlendirme yapan Teknik Direktör Mehmet Bulut, ligin ilk haftasında deplasmanda oynamamız biraz olsun dezavantajdı diyerek, “Bu maç kendi sahamızda olsa taraftarımızın da desteği ile belki de çok daha farklı olabilirdi. Ancak dediğim gibi eksiklerimizin olduğ maçta bir de deplasmanda oynamak bizim için handikap oldu. Bu handikaplar akabinde, maçın ilk dakikalarında kalemizde golü görmemiz moral olarak da oyun direncimizi bozdu. Yediğimiz bu gol sonrası oyuncularımız rehavete de kapıldılar. Tekrar beraberliği yakalamak için gerekli gol girişimlerinde bulunduk. Sonuçsuz kalan ataklardan sonra oyuncularımız süre ilerledikçe demorilize olur gibiydi. Psikolojik olarak anlamsız bir şekilde oyundan düştük. Bu futbolun doğasında olan bir şey bir anlık zaaf bazı kötü sonuçlara neden olabiliyor. İl yarıda gereken mücadeleyi vermeye çalıştık. Oyuncularım ellerinden gelen çabayı gösterdi. Ancak ikinci yarıda oyuna değişiklikle gittik. Beraberliği yakalamak için bütün varyasyonları denedik. Oyun düzenimizde değişikliğe gittik. Önde oynayan oyuncularımızdan birini çıkarıp daha ofansif oyuncu oyuna aldık. Ancak bir türlü istediğimiz gol pozisyonuna girmekte zorlandık. Tabi ki rakibimizde defans arkasında boşluk aradı ve biz baskı yaparken, defans kademesinde boşluklar olunca kalemizde golleri gördük. Sonuç olarak süre ilerledikçe de fizik direncimiz de düşüş yaşandı ve son dakikalarda yediğimiz gollerle farklı mağlup olduk.” diye konuştu.

“RAKİBİMİZ ÇOK İDDİALI BİR TAKIM OLUŞTURDU”

Alınan bu farklı sonucun takım olarak aslında kötü oyundan ziyade Konya Anadolu Selçukluspor’un da çok kaliteli bir kadroya sahip olması ile de alakalı olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam Bulut, “Biz kötü oyun oynamışta olabiliriz. Ama aslında işin gerçeği Konya Anadolu Selçukluspor inanın çok güçlü bir kadroya ve kaliteli bir takıma sahip. Maç öncesi rakip adına yaptığımız araştırmalar ve analijlerde de bu takımın çok güçlü bir takım olduğunu biliyorduk. Buna göre oynayıp aslında kontrollü bir oyun sergileyip, önce gol yememeyi düşünüyorduk. Biz gol yemediğimiz zaman rakip kendi yarı alanında boşluklar bulacak diye düşündük. Ancak ön libero oyuncularımız ve defan oyuncularımızın arasındaki uyum sorunu olunca, birde ilk dakikada yediğimiz gol sonrası bir anlamda beklemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı. İnan Konya Anadolu Selçukluspor göreceksiniz, ligin bitiminde en az ilk üçe girecektir. O yüzden bizim de tam hazır olmadığımız dönemde böyle güçlü bir rakiple oynamak oldukça zordu. Birde bu açıdan bakmak lazım. Ancak bu bahanelere de sığınıp bu mağlubiyeti kapatmak istemiyorum.” şeklinde konuştu.

“TARAFTARIMIZA BAMBAŞKA BİR KAHRAMANMARAŞSPOR İZLETECEĞİZ,

SADECE BİRAZ ZAMANA İHTİYAÇ VAR”

 

Bulut daha sonra açıklamasına şu şekilde devam etti; “Bu mağlubiyette bahane aramıyoruz eksiklerimizi en kısa sürede tamamlayıp çok daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum. Biraz zamana ihtiyacımız var ilk onbir seviyesinde oynayan kaliteli oyuncularımızın da aramıza tamamen katılması ile güçlü bir takım olacağız. İnanıyorum ki 3-4 hafta sonra bambaşka, daha güçlü ve dahi iyi koşan, mücadele eden bir takım olacağız. Ben mağlubiyetleri fazla kafaya takan bir hoca değilim. Her zaman takımın en iyi sonucu alabilmesi için oynayacağı oyuna odaklar, gereken düzeltmeler ve sistem oluşturmaya çalışırım. Bu takım 3-4 hafta sonra bambaşka bir takım olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız- maçlarda taraftarımızın da bize desteği ile güçlü bir Kahramanmaraşspor olacaktır. Taraftarlarımızın bu sonuca bakarak takım hakkındaki olumsuz düşünceye girmesin. Yani 4-0’lık sonuç kimseyi yanıltmasın. Oyuncularımıza ve tecrübelerimize güveniyoruz. İnşallah ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir takım olacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER:İLKER YİYEN