Bayrak & Ata
Site Logo

ERKOÇ’TAN KMS’YE DESTEK MÜJDESİ

Yeni sezonda Spor Toto 2. Ligi Beyaz Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşpor A.Ş.’nin Kahramanmaraşspor Store’de düzenlediği Bayramlaşma Törenine katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kulübe desteğin devam edeceği müjdesini verdi.

İdrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramı nedeniyle, bayramlaşma etkinlikleri devam ediyor. Bugün öğleden sonra da, Kahramanmaraşspor A.Ş., taraftarların da katılımı ile bir bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramlaşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraşspor A.Ş. Fatih Mehmet Ceyhan, TÜFAD Şube Başkanı Mesut Çanak, taraftar kulüpleri, eski futbolcular ve bazı spor adamları katıldılar.

KAHRAMANMARAŞSPOR’A DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, kentin tek profesyonel takımı olan Kahramanmaraşspor’a her zaman destek olduklarını ve destek olmaya da devam edeceklerini söyledi.  Bayramlaşmada konuşan Erkoç, Kahramanmaraş gençliğine yatırım yaptıklarını belirterek, hayata geçirecekleri spor tesisleri Kahramanmaraş’ın bir spor şehri olacağını kaydetti. Erkoç, konuşmalarına şöyle devam etti:

“Kanunların bize yetki verdiği çerçevede Kahramanmaraşspor ’un hep yanında olduk. Olmaya çalıştık. Bundan sonrada olacağız. Dünya futbolunda bir İzlanda örneği var. 330 bin nüfuslu Avrupa şampiyonasını oynayan bir ülke var. Kahramanmaraş nüfusumuz bir milyon 100 bin ve 100 bin kadar da muhacir var.

Biz şunda yoğun bir şekilde halı sahalar yapıyoruz. Gençliğe spor yatırımı yapıyoruz. Şuana kadar tahminimce 15-16 civarı oldu. Çocuklarımız için kapalı spor salonu yapıyoruz. Altyapıdaki çocuklarımızı eğitimi ile bir arada sporu da götürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Şuanda Yaz Spor Okullarımızda 7 bin civarı kayıt var. Spor altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Genç, dinamik nesil yetişmesi için spora çok önem veriyoruz. Bu nedenle altyapı tesisleri yapıyoruz.

Hedefimiz Kahramanmaraş içinde bir kamp merkezi oluşturmaktır. Yedi kuyular mevkiine bir kamp alanı yapmayı düşünüyoruz. Bunun için Gençlik Spor Bakanlığı ile de görüşüyoruz. Şuanda tüm ilçelerde spor okullarımız var. Buralardan yetişecek çocuklarımız Kahramanmaraş sporunun geleceği olacaklar. Tam olimpik spor salonumuz bitmek üzere. Milletvekillerimizle 12 Şubat Stadyumu için görüşmelerimiz devam ediyor. Teknik olarak ora ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde hükümete sunacağız.

Bu arada da Kahramanmaraş’ı sporcu altyapısı haline getireceğiz. Voleybolda çok iyi yerdeyiz, güreşte hiç gündeme gelmiyor, Süper Ligdeyiz. 5 tane güreş sporcumuz Dünya Şampiyonası’na gitti. 2020 olimpiyatlarında en az 2 olimpiyat şampiyonu bekliyoruz. Satrançta süper ligdeyiz. Ancak, Dünya’da en çok karşılığı olan spor futboldur. Futbolun dünyadaki karşılığının farkındayız. Bunu da önemsiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin futbolla tanışması için elimizden geleni yapıyoruz.”

HEDEF BORÇSUZ KAHRAMANMARAŞSPOR

Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’da bu sezon kulüp adına kritik yıl olacağını belirterek,, öncelikli hedefleri arasında borçlarını sıfırlamak olduğunu söyledi. Ceyhan, şunları söyledi:

“Öncelikli olarak amacımız kulübün borçlarını sıfırlayarak, hedefimiz PTT 1.Lige çıkmaktır. Eğer ki 2 hedefimizi de gerçekleştirirsek, işte o zaman yolumuz daha da açılacaktır. Şuan itibariyle kulübün toplam borcu 4 milyon TL gibi bir rakamdır. Bunun 1.100 bin TL’si eski futbolcuların alacaklarıdır. Bu borcu zaten ödeyeceğiz, çünkü ilerlememiz için bu şarttır. Bu borcu ödediğimiz takdirde kulübün toplam borcu 3 milyon TL kalacak. 2. Ligdeki başarımız ve Ziraat Türkiye Kupası’na katılabilmemiz halinde bu borcu da kapatacağımızı düşünüyoruz. İşte o zaman babamın deyimiyle ‘Ar Namus tertemiz olacağız’ Medine dilencisi gibi kapı kapı dolaşıp yardım istemek zorunda kalmayacağız. Bu nedenle bu sezon çok önemlidir. Taraftarımız bize inansın ve güvensin.”

Haber: Akif ARSLAN

www.marasposta.com