Site Logo

KMS ÜMRANİYE MAÇINA HAZIR

Hatayspor deplasmanından 3 puanla dönen temsilcimiz Kahramanmaraşspor ligin 3’üncü haftasında oynayacağı Ümraniyespor hazırlıklarını tamamladı. Yapılan hazırlıklar ve maç hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Erdal Alparslan, “Galibiyetlerimin anlam kazanması için önümüzdeki maçı almamız lazım” dedi. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ligin ilk maçında kendi evinde Ankara temsilcisi Bugsaşspor’u ağırlamıştı. Kendi evinde oynamanın avantajını iyi kullanamayan kırmızı beyazlı ekip rakibi ile 1-1 berabere kalarak ilk haftada kendi evinde 2 puan kaybetmişti. 2’nci haftada ise Hatayspor deplasmanına giden Kahramanmaraşspor, Hatay’da iyi bir futbol oynayarak kendi evinde kaybettiği puanı deplasmanda telafi etmeyi başardı. Ligin 3’üncü haftasında Ümraniyespor’u kendi evinde ağırlayacak olan kırmızı beyazlı ekip bu maçı alarak taraftarına galibiyet sevinci yaşatmak istiyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Akdeniz Aslanları, hafta içinde yaptığı antrenmanlarla yarın oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptı. Rakibin oyun anlayışını ve kadro yapısını en iyi şekilde analiz eden teknik ekip, maçın taktiğini de bu analiz raporlarına göre hazırladı.

OYUNCULAR HIRSLI

Geniş bir kadro derinliğine sahip olan Kahramanmaraşspor’da tüm oyuncularda forma hırsı göze çarpıyor. Antrenmanda ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyan Kahramanmaraşsporlu futbolcular büyük bir hırs ve istekle maça hazırlanıyorlar. TAKTİKSEL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLDİ Oynayacakları maça göre oyun stratejisi belirleyen Teknik Direktör Mehmet Erdal Alparslan hafta içi yaptığı antrenmanlarda yarın oynanacak olan maçın stratejisini oyunculara anlattı. Antrenmanları belirlediği taktiksel stratejiye göre yapan kırmızı beyazlı ekip, yarın oynanacak olan maça en iyi şekilde hazırlandı.

TAKIM KONDİSYON OLARAK İYİ DURUMDA

Sezon öncesi takım olarak iyi bir kamp dönemi geçiren Kahramanmaraşspor’da takımların en büyük sıkıntılarından biri olan kondisyon sıkıntısı bulunmuyor. Tüm oyuncular fiziksel ve mental açından maça en iyi şekilde hazırlandı. Özellikle maç saatlerinin sıcak havalar ile çakışması rakip oyuncuları çok fazla etkilerken kırmızı beyazlı ekip oyuncuları fiziken iyi bir kondisyona sahip oldukları için sıcak havalardan rakibe oranla çok daha az etkileniyor.

‘GRUPTA KOLAY MAÇ YOK’

Maç öncesi yaptığı açıklamalarda takımın durumu hakkında bilgi veren Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Mehmet Erdal Alparslan, bu sezon zorlu bir grupta olduklarını ve hiçbir maçın kolay olmayacağını söyledi. Alparslan, “Galibiyetlerimizin anlam kazanması için önümüzdeki maçların da kazanılması gerekiyor. O maçlardan bir tanesi da yarın oynayacağımız Ümraniye maçı. Tabi Hatay maçını Pazartesi oynadık ve maçımız da Türkiye kupası maçları nedeniyle Cumartesi günü. Biz de planımızı programımızı ona göre yaptık. Takımımızın moral ve motivasyonunun iyi olduğunu düşünüyorum. İlk hafta Bugsaşspor Maçında yapamadıklarımızı Ümraniye maçında da yapmaya çalışacağız. Kamuoyu ve taraftar nezdinde bilinmeli ki bu yıl 10-12 tane çok ciddi takımlar çok ciddi yatırımlar yaptı. O yüzden bu sezon lig de hiçbir zaman kolay maç yoktur. Ümraniye takımı da bunlardan bir tanesi, önemli oyuncuları var. Benim de aralarında oynayan talebelerim var. Onların artılarını ve eksilerini iyi bir şekilde analiz edip taktiksel çalışmalarımızı ona göre yapacağız” dedi.

‘TAKIM OLARAK HİÇ BİR SIKINTIMIZ YOK’

Takım olarak herhangi bir sıkıntılarının bulunmadığını söyleyen tecrübeli teknik adam, taraftara da seslemeyi ihmal etmedi. Alparslan, “Şu anda takım olarak herhangi bir sıkıntımız yok. Maçların oynanacağı saatlerde havanın sıcak olduğu söyleniyor ama maçlar genel olarak bu saatlerde oynanıyor. Hatay maçında da maç sıcak bir saatteydi fakat rakip oyuncuları bundan çok daha fazla etkilendiler. Bizim takımımızın fizik gücü ve saha da duruşu rakibe göre çok daha iyiydi. Doğal olarak havanın sıcak olmasının bizim için bir avantaj olacağını düşünüyorum. En iyi şekilde Ümraniye maçına çıkıp ilk hafta yapamadığımızı bu hafta yapmak istiyoruz. Seyircimize galibiyet hediye edersek gelecek günlerin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Taraftarımızın bize ilk hafta vermiş olduğu desteğin aynı coşku ile devam etmesini diliyorum. Takımımız şu an çok meşakkatli bir süreçten geçiyor. O yüzden takıma olan eleştirilerin dozu iyi ayarlanmalı ve takıma sahip çıkılmalı. Takımın nasıl bir geçiş döneminde olduğunu tam Türkiye biliyor. O yüzden de taraftarımızın bu takıma sahip çıkması lazım. Ama tüm olumsuzluklara rağmen bizde bu mücadelenin içinde varız. Ben teknik adam olarak takımıma sonuna kadar güveniyorum. Bu konuda arkadaşların çalışmalarından dolayı da çok memnunum” şeklinde konuştu.

Haber: Serkan Ardıç