Site Logo

HATAY TARAFTARI EDELERİ ÇİÇEKLE KARŞILADI

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Temsilcimiz Alpedo Kahramanmaraşspor’un ligin 2. Haftasında karşılaştığı kardeş takım Hatayspor müsabakası öncesi taraftarlar kaynaşarak çiçekle karşılandı.

Alpedo Kahramanmaraşspor ligin 2. haftasında deplasmanda karşılaştığı ve 0-1 galibiyetle ayrıldığı Hatayspor maçına hafta içi olmasına rağmen 1 otobüsle gitmişti. Hatay’da kendi şehri gibi rahatça dolaşabilen Alpedo Kahramanmaraşspor taraftarı, statta da Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadullah Ergin ve Amigo Songül tarafından çiçeklerle karşılandı. İki Akdeniz ekibinin birbirini kardeş takım ilan ettiği ligde Hatay- Kahramanmaraş dostluğu maçın önüne geçti.

Hatayspor Taraftarlar Derneği tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneğine çiçek verilerek başarı dileğinde bulunuldu. Maç öncesi iki takım futbolcuları Hatay ve Kahramanmaraş taraftarlarının yanına çağırılarak Hatay-Kahramanmaraş dostluğuna vurgu yapıldı. Bu arada Hatayspor Taraftarlar Derneği tarafından maraton tribünlerine asılan “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Spor; sevgi, dostluk ve kardeşliktir” yazılı pankartlar dikkat çekti.

SU TAKVİYESİ

Hava sıcaklığının 43 dereceyi bulduğu Antakya stadyumunda Kahramanmaraşsporlu taraftarlar SU diye haykırarak İtfaiye sula bizi tezahüratlarına karşılık Kulüp Yönetimi ve Dostane Hatayspor taraftarı Kahramanmaraşsporlu taraftarlara içecek su göndererek hem misafir perverliğini hemde dostluk pekişmesinin müsabaka içerisi olmadığına gösterge oldular. Teller arasından Su takviyesi yapan Hatayspor taraftarları Kahramanmaraşlı taraftarları koli, koli su ile susuz bırakmadılar.

DOSTLUK YILLARA DAYALI

Yıllardan bu yana her iki takımın taraftarları ve şehrin halkı hangi takım galip ayrılsa şehirden her iki takımın taraftarı da aynı sevinci birlikte yaşamış dostluklarını skorda değil, tribünde birleştirmişler, galibiyeti halaylarla, davullarla, zurnalarla kutlamışlar. Geçmişten dayanan dostluğu geçen sezon daha da kaynaştıran ve geçen sezon sıkıntılı süreçten geçen Kahramanmaraşspor kendi sahasında ağırladığı ligin son maçı olan Pazarspor maçını kazanmış ve ligde devam demişti. Kahramanmaraşspor Pazarspor’u ağırlarken aynı saatlerde Hatayspor kendi evinde Bugsaşspor ile karşı karşıya geldi. Bugsaşspor maçında Kahramanmaraşspor maçını da yakından takip eden Hatayspor taraftarı Kahramanmaraşspor her gol attığında kendi takımları gol atmış gibi sevinerek kırmızı beyazlı ekip için tezahürat edip destek vermişlerdi. Kahramanmaraşspor taraftarları da yaptıkları açıklamada Play-Off potasında PTT 1. Lig için mücadele edecek Hatayspor’a her türlü desteği vereceklerini söyleyip Hatayspor’a play of maçlarında tam destek vermişlerdi.
“SKOR DOSTLUĞU DEĞİL, GÖNÜL DOSTLUĞUNU KURDUK”

Yıllardan bu yana gelen dostluğun geçen Pazar yaşandığı müsabaka öncesi Hatayspor Taraftarları Derneği Başkanı Gazeteci Sadullah Ergin, “Biz skor dostu değiliz, Tabelaya göre dostluk kurmuyoruz. Biz gönülden bağlıyız. Biz Hataylıyız ve Kahramanmaraşlılarda bizim dostumuz. Onların Hatay’da bir evi var, bizim ise Kahramanmaraş’ta bir evimiz olduğunun bilincindeyiz. Bu dostluk bakidir ve bu dostluğu hiçbir güç yıkamaz” dedi.

“BİZ KARDEŞİZ, KARDEŞ KALACAĞIZ”

Hatayspor taraftarlarının misafirperliğinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, Biz ne zaman Hatay’a gelsek kendi memleketimiz gibi gezip, dolaşıyoruz. Burada sağ olsun kardeşlerimiz bizi yalnız bırakmıyor. Kendimizi Kahramanmaraş’ta gibi hissediyoruz. Bu da bizim kardeşliğimizi dost olduğumuz ön plana çıkarır. Hepimiz Türk’üz hepimiz Kardeşiz. Bizim bu duygu ve düşüncelerimizle Sadullah Başkanın dediği gibi skora bağlı değiliz, gönül’e bağlı dostluğumuz var” dedi. 

“BİZ KARDEŞİZ, BİZİ KİMSE AYIRAMAZ”
Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Yönetici ve aynı zamanda Kahramanmaraşspor maraton tribün lideri Soner Deşir, sporda Fair-Play’ın ve dostluğun her şeyden önemli olduğuna vurgu yaptı. Hatayspor’a kardeş takım olduklarını söyleyen Deşir, “Öncelikle Allah’a şükürler olsun ki Geçen sezon Kahramanmaraşspor’umuz tüm zorluklara rağmen dualarla desteklerle ligde tutundu. Bilindiği üzere biz Kahramanmaraşspor olarak Hatayspor ile kardeş takım olduk. Taraftarlar olarak sıkı bir bağlılığımız var onlarla. Bu dostluğumuz gelip geçici değil. Biz Kahramanmaraşspor’a bağlı olduğumuz kadar Hatayspor’a da bağlıyız. Kalbimiz onlarla,  Dualarımız onlarla. Futbolda dostluk her şeyden önemlidir. Fair-Play çerçevesinde yaşanan bu güzel hadise için Hatayspor taraftarlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerin duaları yanımızdaydı. Şimdi bilmelisiniz ki biz Kahramanmaraşspor sevdalıları olarak bu zorlu maçlarda elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız ve dualarımızı eksik etmeyeceğiz. İnşallah hak ettiğiniz yerlere gelirsiniz ve kardeşliğimizi daha güzel ve daha yüksek liglerde tüm Türkiye’ye gösteririz” ifadelerini kullandı.

Haber: İLKER YİYEN