Site Logo

SPOR AKADEMİSİ 6 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un geleceği için alt yapı hamlesi için çok büyük önem verdiği Spor Akadamesi 6 Eylül’de başlayacak.

Bu yıldan itibaren alt yapı çalışmalarına daha çok önem veren Kahramanmaraşspor Kulübü, altyapının ilk aşamasında kurduğu Spor Akademisi açılışını 6 Eylül’de gerçekleştirecek.

Kahramanmaraş’ta spor bilincini oluşturmak, geleceğin yıldız ve genç adaylarını oluşturmak amacı ile kurulan ve Kahramanmaraşspor Kulüp bünyesinde oluşturulan Spor Akademisi için çalışmalara hız verildi.

Spor Akademisi ile birlikte alt yapı çalışmalarını da güçlendirmek isteyen Kahramanmaraşspor Kulübü, Spor Akademisi’nde keşfedilen yetenekli sporcuları özellikle futbolcuları keşfedip, uzun bir eğitim döneminden geçirdikten sonra alt yapısına kazandırmak istiyor. Geleceğin yıldızlarını oluşturabilecek yetenekli oyuncuların daha profesyonel yetiştirilmesi için uygulanan Spor Akademisi için büyük yatırımlar yapan Kahramanmaraşspor Kulübü, bu sayede hem alt yapıyı güçlendirip, hem de a takımı ile birlikte Kahramanmaraş’a profesyonel futbolcular kazandırmak istiyor.

Önceki gün Spor Akademisi’nin 6 Eylül’deki açılışı ve kayıt işlemleri için Kahramanmaraşspor Store’de bir basın toplantısı düzenleyen As Başkan Fikret Fındık, ilk defa bu sezon hayata geçirilen Spro Akademisi projesi hakkında bilgiler vererek, tüm spor sever Kahramanmaraş halkını bu okula davet etti.

Öncelikle Spor Akademisi kayıtları hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraşspor as Başkanı Fikret Fındık, “ Kahramanmaraşspor olarak A takımımız ile ilgili güçlü oluşumları gerçekleştirip, yeni sezon için tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra şimdi de Kahramanmaraşspor için bir futbol okulu projesi geliştirdik. Kahramanmaraşspor Spor Akademisi adı altında gerçekleştirdiğimiz bu projemizde şu an öğrenci kayıtlarımız devam ediyor. Bizim Kahramanmaraşspor olarak amacımız artık dışa bağımlılıktan kurtulup kendi memleketimizin çocuklarının başarısını sağlayıp, buradan yetişen yetenekli oyuncularla birlikte Türk futboluna ve Kahramanmaraş futboluna onları kazandırmaktır.  Bu bağlamda geliştirdiğimiz birkaç proje var ve bu projelerden biri de Kahramanmaraşspor futbol okulu yani diğer adıyla spor akademisi. Biz burada öğrencilerimize hem sporsal eğitim hem de bunun yanında değişik milli eğitim dersleri vereceğiz. Yani okulumuza gelen öğrencilerimiz bir taraftan sportif anlamda gelişirken diğer taraftan da eğitimlerinden geri kalmayacak. Tıpkı bir özel okul gibi onlarla birebir ilgileneceğiz. Her anlamda özel hocaları olacak ve onlar içinde kendi tesislerimiz de bir saha temin edeceğiz. Tesislerimizde atıl durumda olan çim sahamızı şu an spor akademimiz için yeniliyoruz ve orayı sadece spor okulumuz için kullanacağız. Öğrencilerimize servis imkanı da sunuyoruz. BizKahramanmaraşsporyönetimi olarak bu şehrin çocuklarıyız ve takım olarak artık dışa bağımlılıktan kurtulmak istiyoruz. Yeni sezonda iyi bir alt yapı ekibi kuracağız ve kendi futbolcularımız kendimiz yetiştireceğiz. Bizim tüm çabamız kendi şehrimizin çocuklarına şans vermek ve üst liglerde 46 numaralı futbolcuları seyretmek. Bu doğrultuda çalışmalarımız da devam ediyor. İlerleyen süreçte de bu konuda çok daha değişik çalışmalarımız olarak” dedi.

Spor Akademisi hakkındaki verdiği bilgilerin ardından Kahramanmaraşspor’un bu sezon ki mücadele edeceği Spor Toto 2. Lig Beyaz grup maçları ve yeni sezon öncesi yapılan çalışmalar hakkında da kısa bilgiler veren As Başkan Fındık,  “Geçen sezon A takımımızda bir takım sıkıntılar yaşadık. Bu yüzden yeni sezon için işimizi sıkı tutuyoruz ve çalışmalarımıza tam zamanında başladık. Şu an için çalışmalarımızda bir sıkıntı yaşamadık ve ikinci etap kamp çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İyi bir takım kurduk ve iyi bir ekip olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Afyonkarahisar kampında çıktığımız iki maçı da kazanarak iyi bir ivme kazandık ve büyük bir ihtimalle orada yapılacak turnuvadan birinci çıkacağız. Bu sezon taraftarımız tribünlere oturduklarında geçen sezona oranla daha oturaklı daha iyi bir takım izleyecekler. Tabi böyle bir takım kurmak kolay olmadı. Hayatta her şeyin olduğu gibi iyi bir takım kurmanın da maddi bir külfeti var. Başkanımız Fatih Mehmet Ceyhan şu an bu külfeti üstlenmiş durumda fakat bir şekilde ona da destek olunması lazım. Sonuçta Kahramanmaraşspor Fatih başkanın değil tüm Kahramanmaraş’ın. Ben buradan şehrimizin ileri gelenlerine sesleniyorum, bu takıma ve başkanımız Fatih Mehmet Ceyhan’a sahip çıkılsın, destek olunsun.” diye konuştu.