Site Logo

“SAHA İÇİ BİRLİKTELİĞİNDEN MEMNUNUM”

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabında Afyonda bulunan Kahramanmaraşspor, Zafer Kupasındaki ilk maçını Gazetemize değerlendirdi. 

Afyon’da katıldığı Zafer Kupasının ilk maçında Kırklarelispor’u 0-1 yenerek kupada ve ilk hazırlık maçında galip gelmesini bilen Kahramanmaraşspor’da Teknik patron Mehmet Erdal Alparslan Kahramanmaraş’ta bugün Gazetesi spor Muhabiri İlker Yiyen’e yaptığı açıklamada, takımın birlik ve beraberlikteliğinden memnun olduğunu ifade ederek takımın eksikliklerini bu birliktelikle kapatacaklarını söyledi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup yeni sezon hazırlıkları için Afyon’da ikinci hazırlık kampını sürdüren Kahramanmaraşspor,  Zafer Kupasındaki ilk maçında Kırklarelispor’u 44. Dakikada Ramazan Durdu’nun attığı golle 0-1 mağlup etmesini bilen Kahramanmaraşspor’un Teknik patronu Mehmet Erdal Alparslan, “Bizim için Kırklarelispor maçı bir hazırlık maçından ibaretti. Biz bu karşılaşmada bütün arkadaşlarımıza şans verme içerisindeyiz. Tabi oyunsal anlamda eksiklerimiz var. Bunları tespit ettik, bunlar üzerinde çalışmalara da başlayacağız. Olumlu diyebileceğim şey takımın takımın arkadaşlığı, saha içerisindeki birlik beraberliğinden dolayı çok memnunum” dedi.

 

“TEMSİLİ BAKIMDAN DOĞRU YOLDAYIZ”

Takım içeriisndeki birlikteliğin takımdaşlığa yansıdığını ifade eden Teknik patron Alparslan, “Sezon başı zaten biz sansasyonel değil, takım oyunu, takım kurgusuyla hareket edeceğimizi ifade etmiştik. Bunun içinde iyi bir arkadaşlık olması lazım. İyi bir saha içerisinde temsiliyet olması lazım. Bu yönden de baktığımız zaman takımımızın bunları gerçekleştirdiğini görüyoruz. İyi yolda ilerlediğimizden eminim ve geri kalan açıkları da bu kamp sonunda kapatırız diye düşünüyorum.

 

“KIRKLARELİ MAÇI BİR ÖLÇÜ DEĞİL”

Kupadaki ilk müsabaka hakkında konuşan Alparslan, “Tabi sezonun ilk maçı bu konuyla ilgili maç saatini de düşünürsek baya boğucu sıkıntılı bir hava vardı. Rakip içinde aynı şeyler geçerli olmak kaydı ile biz zaman zaman iyi oynadığımızı belli bölümlerde de bazı sıkıntılar yaşadığımızı oyunda stratejimizi ortaya koyma konusunda da sıkıntılarımızın olmadığını söylemem lazım. Özellikle topun bizde kalması, organize olma, kenarları kullanma, baskıda tutma gibi şeyler vardı. Bunları belirli bölümde süresi kısıtlı 3-5 dakikalık yapa bildiysekte genelde eksiklerimiz ortada. Oyun içerisinde arkadaşların mücadele istek ve arzusu sahadaki birlikteliği sonuçta temsiliyetimizi olumlu anlamda yansıdığını düşünüyorum. Oynadığımız müsabaka bizim için ölçü olamaz. Sadece bir hazırlık maçıydı lig maçının atmosferi tabiî ki farklı olacaktır” dedi.

 

“EKSİKLERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Gerek hazırlık maçında gerek antrenmanlarda eksiklerin ön planda olduğunu anlatan Alparslan, “Bu taktiksel ve stratejik ortamı gidermek için yapmış olduğumuz tespitler var. Bu yönde de çalışmalarımız olacak. O yüzden ligin başlamasına az bir süre kaldı. Burada oynayacağımız hazırlık maçlarından iyi sonuçlar alıp morla depolamak istiyoruz. Hazırlık maçlarında eksiklerimiz ön planda yer aldı. Rakibe göre iyi oyun sergiledik ve rakibe oyun oynatmadığımız düşünüyorum ama yinede eksiklerimiz çok onu da buradaki diğer maçlarda ve yapacağımız antrenmanlarda üzerine düşerek çözeceğiz” dedi.

 

“UÇACAK, KAÇACAK TAKIM BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK”

Takımda herkese forma şansı vermeye çalıştığını ifade eden Alparslan, “Tabi kadroda herkese şans vereceğimiz için en ideal onbirimizi de lig maçına hazırlamak ve görmek değerlendirmek şansım olacağı için yine takımımız bütün maçlarda sahada şans vererek takıma katmak. Kamuoyunun merak ettiği uçacak, kaçacak takım bir düşüncemiz yok. Biz bir kere ayağı yere sağlam basan bu konuda takıma seyircisine iyi mücadele eden forması için çaba sarf eden bir takım yaratma sözü verdik. Bu oyuncularında bunları yapabilecek karakterde ve yapıda olduğunu düşünüyorum. Bazı eksikliklerimiz olabilir bu birliktelik eksiklerimizi ortadan kaldıracaktır” dedi.