Site Logo

Şu çürük stad, güçlendİrİlmesİ, promosyon dedİkodularI benİ rahatsIz edİyor! Ya sİzİ?

Hatırlayın, şimdiki Gençlik Merkezinin olduğu alanda, tarihlerin 17 Mayıs 2012’yi gösterdiği bir günde, dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç, şehrimize yapılması düşünülen spor yatırımlarından, projelerinden söz etmiş, (AK Parti Gurup Başkanvekili sayın Mahir Ünal’ın gözünün içine baka baka) söz ederken de mevcut Stadın, yani 12 Şubat Stadyumunun PTT. 1. Ligine yetiştirilmesini istemişti. Devlet sözü vermişti destek olacağı için. İfadesine bakılırsa, Ağustos 2012’ye kadar tamamlanacaktı.

Ancak… Olmadı… Aradan 1,5 yıl geçtikten sonra, stadın çürük olduğu kabak gibi meydandaydı ya, aşikârdı ya, o zaman ismi FaturaVizyon Kahramanmaraşspor olan takımın kulüp başkanı Feridun Kolat, Futbol Federasyonu yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrası, Futbol Federasyonu yetkililerince stad için çürük raporu olduğu, tehlike arz ettiği biline biline, riski göze almış olacak ki, sorumluluğu üzerine almış ve maçların oynanması için onay istemişti.

Federasyonda hangi akla hizmetle buna onay verdi.

Yukarıda yazdıklarımın ve aşağıda sıralayacaklarımın tamamı iddia tabi. Biz bu şehri, bizden daha çok sevdiğini söyleyenlerden daha fazla sevdiğimiz için, toplumsal huzur ve barıştan yana gazetecilik yaptığımız için, devletimizin, milletimizin paralarının çar-çur edilmemesi için, zarara uğramaması için, yetim ve öksüzlerin hakkının yenmemesi adına bir mücadeleye giriştik.

Ha, yukarıdaki ve aşağıda sıralayacağım iddialara cevap veren olursa, sayfamız, köşemiz hazır, emrine amade. Onu da belirtelim de, maraza çıkmasın!

*

2012-2013 futbol sezonu bitti, takım PTT 1. Ligden 2. Lige düştü, şimdi de 3. Lige düşmekten kıl payı kurtuldu ya, neyse…

Bu arada, şimdiki araştırmacı, müdür vekili Ali İhsan Kabakçı arkadaşımız bu aşamada ne yaptı? Hangi siyasilerle irtibat halinde oldu, hangi bürokratlarla çözüm noktasında yazışmalar yaptı, bildiği veya söylemek istediği varsa, buyursun!

Kahramanmaraşspor’da yönetim değişti, Fatih Mehmet CeyhanBaşkanlığındaki kulüp 2 ligde mücadelesini sürdürürken, (18 hafta maçlar oynandı) ani bir kararla 12 Şubat Stadının çürük olduğunu geç oldu ama temiz oldu hesabı, bir kere daha hatırlayan yetkililer ve etkililer, maçların oynanmaması kararını aldılar.

Eeeee, aşağı stad da çürük, ne olacaktı şimdi? Haydaaaaaa!

*

Madem çürüktü, neden izin verdiniz. Maçlar oynanırken Allah muhafaza istenmeyen biri facia yaşansaydı, bunun hesabını kim verecekti, hayatını kaybedecek onsa insanın kanını kim ödeyecekti, kimlerin vicdanı kanayacak, sızlayacaktı?

Bu bir görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak değil miydi?

Aylar sonar stadın çürük olduğu hatırlandı ya, güçlendirilmesi kararı çıktı Spor Bakanlığından. İşin garip yanı, müteahhit ısmarlama, adrese teslim Ankara’dan geldi, ‘Başka kimse ihaleye alınmayacak, ihale benim gönderdiğim müteahhit firmada kalacak’ talimatı nedeniyle, (Tabi bunun için yaklaşık 8,5 milyon Tl. gitti, kim güçlendi, onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz) Kahramanmaraş’tan bazı müteahhit arkadaşlar dosya verdilerse de, emir demiri keser misali, ihaleye bu şehrin evlatları alınmadı? Neden? Yoksa bizim müteahhitlerin iş bitirme belgeleri yok muydu, yoksa bizim müteahhitlerimiz güvenilmez firmalar mıydı, ya da akıllarında bir noksanlık mı vardı, geri zekâlılar mıydı?

Evet, konu uzadı… Bu arada, yukarıdaki iddialara ve kamuoyunun hafızalarından silinmeyen kuşkulara açıklık getirilirse, biz buradayız.

 

NOT: Geline oyna demişler, yerim dar demiş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne anlaşmalı oldukları banka kanalı ile ödenen promosyon paraları nereye gitti, neler alındı, kimler istemeye istemeye imza attı, kimler‘imzalamıyorum, hakkımı söke söke alırım’ deyip tepki gösterdi? Megan marka makam arabası ve minibüs hangi yollarla alındı, alındı da sonra ne oldu? Şampiyonların tabloları meselesine bir kere daha parmak basarak…

Birkaç güne kadar…