Site Logo

SÖZÜMÜZÜ TAKIMI KURTARARAK TUTTUK ŞİMDİ SIRA BORÇLARDA!

Sezon başında hem sportif başarıya hemde ekonomik başarıya ulaşacaklarını ifade eden Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “Pazar günü Ligde kalarak sportif Başarı ya zor şartlar altında ulaştık, şimdi önümüzde ekonomik başarı var onu da yavaş yavaş aşıp hedefe ulaşacağız” dedi.

 

Daha önceki yönetiminin yaklaşık 3 milyon TL borçla Anonim Şirketi haline getirdiği Kahramanmaraşspor Kulübünü bu yönetimden 10 milyon TL borç karşılığında devralan iş adamı Fatih Mehmet Ceyhan, bu borcu eritmek için çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Borçlarımızdan kurtularak takımın ekonomik yükünü hafifletmek bizim için en büyük şampiyonluk olacaktır” dedi.

Hergeçen gün farklı borçlarla karşılaştıklarının altını çizen Başkan Ceyhan, “Bugün elimize ulaşan mahkeme kağıdında Tuncay Uzun adında bir şahsın Kahramanmaraşspor PTT 1. Ligde oynarken bu şahıs 1 hafta sportif direktörlük yaptığını iddia etmiş ve bizden o zamandan kalma alacağı olduğunu iddia ediyor. İşin garip tarafı bizim hiçbir şekilde bu durumdan haberimiz olmadı ve dava olmuş bitmiş bir durumda. Ben kulüp olarak 2 bin lira para yatırıp tekrar bu konuyu bir üst mahkemeye taşıyıp bu parayı o insanlara vermeyeceğiz” dedi.

 

“ŞİRKETİN ADINI DEĞİŞTİRDİK”

Takım adı Kahramanmaraşspor olan kulübün, Kahramanmaraş Sportif Hizmetler Yatırım Danışmanlık Turizm Reklam Organizasyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak değiştirildiğini anlatan Ceyhan, sözlerini şöyle devam etti: “Biz Kahramanmaraşspor'un geleceğini de kurtarmaya çalışıyoruz. Herkesin malumudur ki bu takım 10 milyon TL'ye yakın borca sahiptir. Resmi olarak 8 Milyon TL'nin üzerinde ancak faizlerle ve saklanan senetlerle bu rakamın 10 milyon TL'yi bulacağını tahmin ediyoruz. Biz yeni dönemlerde daha fazla borç çıkarılmaması adına kulüp isminde değişikliğe gittik. İnşallah bunun sonucunu da mahkemede almayı hedefliyoruz. Bir iki büyük borçtan kurtulduk. Daha önce bu durumu tecrübe etmiş bir insan olarak olumlu bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. “Kahramanmaraşsporun borç listesi içerisindeki en büyük borçlardan biri geçen seneden beri takımın önünü tıkayan Hülya Kenger Hanım efendiye olan 2 yıllık bir borçtur. Onu da çok şükür kazandık ve öyle bir borcumuz kalmadı. Buna benzer bir iki borcumuz daha var inşallah onları da kazanacağız” dedi.

 

‘GEÇMİŞ BORÇLARLA İLGİLİ İKİNCİ BİR HAMLEYE BAŞLADIK’

“Geçmiş borçlarla ilgili şuanda ikinci bir hamleye başladık. Daha önceden alacaklı olan futbolcu ve teknik adamlarla irtibattayız. Futbol takımlarının en büyük problemi transfer yapmaktır. Buraya geldiğimde söylediğim ilk şey ben kendi şirketimi nasıl yönetiyorsam burayı da öyle yöneteceğim dedim.  Buradaki mali fikir sağlamadan farklı başarılar elde etmekte zordur. Öncelikle gelir gider tablosunu ödeyeceğiz. Bu yönde adımlarımız devam ediyor ve edecektirYabancı futbolcularla ilgili FİFA ve bizim Futbol Federasyonu daha hassastır. Yabancı futbolcular alınacağı zaman lisans ve bazı engellemeleri Türk futbolcularına göre daha hassaslar o konuda. Bizde bunu düşünerek bizdeki geçen yıl oynayan yabancı futbolcuları 67 bin 760 dolar olarak belirledik. 17 bin dolar peşin ödeyeceğiz ve sonraki aylarda ay ay 10 bin olarak 5 taksitle ödüyoruz. Kulüp olarak bütün borcu ödeyeceğiz ” dedi.

 

‘BEN TAKIMIN HER ŞEYİNİ BİLEREK DEVRALDIM

NE GEREKİRSE YAPMAYA HAZIRIM’

“Ben takımın her şeyini bilerek devraldım. Bu süreçte de Fatih Ceyhan’ıda yalnız bırakmamak ve yanında olmak yapılanları kaleme almak gerekir. Bu süreçte de bir bardak suyu da ağzımız kuruduğunda verecek birkaç arkadaşımızı yanımızda görmek istiyoruz. Sanayiden, siyasetten, ticaretten ve esnaftan bu noktada da destek istiyoruz. Eğer vermezlerse mecburen kendi gücümüzün yettiği kadar devam ettireceğiz” dedi.

 Haber: İLKER YİYEN