Site Logo

PAZARCIK BAL'A DEVAM DEDİ

BAL Ligine yükselme Play-out maçında Sakaryaspor'u 2-1 yenen Pazarcıkspor yoluna devam etti.

Kahramanmaraş'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek ikinci takımın belirleneceği zorlu maç oynandı. Kahramanmaraş Sakaryaspor ve Pazarcıkspor'un karşı karşıya geldiği müsabaka nefes kesti. Maçın 4. dakikasında 1-0 öne geçen Sakaryaspor üstünlüğünü koruyamadı. Peş peşe 2 gol bularak 2-1 öne geçen Pazarcıkspor maçı kazandı ve yoluna BAL Liginde devam etmeye hak kazandı. Pazarcıkspor'un gollerini Mehmet Temiz ve Mert attı.

 

GÜLEN TARAF PAZARCIK OLDU

Play-out maçında zorlu karşılaşmadaki mücadelede Vali Saim Çotur Stadında gülen taraf Pazarcıkspor oldu.

19 Nisan Pazar günü Vali Saim Çotur Stadındı dolduran Pazarcıkspor ve Sakaryaspor taraftarları  maç boyunca takımlarını desteklerken maç sonunda sevinen taraf Pazarcıkspor taraftarları oldu. Kahramanmaraş’ı önümüzdeki yıl (BAL) Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek ikinci takımın belli olacağı Sakaryaspor-Pazarcıkspor maçında gülen ilk yarıda bulduğu gollerle Pazarcıkspor oldu. Oynanan karşılaşmaya rüzgarı arkasına alarak hızlı başlayan Sakaryaspor, maçın 4. dakikasında kornerden gelen topa kafa ile gol yapan Gökhan’la golle 1-0 öne geçti. Pazarcıkspor bu gole 32.dakikada Mert’le ile karşılık verdi ve maça denge geldi. Maçın ilk yarısının son dakikasında korner kazanan Pazarcıkspor’da korneri Ozan kullandı. Havadan gelen topa Mehmet temiz güzel yükselerek vurdu ve Pazarcıkspor’u 2-1 öne geçirdi.

 

PAZARCIK BAL’LANMAYA DEVAM

Pazarcıkspor favori gösterildiği maçı 2-1 kazanarak önümüzdeki yıl tekrar Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

Kahramanmaraş Saim Çotur Stad’ında oynanan maçta, Pazarcıkspor yenilmesi durumunda Bal Liginden düşecekti, önümüzdeki sezon ise Bal Liginde Kahramanmaraş Sakaryaspor  mücadele edecekti. Pazarcıklı taraftarların takımlarını yalnız bırakmadığı maçta; Pazarcıkspor 4. Dakikada  1-0 yenik durumundayken, 42. Ve 43. Dakikada attığı gollerle maçı 2-1’lik skor ile alarak Bal Liginde kalmaya hak kazandı. Pazarcıkspor, Kahramanmaraş Sakaryaspor maçı, 2-1 Pazarcıkspor’un galibiyetiyle sonuçlanırken; Pazarcıkspor’un gollerini 42. Dakikada, Mert GÜN, 43. Dakikada ise Mehmet Temiz attı. Kahramanmaraş Sakaryaspor’un golünü ise 4. Dakikada Gökhan attı. Pazarcıkspor maçın 4. dakikasında 1-0 geriye düştüğü maçı 32. ve 43. dakikada attığı gollerle kazanırken gelecek sezon yine hak ettiği yerde mücadele etmeye hak kazandı.

Vali Saim Çotur stadında saat 14. de başlayan maçı Mersin bölgesinden gelen Ali Adıgüzel, Furkan Ürün ve Arda Argun Zengier hakem üçlüsü yönetirken maçın 4. hakemliğini Veli Ersin Bıçak yaptı. Maç sonrası konuşan Pazarcıkspor Teknik Sorumlusu Bülent Okyaz, iki takım için de hayati önem taşıyan bir müsabakayı kazandıkları için oyuncularını canı gönülden kutladığını söyledi.

 

“SAKARYASPOR’U VERDİĞİ MÜCADELEDEN KUTLUYORUM”

Sakaryaspor’un maç boyunca kendilerini oldukça rahatsız ettiğini belirten Okyaz, “Maçın çok zor geçeceğini tahmin etmiştim. İki takım da zaman zaman kapasitelerinin üzerine çıkarak birbirleri ile ve rüzgarla mücadele ettiler. Sakaryaspor’u verdiği mücadeleden kutluyorum. Oyuncularımı da alınlarından öpüyorum. Gerçekten bu işe yüreklerini koydular” dedi.

 

SAKARYA BAL ŞANSINI SENEYE BIRAKTI

Saim Çotur stadında karşı karşıya gelen Sakaryaspor ile Pazarcıkspor taraftarların yoğun ilgi gösterdikleri maçta karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Sakaryaspor henüz 5.dakikada 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısında oyuna dengeyi getiren Pazarcıkspor ilk yarının son anlarında 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 2.yarısında gol arayan Sakaryaspor bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 2-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Pazarcıkspor BAL'da devam etmeye hak kazanırken Sakaryaspor BAL şansını önümüzdeki sezona bıraktı.

 

MAÇIN KARNESİ

STADYUM: Vali Saim Çotur

HAKEMLER: Ali Adıgüzel***, Furkan Ürün Arda**, Argun Zengier**

Sakaryaspor: Zafer**, İbrahim**, Naif, Veysel*, Mustafa Kuzhan**, Mustafa Göl*, Erdem*, Gökhan****, Nurullah***, Ahmet***, Mesut**

Pazarcıkspor: Ali Sümeri***, Mustafa Oğuz**, Enes Temizdemir**, İsmail Polat*, Doğan Güldoğan***, Mert Gün****, Gökhan Yalçın*, Selim Aydın*, Erol Yuca***, Ozan Kaan Özdemir***, Mehmet Temiz****