Site Logo

ASLAN LİGİ KOVALAYACAK

Ligde zor günler geçiren Temsilcimiz Kahramanmaraşspor son 3 hafta’da ligde kalmak için zor sınavlardan puan çıkarma derdinde…

 

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor kötü bir sezon geçirerek topladığı 31 puanla ligde 17. sırada yer aldı.

Sezonun başlamasına 2 hafta kala lige hazırlanmaya başlayan Kahramanmaraşspor, lige iyi bir başlangıç yapamayarak ligde son sıralarda yer aldı. Bu kötü gidişata ligin ikinci yarısında son vermek isteyen kırmızı beyazlı takımın yönetimi ligin ikinci yarısında büyük bir fedakarlık göstererek 19 futbolcuyu kadrosuna kattı ve ikinci yarıya daha güçlü başladı.

 

İKİNCİ YARI MAÇ İSTATİSTLİĞİ

İkinci yarının ilk maçında deplasmanda Ankaragücü’ne konuk olan temsilcimiz burada gösterdiği kaliteli oyunla rakibine kıl payı mağlup olurken, ikinci yarının ilk mağlubiyetini almış oldu. İkinci yarının ikinci maçında ise kendi evinde şampiyonluğun en büyük adaylarında Göztepe’yi ağırlayan Kahramanmaraşspor, İzmir temsilcisinden kendi evinde ağır bir yara alarak adeta dibe vurdu.

Ligin ikinci yarısında Kahramanmaraşspor’un ilk ilki haftada uyum sorunu yaşıp, aldığı mağlubiyetlerle de morali bozulurken, bu sorunu ilk iki haftada atlatamayan kırmızı beyazlı ekip ikinci yarının ilk puanını deplasmanda konuk olduğu Gümüşhanespor’dan 0-0’lık sonuçla aldı.

Gümüşhane sonrası biraz olsun sıkıntılardan uzaklaşmaya çalışan ve uyum sürecini atlatan Akdeniz Aslanı, deplasmanda gösterdiği iyi performansı gol yollarına taşıyamayınca 1 puana razı olmak zorunda kaldı. Gümüşhane’de oynadığı iyi futbolla taraftarını umutlandıran Karhamanmaraşspor, Gümüşhane maçı sonrası kendi evinde Kırklarelispor’u taraftarlarının da desteği ile zorda olsa bir farkla da olsa yenmeyi başarmış, kötü gidişe dur demek istemişti.

Krıklareli maçında alınan galibiyetle ligin 22. Haftasında gurubun güçlü ekiplerinden Nazilli Belediyespor’a konuk olmuş, Nazilli deplasmanında 3-1 mağlup ayrılarak umduğunu bulamamıştı.

Nazilli maçı sonrası kendi evinde üst üste 23 ve 24. Hafta maçlarını oynayan ve önce Gölbaşıspor’u ağırlayan Kahramanmaraşspor, Gölbaşı ile oynadığı maçta 1-0 öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamayıp son dakikada yediği golle berabere kalmıştı. Gölbaşıspor maçının ardından 4 gün sonra yine kendi evinde Kocaeli Birlikspor’u konuk eden kırmızı-beyazlılar, Kocaeli Birlik maçında müthiş bir oyun oynasa da yine zor bir maç çıkarıp 2-1 galip gelmişti.

 

SARIYER SEYİRCİSİZ OYNANDI

Bu maçtan sonra artık her şey iyi gidecek derken önce İnegöl deplasmanında İnegölspor’a konuk olan Kahramanmaraşspor, İnegöl ile golsüz berabere kalıp, bir sonraki haftada da kendi evinde Sarıyer’i ağırlayacaktı.

İnegöl maçı sonrası evinde oynayacağı Sarıyer maçının avantajı ile rahat bir nefes almak istenen Kahramanmaraşspor, bir önceki hafta Kocaeli Birlik maçında yapılan kötü ve çirkin tezahüratlar sonrası bu maçta seyircisinden yoksun maça çıkmak zorunda kalmıştı. Seyircisiz ve sessiz oynanan maçta Kahramanmaraşspor adeta şok üzerine şok yaşayıp, maçın hemen başlarında yediği iki gol ile 2-0 mağlup duruma düşmüş, bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamıyordu. Sarıyer maçının ikinci yarısında toparlanmaya çalışan ve farkı azaltmaya uğraşan Kahramanmaraşspor, durumu 2-1’e getirip garkı azaltsa da daha sonra maçın son bölümlerinde yenilen gol ile hüsrana boğulmuştu.

Ligin 26. haftasından itibaren düşme tehlikesini iyice hisseden Kahramanmaraşspor, Sarıyer maçı sonrası Hatay ile karşılaşmış, yine önde götürdüğü maçı kendi eliyle kaybedip, savunmadaki hatalar sonrası galibiyeti ve 2 puanı Hatay’da bırakarak, Altay maçına hazırlanmak zorunda kalmıştı.

Evinde oynayacağı Altay maçından ümitli olan Kahramanmaraşspor Altayı zorlanmadan 2-0 ile geçip hanesine 3 puanı yazdırmış, derin bir nefes almıştı. Ancak Tepecikspor’un alt sıralardan kurtulma isteğine karşılık, Altay maçı sonrası Tepecikspor’a konuk olan Kahramanmaraşpor, Tepecikspor’dan ağır darbe alıp 4-0 yenilerek Kahramanmaraş’a dönmüş, artık hesaplar iyice karışmıştı.

 

TEPECİK HASTOPRAKÇILARIN SONU OLDU

Bu karışıklık sonrası Sezonun 10. Haftasında göreve gelen Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar  görevinden istifa etmiş ve iyice sıkıntıya giren Kahramanmaraşspor hızlı bir hamle ile daha önce de Kahramanmaraşspor’da teknik direktörlük yapmış olan tecrübeli hoca Alaaddin Demirözü göreve getirmiş, bu kan değişikliği hem taraftar hem de futbolcular üzerinde olumlu bir etki oluşturmuştu.

Alaaddin Demirözü’nün Teknik Direktörlüğü getirilmesi ile birlikte evinde oynayacağı ve ligin lideri Bandırmaspor’a karşı tek şans galibiyet gibi gözüken Kahramanmaraşspor’un büyük bir sürpriz ile Bandırmayı 10 kişi ile 1-0 mağlup etmesi taraftarları tarafından da büyük bir alkışı ve takdirini almıştı.

Ligin liderini evinde deviren Kahramanmaraş’ta artık her şey değişti derken son oynanan Buğsaşspor maçında herkes galibiyet beklemişti. Ancak Bandırma galibiyeti sonrası Kahramanmaraşspor’da istenilen galibiyet gelmedi ve Buğsaşspor ile son oynadığı maçta 0-0 berabere kalarak evine 1 puanla döndü.

 

İNİŞLİ ÇIKIŞLI SÜREÇ İÇ SAHAYIDA ETKİLEDİ

Ligde aldığı yenilgi ve galibiyetlerle bir türlü istediği çıkışı yakalayamayan Kahramnamaraşspor, inişli çıkışlı bir grafik sergileyerek ligde istediği istikrarı bir türlü yakalayamadı.

Bu sezon kendi evinde oynamanın avantajını iyi kullanamayan Kahramanmaraşspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı 15 maçta 6 galibiyet 7 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak kendi sahasında oynamanın avantajını iyi kullanamadı. Şu ana kadar oynana iç saha maçlarında toplamda 15 maçta 20 puan toplayan kırmızı beyazlı ekip kaybettiği puanlarla ligde zor zamanlar geçiriyor. Ligin son haftalarına yaklaşırken kendi evinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve deplasmanda yenildiği Pazarspor’u ağırlayacak olan kırmızı beyazlı ekip bu maçları iyi değerlendirirse ligde kalma ihtimali çoğalacak.

 

DIŞ SAHA PERFORMANSI DAHA DÜŞÜK

Kahramanmaraşspor iç sahada çizdiği grafiği dış sahada da devam ettirerek deplasmanda oynadığı 16 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak toplamda 11 puan topladı. Deplasmanda son olarak Düzyurtspor’a konuk olacak olan temsilcimiz ligde kalmak için varını yoğunu ortaya koyarak mücadele edecek.

 

DEMİRÖZÜ İLE GELEN GALİBİYET

İkinci yarıda alınan Tepecikspor mağlubiyeti sonucu istifa eden Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar’ın yerini devir alan daha önce de Kahramanmaraşspor’da çalışmış bir isim olan Alaaddin Demirözü, kırmızı beyazlı ekibin başında çıktığı ilk sınavını başarılı bir şekilde geçerek 23 haftadır lider bulunan Bandırmaspor’u kendi evinde devirerek önemli bir başarıya imza attı. Sonraki hafta ligde düşme potasına yakın olan Bugsaşspor’la da berabere kalan Demirözü yönetimindeki Kahramanmaraşspor, ligin bitimine 3 hafta kala varını yoğunu ortaya koyarak ligde kalmaya çalışacak.

 

KIRMIZI GRUPTA ÖNE ÇIKANLAR

İÇ SAHANIN EN İYİSİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta lider Bandırmaspor olurken iç sahada oynamanın avantajını en iyi kullanan takım ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor oldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor iç sahada oynadığı 16 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak iç sahada gösterdiği etkili performansla çok değerli puanlar topladı ve ligde 7.sırada yer aldı. İç saha performansında birinci sırayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor alırken onu Göztepespor, Bandırmaspor , Hatayspor ve MKE Ankaragücü takip etti. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor ise iç saha performans sıralamasında 13. sırada yer aldı.

 

DIŞ SAHANIN EN İYİ TAKIMI BANDIRMASPOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta şu anda lider durumda olan Bandırmaspor, dış saha performansında da ilk sıraya yerleşti. Deplasmanda oynadığı 15 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Bandırmaspor dış sahada toplamda 28 puan topladı. Bandırmaspor’u Göztepe, İnegöl ve Sarıyer takip etti. Bunun yanı sıra ligin 32. Haftasında temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un kendi evinde ağırlayacağı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, dış sahada kötü bir grafik çizerek dış sahada çıktığı 15 maçta hiç galibiyet alamadı. Aldığı 7 beraberlik ve 8 mağlubiyetle dış saha sıralamasında 17. sırada yer aldı.

 

EN GOLCÜ TAKIM GÖZTEPE

Bandırmaspor’dan sonra grupta ikinci sırada yer alan Göztepe attığı 49 golle şuan ligde en golcü takım konumunda yer aldı. Göztepe attığı 49 gole karşılık kalesinde 26 gol gördü. Göztepe’yi 46 golle lider Bandırmaspor,  attıkları 40’ar golle İnegöl ve Hatay takip etti.

Ligin 32. haftasında oynanacak karşılaşmalar şu şekilde sıralandı:

Hatayspor – Tepecikspor

Nazilli Belediyespor – Pazarspor

İnegölspor – Bugsaşspor

Kocaeli Birlikspor – Altay

Kırklarelispor – MKE Ankaragücü

Gölbaşıspor -  Birlik Nakliyat Düzyurtspor

Kahramanmaraşspor- Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor

Sarıyer – Bandırmaspor

Göztepe – Gümüşhanespor 

Haber: İLKER YİYEN