Site Logo

KMS'NİN KALAN ALTI FİNAL MAÇI

Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Kahramanmaraşspor, hayati önem taşıyan sezonun en zor 6 haftasın giriyor.

Kırmızı grupta ligin ilk yarısında kötü bir sezon geçiren Kahramanmaraşspor, ikinci yarıda yeni transferleri ile birlikte iyi bir çıkış yakaladı. Ligin 28. haftasını geride bırakan kırmızı-beyazlı ekip, şuanda 27 puanla 16. sırada bulunuyor. Sezonun son 6 haftasına giren Kahramanmaraşspor, ligde kalma mücadelesi verirken, önümüzdeki haftadan itibaren hayati 6 maça çıkacak.

İkinci yarıda biraz olsun toparlanan Kahramanmaraşspor, yeni transferlerin katkısıyla da iyi bir çıkış yakaladı. Ligin ilk yarısına göre ikinci yarıda daha derli toplu oynayan Kahramanmaraşspor, ilk yarını ilk 11 haftasına Orhan Şerit yönetiminde girerken, 10 hafta sonunda kendi evinde Hatayspor maçında adeta hezimet yaşarken, Hatay maçı sonrası Orhan Şerit ile yolları ayırmış ve takımın başına daha tanıdık bir isme emanet edilmişti. Daha önce Kahramanmaraşspor’da yardımcı Antrenörlük yapan şimdiki Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar ile yola devam kararı verilmişti.

Yavuz Hastoprakçılar ile birlikte 10. haftadan oyun sistemini ve kadroda bazı değişiklikler ile yola devam eden Kahramanmaraşspor, ilk yarının ilk 11 haftasında sadece 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 7 puan toplaya bilmişti. Orhan şerit yönetiminde 10 maçta sadece iki galibiyet alan Kahramanmaraşspor, Yavuz Hastoprakçı’nın takımın başına geçmesiyle birlikte 7 haftada 7 puan toplamıştı.

İkinci yarıda ise takım kadrosunda revizyona giden e 16 yeni ismi kadrosuna katan Kahramanmaraşspor, ikinci yarının ilk 11 haftasında önemli galibiyet ve puanlara imza attı. İkinci yarıya kötü başlayan ancak daha sonra toparlanan Kahramanmaraşspor ilk 2 haftadan itibaren puanları almaya başladı ve ikinci yarının ilk galibiyetini Kırklarelini zorda olsa 1-0 yenerek almıştı. Kırklar eli maçından sonra moral bulan Kahramanmaraşspor, son oynadığı 7 haftada ise 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 9 puan toplaya bildi.

 

Bu hafta sonu kendisi gibi düşme potasında bulunan ve ligin ilk yarısında kendi evinde 3-1 yenildiği Tepeckspor’u ağırlayacak olan Kahramanmaraşspor, 29. haftadan itibaren bir birinden zorlu maçlara çıkacak. Tepecikspor maçı sonrası şuanda 55 puanla ligin lideri olan Bandırmaspor’u kendi evinde konuk edecek. Bandırma maçı sonrası ise sırasıyla, Buğsaşspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Düzyurtspor ve Pazarspor maçı ile ligi sonlandıracak.

 

İŞTE KAHRAMANMARAŞSPOR’UN KALAN 6 MAÇI:

29. Hafta:  Tepecikspor – Kahramanmaraşspor (D)

30. Hafta:  Kahramanmaraşspor – Bandırmaspor

31. Hafta:  Buğsaşspor – Kahramanmaraşspor (D)

32. Hafta:  Kahramanmaraşspor – Diyarbakır BBSK

33. Hafta:  Düzyurtspor – Kahramanmaraşspor (D)

34. Hafta: Kahramanmaraşspor - Pazarspor

 

BU HAFTA TEPECEKSPOR’A KONUK OLACAK

Ligin en alt sıralamasını büyük ölçüde değiştirecek ve alt sıralardaki takımların kaderini belirleye bilecek Tepecekspor ile Kahramanmaraşspor maçı 29. Haftada sahne alacak. Ligden düşmeme adına ölüm kalım maçına çıkacak olan iki takımdan Kahramanmaraşspor, ligin ilk yarısında 12 Şubat stadyumunda oynanan maçta rakibini 3-1’lik skorla geçmişti. Bu hafta sonu ise deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Kahramanmaraşspor, Tepecek deplasmanından puan yada puanlarla dönmek istiyor. Ancak Tepecikspor son haftalarda iyi bir çıkış yakalayarak en azından yenilmemek adına mücadele ediyor ve son 8 haftada 5 beraberlik, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak, 11 puan topladı. Deplasmanda oynadığı son maçta ise yine alt sıralarda bulunan Gölbaşıspor’a konuk olmuş ve bu maçtan 3-1 mağlup ayrılmıştı.

Ligin 28. Haftası geride kalırken oynadığı 28 maçta 26 puan toplayıp, ligi tutunmaya çalışan bir diğer ekip Tepecikspor, şuana kadar 5 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet alarak 17. sırada bulunuyor. İç saha maçlarına nazaran dış sahada daha etkili olan Tepecikspor kendi evinde oynadığı 14 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet alıp, rakip filelere 22 gol atarken, kendi kalesinde ise 27 gol gördü ve evinde sadece 13 puan toplaya bildi. Dış saha performansı oldukça iyi olun Tepeeksipor, galip gelemiyorsa da yenilmemeyi tercih ediyor. Dış sahalardaki aldığı beraberliklerle tutunmaya çalışan Tepecikspor, 14 maçta 2 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 13 puan toplaya bildi.

 

GRUP LİDERİ BANDIRMASPOR

Ligin 30. haftasında 12 Şubat stadyumunda ağırlayacağımız grup lideri Bandırmaspor, şampiyonluk yolunda yara almamak için bu maçtan olabildiğince kayıpsız geçmek istiyor. Kahramanmaraşspor ile oynayacağı maçın zorluk derecesini bilen Bandırmaspor, bu maçta kayıp yaşamak istemiyor.

Bu sezon oynadığı 28 maçta 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 55 puan toplayan Balıkesir takımı Bandırmaspor, ligin en golcü takımları arasında ikinci sırada yer alıyor. 28 maçta rakip kaleleri 42 kez havalandıran Bandırma kendi kalesinde ise 24 gol gördü. Özellikle son 4 haftada aldığı 4 beraberlikle galibiyeti unutan Bandırmaspor, üst üste aldığı iki galibiyetten sonra 3 puanı unuttu ve şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Geçtiğimiz hafta oynadığı Nazilli Belediyespor ile berabere kalan Bandırmaspor, bu hafta sonu ise Gölbaşıspor’u kendi evinde konuk edecek.

İç sahada oynadığı 14 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Bandırmaspor, evinde oynadığı maçlarda rakip kaleleri 20 kez havalandırırken, kendi kalesinde ise 11 gol gördü ve 27 puan aldı. Dış saha maçlarında ise oynadığı 14 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 2 yenilgi alıp, kalesinde gördüğü 15 gole karşılık 22 gol kaydetti ve 28 puan topladı.

 

 BUĞSAŞ 2 PUAN FARKLA ÖNDE VE 15. SIRADA

Düşme tehlikesi yaşayan takımlardan biri olan Buğsaşspor, bir an önce potadan çıkıp üst sıralara doğru tırmanmak istiyor. Son haftalarda düşen performansı ile 15. sıraya gerileyen bir diğer Ankara temsilcisi Buğsaş, ligin ikinci yarısında bir türlü istikrar sağlayamadı ve oynadığı 28 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak 29 puan topladı ve Kahramanmaraşspor’un bir üstünde bulunuyor. 28 maçta rakip fileleri 24 kez havalandıran ve kendi kalesinde 29 gol gören Buğşas, şuana kadar iç sahada 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, rakip fileleri 13 kez havalandırıp, kalesinde 11 gol gördü ve 18 puan topladı. Dış sahada oynadığı 14 maçta ise  3 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak, 11 gol atıp, 19 gol yedi ve 11 puan topladı.

Son oynadığı Kırklarelispor maçından 1-0 mağlup ayrılan Buğsaşspor, ligin 29. haftasında Nazilli Belediyespor’u kendi evinde konuk edecek.

 

PLAY-OFLAR İÇİN MÜCADELE EDEN DİYARBAKIR

Kırmızı Grupta 8. sırada bulunan ve play-oflar şansını sürdürmek isteyen doğu ekibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, son haftalarda play-offlara kala bilmek için mücadele ediyor.

Kırmızı gurupta oynadığı 28 maçta 9 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Diyarbakır, şuana kadar 38 puan toplayabildi. 28 maçta 35 gol kaydeden Diyarbakır, kalesinde ise 30 gol gördü.

Son iki haftayı üst üste deplasmanda geçiren doğu ekibi, Kocaeli Birlikspor’a 2-1, Gümüşhanespor’a ise 1-0 yenilerek son haftalara moralsiz girdi.

Kendi evinde oynadığı maçlarla daha çok puan toplayan Diyarbakır, iç saha maçlarındaki başarısı ile ev sahibi sıralamasında grup lideri. İç sahada oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 31 puan toplayan Diyarbakırspor, iç saha lideri olarak göze çarpıyor. İç sahada rakip fileleri 24 kez havalandırıp, kalesinde 9 gol gören Diyarbakır, dış sahada ise iç sahada gösterdiği performanstan çok uzak. Ligin ilk yarısında kendi evinde olaylı geçen ve iki kırmızı kart görerek 9 kişi kalan Kahramanmaraşspor’u son dakikada attığı golle 2-1 mağlup eden Diyarbakır, dış sahada pek iyi görüntü vermiyor. İç sahada oynadığı 14 maçta 7 beraberlik ve 7  mağlubiyet alırken, henüz galibiyeti bulunmuyor. Rakip kaleleri 11 kez havalandıran Diyarbakır, kendi kalesinde ise 21 gol gördü.

 

DÜZYURT’TA DÜŞMEMEYE KARŞI

Kahramanmaraşspor’un 33. Hata mücadelesini Düzyurtspor ile yapacak. Deplasmanda Kahramanmaraşspor’un rakibi olan Düzyurtspor’da düşme tehlikesi yaşayan takımlardan birisi. Karadeniz temsilcilerinden Düzyurt, 31 puanla 14. Sırada bulunuyor. Son haftalarda inişli çıkışlı bir performans sergileyen Trabzon ekibi son 9 haftada 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 13 puan topladı. İki hafta önce kendi evinde Anakaragücü’ne 5 gol atarak 5-2 galip gelen Düzyurt, geçtiğimiz hafta ise Göztepeye konuk oldu ve deplasmanda 3 gol yiyerek 3-0 mağlup ayrıldı.

Sezon başından bu yana oynadığı 28 maçta 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 31 puan topladı ve 15. sırada kendine yer buldu. 26 maçta rakip fileleri 28 kez havalandıran Düzyurt, kendi kalesinde ise 38 gol gördü. İç sahada oynadığı 14 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alırken, kalesinde 13 gol görüp, rakiplerine ise 16 gol attı ve kendi evinde 17 puan toplayabildi.

Dış sahada oynadığı 14 maçta 3 galibiyet gören Düzyurt, 5 beraberlik, 6 mağlubiyet alırken, 13 gol atıp, 22 gol yedi ve 14 puan toplayabildi.

 

VE SON NOKTA PAZARSPOR

Ligin en son maçında deplasmanda Pazarspor ile karşılaşacak olan Kahramanmaraşspor, bu maça kadar istediği puanları alamazsa, ligin son maçında büyük bir maça çıkacak ve kendi evinde Pazarspor’u ağırlayacak. Kahramanmaraşspor’un ligin ilk yarısında deplasmanda 3-1 yenildiği Pazarspor, son haftalara moralsiz girdi. Her ne kadar puan sıralamasında 12. sırada bulunsa da puan farklarının çok az olması dolayısıyla Pazarspor’da düşmemek için mücadele ediliyor. Son haftalara Kocaeli Birlik ve Ankaragücü mağlubiyetleri ile giren bir diğer Karadeniz ekibi Pazarspor, önümüzedki hafta sonu ise Göztepe ile kendi evinde karşı karşıya gelecek.

28. hafta sonrasında aldığı 31 puanla 12. Sırada bulunan Karadeniz Bölgesi Rize temsilcisi Pazarspor, oynadığı 28 maçta 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. 28 maçta kalesinde 33 gol gören Pazarspor, rakip fileleri ise 25 kez havalandırdı. İç sahada oynadığı 14 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyet alırken, 13 gole karşılık 16 golle rakiplerine cevap verdi. Dış saha maçlarında pek iyi görünümü olmayan Pazarspor, 3 galibiyet, 4, beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Depsalmanlarda rakiplerine sadece 9 gol atabilen Pazarspor kendi kalesinde ise 20 gol gördü ve dış sahada 13 puan toplayabildi.

 

HABER: İLKER YİYEN