Site Logo

Taraftarla gelen galİbİyet

Spor Toto 2. Lig Kırımızı Grupta 21. Hafta maçında Kırklarelispor’u 1–0 yenen Kahramanmaraşspor’da 3 puanın sevinci doyasıya yaşanırken, taraftarlar ikinci yarıda müthiş bir destekle galibiyete ortak oldu.

 

2014–2015 futbol sezonunun ikinci yarısında ilk üç haftada galibiyet yüzü göremeyen Kahramanmaraşspor, puan sıralamasında bulunduğu düşme hattından çıkmak için galibiyet ararken evinde Kırklarelispor’ı 1–0 yenerek rahat bir nefes aldı. Kırklareli maçının ilk yarısında bir türlü istediği futbolu sahaya yansıtamayan Kahramanmaraşspor, oyun düzenindeki hatalarla taraftarlarını umutsuzluğa itmişti. Maçın ilk yarısında tutuk bir oyun sergileyen Kahramanmaraşspor’da futbolcular hatalar üzerine hatalar yaparken, hücuma çıkışlarda da büyük sıkıntılar yaşadı. Hücum organizasyonlarında yetersiz kalan kırmızı-beyazlılar, maçın üstünlüğünü bir türlü ellerine geçiremediler. İlk yarıda kanatlardan bindirmelerde yetersiz kalan Kahramanmaraşsporlu oyuncular, orta alandaki bırakılan boş alanlarla da rakip takım Kırklarelispor’un rahat oynamasına müsaade ettiler. Orta alandaki libero ve ofansif oyuncuların, yapılan ataklarda rakip sahadan dönememeleri, savunma hattından da ileri uç oyuncularına yeterli desteği vermemeleri sonucunda istedikleri atakları yapamamalarına sebep oldu. Özellikle son haftalarda düşüp performansıyla daha önceki oyununu ve performansını mumla aratan Volkan Bekçi, rakip oyuncuların arasında etkisiz kaldı. Volkan Bekçi’nin bu düşük performansı nedeniyle orta alan oyuncusu ve ön libero Hakan’ın da görev bölgesinde büyük sıkıntılar yaşamasına sebep oldu. İlk yarıda soyunma odasına 0-0 giden Kahramanmaraşsporlu futbolcular ikinci yarıda yapılan değişikliklerle adeta küllerinden doğup, inanılmaz bir baskıyla mücadele ettiler.

 

ASLAN İKİNCİ DEVREDE KÜKREDİ

İkinci yarının hemen başında Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Yavuz Hastoprakçılar, oyuna müdahale ederek, eski performansından uzak olan Volkan Bekçi’yi oyundan çıkarıp yerine Özcan Dağ’ı alarak, orta alandaki hücum hattını güçlendirdi. Özcan Dağ’ın oyuna girmesiyle birlikte orta alanda daha çok topla oynayan ve topa sahip olmaya başlayan Kahramanmaraşspor, bu kez de gol yollarında etkili olamıyordu. Maçın 69. dakikasında da Dündar’ı oyundan alıp Serdar Gökkaya’yı oyuna alan Yavuz Hastoprakçılar, yaptığı bu değişikliklerle takımını ayakta tutmayı başarıp, oyun üstünlüğünü de Kahramanmaraşspor lehine almasını başardı. Bu değişiklikler sonrası üst üste ataklar geliştiren Kahramanmaraşsporlu oyuncular, Kırklarelispor’u 70. Dakikadan itibaren sahasına hapsedip, ceza sahası içerisinde etkili olmaya başladı. Oyunu tam anlamıyla rakip sahaya yığan Kahramanmaraşspor’da santrafor Sinan Yitmez, bir çok pozisyonda bulduğu net fırsatları kaçırınca galibiyet golünü de bir türlü bulamadı.

 

TARAFTARLARIN MÜTHİŞ DESTEĞİYLE!

Maçın ikinci yarısında galibiyet için stada akın eden taraftarlar, Kahramanmaraşspor’lu oyuncular verdiği destekle de inanılmaz bir güç olmuş, stadı inleten taraftarın bu baskısıyla da Kırklarelispor’u ekarte etmeye başlamıştı. Yaklaşık 4 bin taraftarın bulunduğu bu maçta Kahramanmaraşspor ikinci yarıda istediği sahada istediği her şeyi yaparken, sadece gol eksik kalmıştı. Taraftarların inanılmaz desteğiyle daha da dinç ve mücadeleci bir futbol sergileyen Kahramanmaraşspor aradığı golü 89. dakikada Recep Yaşar ile bulurken, hem Kahramanmaraşsporlu oyunculardaki sevinç, hem de taraftarlardaki mutluluk görülmeye değerdi. 89. dakikada Recep’in kafa golüyle gelen galibiyet golü sonrası stadı inleten taraftarlar artık maçın bitmesini beklerken, tezahüratlarını da sıklaştırıp takımlarına büyük destek verdiler. Özellikle maraton Tribününün büyük desteğini alan Kahramanmaraşspor maç sonrası sevincini ilk olarak maraton Tribününe koşarak sevinçlerini taraftarlarla yaşadılar.

 

BAŞKAN DUYGULANDI!

Maçın son düdüğüyle galibiyeti doyasıya yaşayan Kahramanmaraşspor yönetimi ve futbolcularla birlikte alınan 3 puanın sevincini yaşayan taraftarlar, maç sonrası çiftetelli ve misket oynayarak kutladılar. Taraftarların isteğiyle sahaya inen Kahramanmaraşspor yönetimi ve Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, duygu dolu anlar yaşadı. Taraftarlarla birlikte mutluluktan duygulanan Başkan Ceyhan, “Böylesine bir galibiyeti maçtan önce bekliyorduk. Zaman zaman kötü oynadık ama maçın ikinci yarısında binlerce taraftarlarımızla birlikte iyi bir çıkış yakalayıp inanılmaz mücadele ettik. Bu büyük mücadelemiz sonrası, tek golle 3 puanı aldık. Önemli olan 3 puandı ve önümüzdeki haftalar için büyük bir moral oldu. Bu galibiyeti bize yaşatan futbolcularımıza ve teknik heyetimize yürekten teşekkür ediyor, kutluyorum. Biz her zaman teknik heyetimiz ve futbolcularımıza güvendik. İnancımızı ilerleyen haftalarda da boşa çıkarmayacaklarına inanıyorum ve onlara güveniyor” şeklinde konuştu. 

Haber: Serkan Ardıç