Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR PUAN ARIYOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta ligin son sırasında bulunan Kahramanmaraşspor, Gümüşhanespor karşısında altın değerinde üç puan alamasa bile gümüş değerindeki bir puan için savaşacak.

Ligin 20. Haftasında deplasmanda yarın saat 13:30’da Gümüşhanespor’a konuk olacak olan Kahramanmaraşspor, puan yada puanlar için Gümüşhane’ye gitti. Gümüşhane Yenişehir Stadında Gümüşhanespor’a konuk olacak olan Kahramanmaraşspor, ikinci yarıdaki şansızlığını kırıp, bu maçtan mutlaka puan ya da puanlar almak istiyor.

Gümüşhanespor hazırlıklarını kendi tesislerinde günde çift idmanlar tamamlayan Kahramanmarşspor’da Göztepe maçında kırmızı kart gören Özcan Dağ, bu maç kadrosunda bulunmazken, sakatlıkları devam eden Ramazan Durdu ve parmağı kırılan kaleci ilke’nin dışında eksik bulunmuyor. Hafta içerisinde antrenmanlarını günde çift idmanla sürdüren kırmızı-beyazlı futbolcular, ısınma ve ter antrenmanını ardından önce 5-3 top çalışması yapıp daha sonra ise Gümüşhanespor maçındaki organizasyonların deneme çalışmalarını yaptılar. Göztepe mağlubiyetinin moralsizliğini de üzerinden atma çalışan futbolculara Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar, eksik ve hatalı oyunlarını anlatırken, moral olarak ta takımı dinç tutmaya çalıştı.

Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar, Gümüşhanespor maçı hazırlıkları devam ederken oyuncularını sık sık uyardı ve özel toplantılar yaptı. Deplasmandan üç puan alarak Göztepe maçının moral bozukluğunu üzerinden atmayı hedefleyen Hastoprakçılar, “Göztepe maçında özellikle ilk yarı çok iyi oynamamıza rağmen maalesef maçı kaybettik. Tek sorunumuz gol atamamaktı. Gümüşhanespor maçında bunu telafi etmek zorundayız. Bizim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir başkan ve her şeye rağmen muhteşem derece destek veren büyük bir taraftar gücümüz var. Artık kaybetme lüksümüz yok. Bu maçı mutlaka kazanmalıyız” dedi.

MAĞLUBİYETLER TABAN YAPTI

İkinci yarıya iddialı giren Kahramanmaraşspor, kadrosunu yenilen ve dipten kurtulmak için çıktığı Göztepe karşısında iyi oynamasına rağmen tutunamadı, ilk ve ikinci yarının son dakikasında kalesinde gördüğü gollerle sahadan boynu bükük ayrıldı ve taraftarlarını umutsuzluğa itti.

İkinci yarıya büyük umutlarla hazırlanan Kahramanmaraşspor, ligin ikinci yarısındaki ikinci maçında da mağlup olarak ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı. Deplasmanda ve iç sahada iki mağlubiyetle ligin dibine vuran Kahramanmaraşspor, ikinci yarıdaki ilk maçında Ankaragücü’ne 1-0 mağlup olmuş, kendi evinde oynayacağı Göztepe maçından puan ya da puanlar çıkarmak istiyordu. Göztepe maçıyla birlikte dirilişe geçmeye çalışan Kahramanmaraşspor, Göztepe’ye de  gol farklı skorla yenilerek, adeta ateşle oynamaya başladı.

GÜMÜŞHANE ÇIKIŞ MAÇI OLACAK

Ligin 19. Haftası sonrası 14 puanla 18. Sırada bulunan Kahramanmaraşspor, düşme potasındaki diğer rakiplerini de bu hafta puan kaybetmesiyle birlikte, Göztepe maçı sonrası en yakın rakipleriyle oluşabilecek puan farkının açılmamasına sevinip, 17. ve 16 sıradaki takımların puan kaybetmeleri biraz olsun teselli oldu. Bu sonuçlarla birlikte biraz olsun teselli bulan Kahramanmaraşspor önümüzdeki hafta sonu ise Ligin güçlü rakiplerinden Gümüşhanespor’u konuk olacak.

İÇ SAHADA YENİLMEYEN GÜMÜŞHANE

İç sahada sezonun ilk maçında sadece Düzyurtspor’a 0-1 yenilen Gümüşhanespor, o maçtan sonra kendi sahasında yenilgi yüzü görmedi. Ligde 19. Hafta sonrasında 26 puanla 7. sırada bulanan Gümüşhane, özellikle iç sahadaki performansı ile dikkat çekiyor. Dış saha karnesi oldukça kötü olan Gümühşanespor, toplamda 6 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 5 mağlubiyet aldı. İç sahada oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.  İç sahada oynadığı 10 maçta rakip filelere 12 gol atan Gümüşhane, kalesinde ise 5 gol gördü. Gümüşhanespor’da en golcü oyuncular ise İzzet Akgül 5, Tekin Adar 3, Hakan Albayrak 3 gol atan üç oyuncu göze çarpıyor.

MAÇIN HAKEMİ ERBAY ALDEMİR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı gurupta 20. Hafta maçları oynanırken, Gümüşhanespor, Kahramanmaraşspor maçını Aydın bölgesinden Hakem Erbay Aldemir yönetecek. Yarın Saat 13:30’da oynanacak olan bu maçın yardımcı hakemleri ise Kamil Çetin ile Ercan Aydın yaparken, dördüncü hakem olarak da Ulaş Ayduran görev yapacak.

Haber: İlker YİYEN