Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR GÖZTEPE MAÇINA HAZIR

Kahramanmaraşspor Göztepe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kahramanmaraş Hanefi Mahçiçek Stadyumunda gerçekleştirilen antrenman öncesi takımın genel durumu hakkında bilgi veren Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Yavuz Hastoprakçılar, Ankaragücü maçını unuttuklarını ve Göztepe maçıyla iyi bir başlangıç yapacaklarını söyledi.

Kahramanmaraşspor’un iyi bir seri yakalayacağına inandıklarını söyleyen Hastorakçılar, oyuncuların hem fiziksel eksikliklerini hem de takımla uyum sürecini hızlı bir şekilde gidermeye çalıştıklarını belirtti. Hastoprakçıklar: “Takıma yeni katılan arkadaşlarımız zaman açısından istediğimiz zamanda katılmadıkları için bunların hem uyumla alakalı hem fiziksel olarak eksikleri olduğunu biliyorduk. Bu anlamda da bunları lige temposuna yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Bu oyuncularımızın hem fiziksel eksikliklerini hem de takımla uyum sürecini hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Bu arada lig de başladı ve tüm bunları yapmak bizi bir haydi zorluyor. Fiziksel kondisyonları yüklerken oyuncularımız yoruluyor ve bu sefer de maçta sıkıntılar yaşıyorlar. Bu tip olumsuz şeylerle karşılaşabiliyoruz. Ama yeni oyuncularımızla oynadığımız Ankaragücü maçında takımımızın çok iyi olduğunu gördük. Bu takımın biraz daha zamana ihtiyacı var diyeceğiz ama bu da yanlış anlaşılacak fakat zaman dar. Bu anlamda biz bu zamanın içinde elimizden geleni fazlasıyla yaparak bu takımla iyi bir seri yakalamak istiyoruz.

‘İYİ BİR SERİ YAKALAMAK İSTİYORUZ’

 Fiziksel olarak yetiştirdiğimiz oyuncularımızdan bir an önce faydalanmayı düşünüyoruz. Bu da oyuncularımızın fiziksel yeterliliğine göre kimisinden 40 dakika, kimisinden 50 dakika, 60 dakika şeklinde faydalanmaya çalışıyoruz. Böylelikle bu oyuncularımızın maç kondisyonlarını, fiziksel yeterliliklerini arttıracağız. Maç kondisyonu ile antrenman kondisyonları arasında çok fazla fark var. Oyuncularımız da bunun farkındalar. Ben bu konuda kendileri ile tek tek konuştum. Kendilerinden ne kadar faydalanacağımı söyledim. Örneğin, senden 40 dakika, senden 50 dakika faydalanacağım gibisinden konuşmalar yaptım. Tabi bu ilerleyen haftalarda artacak. 90 dakikaya kadar çıkacak. 3–4 maç sonunda tüm yeni oyuncularımız istediğimiz seviyeye gelecek. Tabi tüm bunlar oynayacağımız maçları boş geçeceğimiz anlamına gelmez. Zaten elimizde eski oyuncularımız var ve onların kondisyonları çok iyi durumda. Yeniler de fazlasıyla gayret gösteriyorlar. Bu anlamda takım içi arkadaşlık ortamımızda çok iyi. Oyuncularımla antrenman öncesi bir toplantı da yaptık. Gerekli konuşmaları yaptım hepsine tek tek. Bugünden itibaren Ankaragücü maçını da unuttuk. Göztepe maçı ile bu hafta iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İnanın bu takım iyi bir seri yakalayacak ama buna biraz sabır göstermemiz lazım. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok.” şeklinde konuşu.  

 ‘BU OYUNCULARI BİR MAÇLA DEĞERLENDİRMESİNLER’

Taraftarlara da seslenen tecrübeli teknik adam, sürekli yanlarında olduklarından dolayı taraftarlara teşekkür etti. Taraftarlardan, takımı ve oyuncuları bir maçla değerlendirmemelerini isteyen Hastoprakçılar, “Taraftarımız 12. Adam olarak bizim her zaman yanımızda, Futbolcuları iyi durumlarda olsalar da,  kötü durumda olsalar da daima desteklediler. Taraftarlarımız istediğim bu takımı, bu oyuncuları bir maçla değerlendirmesinler. Önümüzde çok daha zorlu maçlar var. Bu anlamda bu takımın moral ve motivasyona ihtiyacı var. Bunlar yeni gelen oyuncularımız, bunlara eve gelen misafir gibi davranılması lazım. Tabi ki bu oyuncularımız da üzerine düşenleri fazlasıyla yapacaklardır. Dediğim gibi bir maçlık iki maçlık değerlendirmesinler. Bu oyuncular bize her zaman lazım. Zaten başkanımızda şimdiye kadar hiç kimsenin yapmadığını yapıyor. Sürekli taraftar derneklerini ziyaret ediyor. Taraftarla sürekli iç içe. Tüm bunlar Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş için çok güzel şeyler.”dedi.

Haber: İlker YİYEN