Site Logo

BU OLAY KAHRAMANMARAŞ’TA OLSA MAÇ İPTAL OLURDU

Bir zamanlar Süper Lig’in güçlü temsilcilerinden olan Ankaragücü’nde, Kahramanmaraşspor maçının devre arasında taraftarlarla yönetim arasında kavga çıktı. Bu olay Kahramanmaraş’ta yaşanmış olsaydı mutlaka maç iptal olur konuk ekip hükmen galipti…

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta ikinci devrenin, ilk karşılaşmasına çıkan takımımız, Gölbaşı’nda oynadığı Ankaragücüspor karşılaşmasından 1-0 mağlup ayrıldı. İkinci devreye mağlubiyetle başlayan Akdeniz aslanları 64. Dakikada Levent Kale’nin golüne engel olamadı ve sahadan mağlup ayrıldı.
Gölbaşı stadyumunda ilk yarı 0-0 sona ererken devre arasında protokol tribünü karıştı ve koltuklar hava da uçuştu. Protokol tribünde bir taraftarın Ankaragücü eski başkanlarından Mehmet Yiğiner ile yaptığı tartışma kavgaya dönüştü. Ardından protokol tribünündeki masalar, sandalyeler, bardak ve tabaklar havada uçuştu. Bir taraftarın başına porselen çay fincanı isabet etti. Acı içinde kıvranan taraftara yanındaki yardım ederek, kavga mahallinden uzaklaştırdı. Olaylar büyüyerek diğer tribünlere sıçradı. Çevik Kuvvet Polisleri, olayları yatıştırmak için tribünlere biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Yaklaşık 15 dakika süren kavga nedeniyle tribün savaş alanına döndü. Ankaragücü-Kahramanmaraşspor maçının devre arasındaki çıkan olaylar, polisin müdahalesiyle yatıştırıldı.

Daha sonra Mehmet Yiğiner ile tartışıp, kavga eden taraftar, tekrar tribüne gelerek eski başkandan özür diledi. Taraflar birbirine sarılarak, ortalığın yatışmasını sağladı. Maçın ikinci yarısı, yaşanan bu olay nedeniyle 5 dakika geç başladı. Maç sonunda Ankaragücü rakibini 1-0 mağlup ederek sahadan galip ayrılan taraf oldu.

MAÇ ÖNCESİ BAŞKAN CEYHAN’A PLAKET

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Gurupta önceki gün Ankaragücü ile oyanan karşılaşma öncesi, Ankaragücü yönetiminden Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Ceyhan’a plaket verildi.

Ligin 18. Hatasında Ankara Gölbaşı Stadında oynanan Ankaragücü Kahramanmaraşspor maçı öncesi Ankaragücü Yönetimi, konuk takım Kahramanmaraşspor’un Başkanı Fatih Ceyhan’a iki kulüp arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını simgeleyen bir plaket verdi. Maç öncesi çok samimi ve dostluk çerçevesinde güzel görüntülere sahne olurken, iki kulüp arasındaki bağı pekiştirmek adına Ankaragücü Yönetimi Kahramanmaraşspor’u misafir ederek, dosluk mesajı verdiler.

Daha önce bu dostluğun ve kardeşliğin başlangıcı olarak ligin ilk yarısında Kahramanmaraşspor Yönetimi, Ankaragücü yönetimine bir plaket vermişti. Kahramanmaraşspor’un kendilerine gösterdiği inceliğe ve güzelliğe karşılık veren Ankaragücü Kulüp Başkanı Metin Akyüz, bu dostluğun ve kardeşliğin pekiştirilmesi adına maç öncesi Kahramanmaraşspor Başkanı Ceyhan plaket verdi.

BAŞKAN CEYHAN TARAFTARIN ARASINDAMAÇI İZLEDİ

Devre arasında çıkan olaylara yönelik olarak maçın 2. Yarısını Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan tedbir amacı ile maçı taraftarın arasında izlemeyi tercih etti. Taraftarın arasına giren Başkan Ceyhan maçın içerisinde adeta bir taraftar gibi taraftara eşlik ederek takımına destek verdi. Devre arası çıkan kavgada herhangi bir yara veya darp almadan kurtulurken 2. Devre arasında Teknik kadrodan bazı isimler Başkanla beraber taraftarın arasına karıştı.

DEMİRÖZ’DE MAÇI İZLEDİ

Kahramanmaraşspor’un 2008-2009 sezonunda takımı 3. Ligde ayakta tutmaya çalışan Kayserili Teknik Direktör Alaadin Demiröz’de Ankara da bulunması nedeni ile Gölbaşın eski takımını izlemek için geldi ve müsabakayı izleyen isimler arasında yer aldı. Demir özünün yanı sıra Fatura Vizyon zamanında Kahramanmaraşspor ile ilgilenen ve adından sıkça söz eden TV Programcısı Devrim çetin ve TRT Spor yorumcuları da maçı izleyenler arasında yer aldılar. 

KAHRAMANMARAŞLI TARAFTARLAR TAKIMALRINI YALNIZ BIRAKMADI

Ankaragücü maçı için Ankara’ya giden Kahramanmaraşsporlu taraftarlar takımlarını bu deplasmanda yalnız bırakmadı. Edeler Grubunun kendi taraftarlarına yönelik kaçma hamlesine rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği gece mağdur olmuş ve daha sonra yönetim ile irtibata geçerek yola başka araçla çıkarak takımlarını yalnız bırakmadılar.

Sezonun ikinci yarısındaki ilk maçta Kahramanmaraşspor’u Ankara’da yalnız bırakmak istemeyen bir grup taraftar, Ankaragücü maçında takımını desteklemek için uzun bir yolculuk sonrası Ankara’a gitti. Ankara gücü maçına günler öncesinden hazırlanan Kahramanmaraşspor gibi, Kahramanmaraşlı taraftarlarda bu maça hazırlanarak, Ankara Gölbaşı ilçe stadında önceki gün oynanan maçta takımlarını yalnız bırakmadılar. Maç boyunca Kahramanmaraşspor’lu futbolculara yoğun sevgi gösterisinde bulunan Kahramnamaraşlı taraftarlar, 90 dakika boyunca hiç susmadan takımlarını desteklediler. Maçın ikinci yarısında Kahramanmaraşspor 1-0 geride olmasına rağmen kendilerine ayrılan tribünde takımlarını destekleyerek, tezahüratlarda bulundular. 

Haber: İlker YİYEN