Site Logo

KIRMIZI GRUP YAPRAK GİBİ DÖKÜLÜYOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı gurupta, ilk yarının kapanmasıyla birlikte tüm takımlarda transfer harekâtı başlarken, birçok takım kadrosunu yenileyip, istenilen performansı gösteremeyen futbolcularla yolları ayırıyor.

Kahramanmaraşspor’un da bulunduğu 18 takımlı Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta devre arası dolayısı ile birçok takım kapm proğramını düzenlerken, bir çok takım transfere ağırlık verdi. Bir çok takım hazırlık aşamasında hazırlık maçları yaparken bir çok takım ise hiçbir harekete geçemedi. Transfer yasağı bulunana Ankaragücü ve Altayspor ise devre arasını değerlendirmeye alıp zarar görmeden 2. Yarıya başlamak istiyor.

KAHRAMANMARAŞSPOR’DA 3 YOLCU

Kahramanmaraşspor ilk devrede bir türlü verim alamadığı üç futbolcunun sözleşmesini fesih ederek yolları ayırdı.

Kahramanmaraşspor’da sezon başından bu yana bir türlü kendilerinden veril alınamayan, Tayfun Özkan, Onur Berber ve Veli Torun ile olan sözleşmeleri karşılıklı olarak fesih ederek gönderme kararı aldı.

Takım içinde bir türlü istikrarı yakalayamayan, ligdeki kötü gidişin ilk faturası ilk olarak Tayfun Özkan, Onur Berber ve Veli Torun’a kesilirken, birkaç oyuncunun daha gönderilmesi gündemde…

Devre arasında daha güçlü ve daha istikrarlı bir takım oluşturmak isteyen Kahramanmaraşspor’da yönetim ilk gönderilen oyuncuların isimlerini belirledi ve bu üç oyuncuyla sözleşmeleri karşılıklı olarak fesih ederek yollarını ayırdı. Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar’ın raporları doğrultusunda takıma yeni transferler kazandıracak olan Kahramanmaraşspor yönetimi, ligdeki kötü gidişin ilk faturasını Tayfun Özkan, Onur Berber ve Veli Torun’a keserken, teknik patron Yavuz Hastoprakçılar’ın isteği ile üç futbolcusunu gönderdi.

TRANSFERE AĞIRLIK VERDİ

Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Kırmızı Grup’ta transfer harekatının başladığı gibi, bir yandan da kadroyu yenilemek isteyen takımlar, bir çok oyuncusuyla yollarını ayırıyor. Şu ana Kahramanmaraşspor’da 3 futbolcunun bileti kesilirken, önümüzdeki günlerde birkaç oyuncunun daha gönderilmesi planlanıyor. Kahramanmaraşspor ile birlikte ikinci yarıya ciddi hazırlıklar yapan kulüp yöneticileri, kadroları da güçlendirip, takviyelerle daha da güçlenmeyi planlıyor.

BAŞKAN CEYHAN, TRANSFERE BAŞLADIK

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “Transfer görüşmelerimiz devam ediyor. İyi bir takım olacağız” dedi.

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “İlk yarının bitiminin ardından oyuncularımıza verdiğimiz izin sona erdi. Ligin ikinci devresi hazırlıklarına başladık. Oyuncularımız yılbaşına kadar çalışmalarını burada sürdürecekler. Bizde yönetim olarak eksik gördüğümüz mevkiiler için transfer görüşmelerimize devam ediyoruz. İlk devre sakatlıkları ve cezalı oyuncuların çok olmasından dolayı ciddi problemler yaşadık. İkinci devre için b sorunları tamamen ortadan kaldıracak bir kadro yapısına kavuşacağız. Yapacağımız nokta transferler ile de eksiklerimizi tamamen gidereceğiz. Hedefimiz ligi rahat bir nokta da bitirip gelecek sezon şampiyonluk için bir yapı ortaya çıkarmak. Şuanda görüşmelerimizi sürdürdüğümüz oyuncular var. Anlaştıktan sonra bu oyuncularımızı kamp öncesi takıma dahil edeceğiz ve kampa tam takım olarak gideceğiz. Taraftarlarımızın içi rahat olsun. İyi bir takım olacağız ve ligin ikinci yarısında daha üst sıralarda olacağız” dedi.

“ALTERNATİFLİ BİR LİSTE OLUŞTURDUK”

 Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “Transfer yapmayı düşündüğümüz mevkiler için farklı oyuncular var. Öncelik verdiğimiz oyuncularla görüşmelerimiz olumlu yönde ilerliyor. Listemizde yer alan oyuncularla görüşmelerimizi belli bir olgunluğa getirdik. Görüştüğümüz oyunculardan anlaştığımız oyunculara da zamanı geldiğinde imza attıracağız. Ligin ikinci yarısında daha güçlü bir kadro ile sahada olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

ALTAY'DA SEMAVİ DE GİDİYOR!

Altay'da yaprak dökümü sürüyor. Yönetimin Tahir, İlyas, Fatih ve Ozan'la yolları ayırmasından sonra Semavi Özgür'ün de takımdan ayrılmak için yönetime başvurduğu belirtildi.

Alınan bilgilere göre; İkinci Lig'de zirve mücadelesi veren kulüplerden cazip teklifler aldığını belirten tecrübeli futbolcunun, "Altay'ı çok seviyorum ancak 33 yaşına geldim. Bana önerilen rakamları artık kazanamam. Ayrılmama izin verin" dediği öğrenildi.

Sezon başında 90 bin TL peşinat ödenen Semavi'nin kulüpten alacağının bulunmadığını belirten yöneticiler, tecrübeli oyuncuya, "Belirleyeceğimiz bonservis ücretini getirip gidebilirsin" cevabını verdi.

Bu arada genç futbolculardan Halil ve Osman'ı kiralık listesine koyan yönetimin, transfer yasağının kalkması halinde Bayrampaşa'dan stoper Evren Kürkçü'yü almak istediği bildirildi.

KARAMANOĞLU GÖREVDE

Altay'da sportif direktörlük görevine Olgun Karamanoğlu getirildi. Futbolu bıraktıktan sonra menajerlik yapan Olgun Karamanoğlu, takımı motive etmek için elinden geleni yapacağını belirterek, "Futbolcularımızı, teknik heyeti ve ligi iyi tanıyorum. Faydalı olmak için görevi kabul ettim. Bize sunulacak rapor doğrultusunda transferlerimizi gerçekleştirmeye başlayacağız" dedi.

NAZİLLİ 6 FUTBOLCU İLE YOLLARINI AYIRDI

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Nazilli Belediyespor'un basın sözcüsü Erkan Erkoç, 6 futbolcuyla yollarını ayırdıklarını bildirildi.

Erkoç, yaptığı açıklamada, lig arası olması nedeniyle yönetim ve teknik ekibin kadroya ilişkin görüşmeler yaptığını ve bazı kararlar aldıklarını belirtti.

Görüşmelerde orta saha, stoper ve defansa 3-4 oyuncu takviye yapılması konusunda görüş birliğine varıldığı ve bu konuda transfer komitesinin çalışma başlattığını kaydeden Erkoç, takıma faydalı olacağına inandıkları oyuncuları kadroya dahil etmek istediklerini söyledi.

Toplantıda bazı ayrılık kararlarının da alındığını bildiren Erkoç, "Geçen sezon kadromuza dahil ettiğimiz İsmail Baydil ve Oktay Gümüş'ün yanı sıra bu sezonun başında transfer ettiğimiz Ahmet Gökhan Güney, Umut Koçin, Mehmet Öztonga ve Metehan Andaç Özlü ile yollarımızı ayırma kararı aldık" dedi.

Erkoç, takımın ikinci yarı hazırlıklarının da yarın başlayacağını kaydetti.

NAZİLLİ 3 YENİ TRANSFER YAPACAK!

Nazilli Belediyespor'da yönetim, takıma takviye yapma kararı aldı.

Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Nurettin Özkat, yaptığı açıklamada, 2. yarıda daha güçlü bir kadroyla mücadele edeceklerini belirtti.

Takıma 3 yeni takviye yapacaklarını kaydeden Özkat, "Orta saha, stoper ve kanat oyuncusu alacağız. Eğer istediğimiz futbolcu bulabilirsek dördüncü oyuncuyu da alabiliriz. İki gurbetçi futbolcuyu denemeye aldık. Mustafa Öztürk ve Barış Kol’a takım bulmalarını söyledik" dedi.

Maddi anlamda dengeleri bozmayacak transferler yapacaklarını dile getiren Özkat, genç ve yetenekli oyuncu alacaklarını ifade etti.

Takıma altyapıdan 2 takviye yapacaklarını kaydeden Nurettin Özkat, şu anda 22 oyuncuyla çalışmalara başladıklarını bildirdi.

GÖZTEPE'YE ALTYAPIDAN 2 TAKVİYE..

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Göztepe'nin Antalya kampına iki altyapı oyuncusunun katıldığı bildirildi.

Göztepe Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da sürdüren sarı kırmızılı ekibin kamp kadrosunda altyapıdan 1998 doğumlu Salim İyik ve Fatih Kurucuk'un da yer aldığı belirtildi. Hazırlıklarına 31 Aralık'a kadar Antalya'da devam edecek Göztepe'de kampta bulunan diğer futbolcular şöyle: Cengiz Biçer, Oğuzhan Bahadır, Egemen Gençalp, Göktuğ Bakırbaş, Metin Depe, Burak Keskin, Sabutay Bayülken, Matteus Şenkal, Fethi Özer, İsa Akgül, Fatih Kıran, Ramiz Ok, Tolga Çavdar, Hasan Küçcük, Ertuğrul Arslan, Umut Kaya, Halil Akbunar, Ali Akburç, Samet Kartal, Timur Kosovalı, Enes Kubat, Tahir Babaoğlu.

Mehmet Erdem Uğurlu, Göztepe'de...

Transfer yasağı nedeniyle transfer yapamayan Ankaragücü, başarılı oyuncusu Mehmet Erdem Uğurlu’yu aynı ligde mücadele ettiği Göztepe’ye bonservisiyle verdi.

Transfer yasağı nedeniyle transfer yapamayan Ankaragücü, başarılı oyuncusu Mehmet Erdem Uğurlu’yu aynı ligde mücadele ettiği Göztepe’ye bonservisiyle verdi. Ligde zor günler geçiren Ankaragücü’nün bu transfer için Göztepe’den 150 Bin Lira alacağı öğrenildi.

10 Ocak tarihinde yapılacak olağan kongreyi bekleme gereği duymayan Ankaragücü yönetimi oyuncunun satış işlemini gerçekleştirdi. Mehmet Erdem Erdem Uğurlu’nun Göztepe’ye pazarlığı sırasında Ankaragücü Başkanı Metin Akyüz’ün yanında Ankaragücü’nün eski Başkanı Mehmet Yiğiner de hazır bulunduğu öğrenildi.

ANKARA GÜÇÜNDE AYRILIK

Ankaragücü'nde Kaptan Serhat Gülpınar'ın sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edildi.

Ankaragücü resmi sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde: "Kariyerine antrenör olarak devam etmek istemesinden dolayı kaptanımız Serhat Gülpınar ile yapılan sözleşmemiz karşılıklı olarak fesih edilmiştir.

İSMAİL ERTEKİN, KOCAELİ BİRLİKSPOR İLE İMZALADI

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Kocaeli Birlikspor, Teknik Direktör İsmail Ertekin ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Ertekin, kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde, takıma artı değer katmak adına kulübe geldiğini dile getirerek, yeni destan yazmak için burada olduğunu söyledi.

"Daha önceki takımlarda yazdığımız destanı burada da yazmak istiyoruz, iddialıyız" diyen Ertekin, "Bu sezon gayretle üst lig için çalışacağız. İnanıyorum ki bu savaşın sonunda kazanan biz olacağız. Olur da kısmet olmazsa gelecek yıl mutlaka üst ligde olmak istiyoruz. Alt liglerde oynadığınız sürece marka değeriniz çok yükselmiyor. Onun için de üst ligler hedefimiz, asıl hedefimiz Spor Toto Süper Lig. Allah gönlümüze göre verir. Puan olarak liderle aramızda büyük fark var ama futbol... 3 puanlı sistemde her şey olur. Takımla çalıştıktan sonra ihtiyaç olursa doğru oyuncuları bulmak için çabalarız" şeklinde konuştu.

KULÜP BAŞKANI KANDEMİR

Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir de takımın ligde ilk devreyi istedikleri sırada tamamlayamadığını belirterek, kadro kalitesiyle doğru orantılı sonuçlar alamadıklarını anlattı.

Eski Teknik Direktör Kemal Kılıç'a takımı kurduğu için minnet duyduklarını aktaran Kandemir, kariyerine, kişiliğine ve sahip olduğu değerlere inandıkları Ertekin'le yola devam edeceklerini kaydetti.

Kandemir, Ertekin'in isminin sezon başında teknik direktörlük için geçtiğini anımsatarak, "Mutluyum, hocamız bize çok şey katacaktır. Aynı değerleri taşıyoruz. Hedeflerimizi ortaya koyduk, 1,5 yıl hocam ve ekibiyle Balıkesir örneğini inşallah Kocaeli'nde yaşayacağız. Hocamla geçen konuşurken 'Balıkesir'de birtakım hatalar yaptık, bir daha o hataları yapmam' dedi. Kemal Kılıç'ın bizden 'peşinat' adı altında az alacağı kaldı. Onun da gereceği yapılacak. Takımımızın bütçesi konusunda bazı konular konuşuluyor. Takımımızın sporcu ve teknik adam bütçesi 6,5 milyon liradır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Ertekin, 1,5 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

DÜZYURTSPOR'DAN TRANSFER SİNYALİ

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk yarıyı 15 puanla 16. sırada tamamlayan Birlik Nakliyat Düzyurtspor, ikinci yarı öncesi kadrosunu güçlendirmeyi planlıyor.

Teknik direktör Ömer Ortakudaş, yaptığı açıklamada, ilk kez mücadele ettikleri ligin ilk yarısında çok kayıplar yaşadıklarını, özellikle gol yollarında sıkıntı çektiklerini belirtti.

Üçüncü ligden gelen genç oyuncularına güvenerek yola çıktıklarını ancak bu oyunculardan bekledikleri performansı alamadıkları için transfere yöneldiklerini ifade eden Ortakudaş, "Güvendiğimiz genç oyuncular ikinci ligin yükünü kaldıramadı. Biraz daha zamana ihtiyaçları var ama tecrübe eksiklikleri bizi geriye götürdü" dedi.

Ortakudaş, ligin ikinci yarısında çıkışa geçerek bulundukları bölgeden uzaklaşmak istediklerini dile getirerek, bunun için kadrolarını güçlendirmeleri gerektiğin vurguladı.

"Ligin yükünü taşıyabilecek, direkt kadroya girebilecek oyuncuları kadromuza katacağız" diyen Ortakudaş, şunları kaydetti:

"Savunma, orta saha, kenar ve forvet mevkileri olmak üzere 5 transfer hedefliyoruz. Bu takviyeleri yapacağız. Bazı futbolcularla görüşme halindeyiz. Bu oyuncuları ikinci yarı hazırlık kampımıza yetiştirmeye çalışıyoruz."

NAZİLLİ 3 İSİM ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYOR

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Nazilli Belediyespor'da yönetim, takıma takviye yapma kararı aldı. Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Nurettin Özkat, yaptığı açıklamada, 2. yarıda daha güçlü bir kadroyla mücadele edeceklerini belirtti. Takıma 3 yeni takviye yapacaklarını kaydeden Özkat, "Orta saha, stoper ve kanat oyuncusu alacağız. Eğer istediğimiz futbolcu bulabilirsek dördüncü oyuncuyu da alabiliriz. İki gurbetçi futbolcuyu denemeye aldık. Mustafa Öztürk ve Barış Kol’a takım bulmalarını söyledik" dedi. Maddi anlamda dengeleri bozmayacak transferler yapacaklarını dile getiren Özkat, genç ve yetenekli oyuncu alacaklarını ifade etti. Takıma altyapıdan 2 takviye yapacaklarını kaydeden Nurettin Özkat, şu anda 22 oyuncuyla çalışmalara başladıklarını bildirdi.

HABER: İLKER YİYEN